“Αγραφος Νόμος”: Ο Liam Neeson σε μια “μοναχική” ταινία

Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Home » Art & Culture » “Αγραφος Νόμος”: Ο Liam Neeson σε μια “μοναχική” ταινία

Η ταινία διαδραματίζεται στην Ιρλανδία κάπου στη δεκαετία του 1970 σε μια μικρή κωμόπολη.

Ο Finbar έχει κρύψει για καλά το βίαιο παρελθόν του χτίζοντας την περσόνα του ήρεμου χήρου που ζει απομονωμένος από τη βουή της πόλης. Οι σχέσεις με τους συγκάτοικους είναι άριστες…. Μέχρι να εμφανιστεί ξανά το παρελθόν….

Ο Liam Neeson μας έχει συνηθίσει σε μοναχικούς ρόλους τα τελευταία χρόνια, μιας και ο ίδιος είναι χήρος και στη ζωή. Ίσως προσπαθεί με την επιλογή του να ξορκίσει τους δικούς του προσωπικούς δαίμονες,  κάτι που φαίνεται σε κάθε ρόλο που διαλέγει να ερμηνεύσει.

Το καστ των Ιρλανδών ηθοποιών δίνει την αυθεντικότητα του συννεφιασμένου τοπίου, την βαριά ιρλανδική προφορά με το συμπυκνωμένο αποτέλεσμα της βόρειας κουλτούρας.

Ο Robert Lorenz, σκηνοθετεί μια ταινία, έχοντας πρότυπο ένα παλιό  Χολιγουντιανό φιλμ νουάρ, εκμεταλλευόμενος ολοκληρωτικά το όλο και πιο σκοτεινό τοπίο της Ιρλανδίας. Δεν προσπαθεί να κάνει τίποτα περισσότερο από αυτό που παρακολουθεί ήδη ο θεατής και αυτό μαγεύει.

Για κάποιους η ταινία μπορεί να φανεί ζοφερή, για κάποιους άλλους μια περιπέτεια Ιρλανδικού θρίλερ. Σίγουρα όμως είναι πολύ καλύτερη από το αναμενόμενο.

Δείτε το trailer εδώ:

YouTube player

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες στις 28 Δεκεμβρίου

Υπόθεση

Ιρλανδία, δεκαετία του 1970. Σε ένα απομακρυσμένο ιρλανδικό χωριό, ο κατεστραμμένος από τις πολιτικές αναταραχές Φίνμπαρ Μέρφι αναγκάζεται να πολεμήσει ξανά, αυτή τη φορά για λύτρωση μετά από μια ζωή αμαρτιών. Αλλά ποιο τίμημα είναι διατεθειμένος να πληρώσει; Στη χώρα των αγίων και των αμαρτωλών, μερικές αμαρτίες δεν μπορούν να ταφούν.

Σκηνοθεσία: Robert Lorenz

Παίζουν:

Liam Neeson … Finbar Murphy
Ciaran Hinds … Vincent ‘Vinny’ O’Shea
Kerry Condon … Doireann McCann
Jack Gleeson … Kevin Lynch
Desmond Eastwood … Curtis June

Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Picture of Μαρία Χαρίτου
Μαρία Χαρίτου
Θα με βρεις στα παρασκήνια ενός θεάτρου, σε στούντιο ηχογράφησης αλλά και στα καθισματα ενός σινεμά. Αγαπώ να στέκομαι μπροστά από ένα έκθεμα στα μουσεία του κόσμου, θαυμάζοντας την ιστορία. Κάπου εκεί στους δρομους της πόλης, πίνω τον καφέ μου και ταξιδεύω στις σελίδες ενός βιβλίου. Είμαι η Μαρία και utopia σημαίνει να αρπάζεις την ευκαιρία να ταξιδεύεις με το μυαλό, την καρδιά και το σώμα.

“Αγραφος Νόμος”: Ο Liam Neeson σε μια “μοναχική” ταινία

Most Popular
Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top