Ακούστε το καινούργιο τραγούδι του Sivert Høyem – The Rust

Home » Art & Culture » Ακούστε το καινούργιο τραγούδι του Sivert Høyem – The Rust

""You can get anywhere on a full tank of fuel And on an empty heart" «Μπορείς να φτάσεις οπουδήποτε με ένα γεμάτο ρεζερβουάρ Και με μια άδεια καρδιά»"

Αυτοί οι στίχοι είναι από το νέο τραγούδι του Sivert Høyem The Rust, που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες και ήδη κερδίζει τις εντυπώσεις των χιλιάδων φίλων της μοναδικής φωνής του Sivert!

Ένα μελαγχολικό και αμφίσημο τραγούδι για τον έρωτα και τα «ναυάγια αυτοκινήτων» που σκουριάζουν και τα δυο, κυκλοφόρησε μαζί με ένα ατμοσφαιρικό βίντεο, που περιέχει και πολλά στιγμιότυπα από την ηχογράφηση.

Το The Rust είναι ότι πιο καινούργιο και φρέσκο από την προσωπική δουλειά του Høyem, μετά από δυο ολόκληρα χρόνια, και σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για το επόμενο άλμπουμ του, On an Island που θα κυκλοφορήσει στις 26 Ιανουαρίου 2024.

YouTube player

Κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες

Τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Sivert και οι συνεργάτες του μετακόμισαν στο παλιό σπίτι της ενορίας Zoar, στο Nyksund και έστησαν ένα αυτοσχέδιο στούντιο. Είχαν στο μυαλό τους να κάνουν κάτι “απλό και απογυμνωμένο” –  μαζί τους είχαν και τον ηχολήπτη, Bjarne Stensli.

Σε ένα εντυπωσιακό περιβάλλον, σε αυτό που κάποτε ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο ψαροχώρι της περιοχής του Vesterålen (η περιοχή καταγωγής των Madrugada) γεννήθηκε το άλμπουμ, On an Island.

Ένα οδοιπορικό σε ένα τοπίο που πρωταγωνιστούν τα σκουριασμένα ανθρώπινα ίχνη αλλά απουσιάζουν οι άνθρωποι. Μέταλλα που σαπίζουν, ξεφλουδισμένοι τοίχοι, σπασμένα παιδικά παιχνίδια, εγκαταλελειμμένα σπίτια, αυτός είναι ο κόσμος του The Rust.

Sometimes she thinks
It’s the rust that eats the soul
In the winter time the sky is burning
Purple orange and gold

Τα πάντα ηχογραφήθηκαν μέσα σε 14 πυρετώδεις ημέρες, και δούλεψαν κυρίως ως τρίο – o Sivert, o Christer Knutsen (σταθερός συνεργάτης του Sivert, που σε αυτό το άλμπουμ είναι και συμπαραγωγός) και o ντράμερ Børge Fjordheim -. Η μίξη έγινε από τον «θρύλο», Tchad Blake. Δεν είχε γραφτεί τίποτα πριν και όλη η δουλειά βγήκε αυθόρμητα και αβίαστα, και έχουν συμπεριληφθεί όλα, ακόμα και οι τυχαίοι θόρυβοι, το τρίξιμο των ξύλων, το «θρόισμα των φαντασμάτων»…

Ο Sivert Høyem ήταν πάντα μελαγχολικός από τη φύση του. «Στην εποχή του Edvard Munch ήταν μια διάγνωση» επισημαίνει για τη μελαγχολία.

Στο πρώτο άκουσμα το άλμπουμ αφήνει έντονη την αίσθηση του “northern gothic” να πλανιέται στην ατμόσφαιρα.

Διαχρονικό, άμεσο, διαισθητικό και ωμό, σαν να μεταφέρεσαι στο Vesterålen τον Σεπτέμβριο, όταν πλέον είναι μακριές και κρύες οι νύχτες.

Με το The Rust, ο Sivert Høyem φαίνεται να οδηγείται στην πιο ώριμη, προσωπική αλλά και καλλιτεχνική του περίοδο. Αφαιρετικός και ουσιαστικός, μελαγχολικός και καίριος. Ένας καλλιτέχνης που έχει τόσο ανάγκη η εποχή μας!

Το The Rust κυκλοφορεί σαν προάγγελος του άλμπουμ, On an Island, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε CD, LP Std και Ltd έκδοση.

Credits

Sivert Høyem (vocals, acoustic guitar, feedback guitar)
Christer Knutsen (baritone guitar, Spanish guitar, organ, backing vocals)
Børge Fjordheim (drums, percussion, vibraphone, backing vocals)
Cato Salsa (electric guitar)
Øystein Frantzvåg (bass guitar)
Bjarne Stensli (recording engineer)

DOP: Andreas Hornoff
Edited by: Jan Arne Storkås

Οι φωτογραφίες είναι του Andreas Hornoff 

Ακολουθήστε τον Sivert Høyem

Facebook
Instagram
Spotify
Apple Music
Youtube
Twitter

Ακούστε το καινούργιο τραγούδι του Sivert Høyem – The Rust

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top