Ανοίγει, μετά από 15 χρόνια, το θέατρο του Λυκαβηττού!

Home » Art & Culture » Ανοίγει, μετά από 15 χρόνια, το θέατρο του Λυκαβηττού!

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια παρέμεινε κλειστό το θέατρο του Λυκαβηττού, που έβαλε λουκέτο τον Ιούνιο του 2008.

Ως κεραυνός εν αιθρία, είχε σκάσει η είδηση τότε, γιατί ενώ είχε ανακοινωθεί το πρόγραμμα και μάλιστα υπήρχαν και sold-out συναυλίες ο Δήμος Αθηναίων έκλεισε το θέατρο για λόγους ασφαλείας, καθώς ο είχε δημιουργηθεί ένα τεράστιο θέμα στατικότητας.

Το περίεργο είναι ότι ενώ οι εργασίες αποκατάστασης, είχαν ξεκινήσει εδώ και χρόνια με στόχο να επαναλειτουργήσει το θέατρο το καλοκαίρι του 2019, τελικά θα ανοίξει τον φετινό Σεπτέμβριο. Από την πλευρά του Δήμου Αθηναίων, η πενταετής καθυστέρηση δικαιολογείται λόγω της πανδημίας. Πλάνα από drone που δείχνουν τις εργασίες στο θέατρο:

YouTube player

Η ιστορία του χώρου:

Το Θέατρο Λυκαβηττού αποτέλεσε καλλιτεχνικό όραμα της Άννας Συνοδινού και εγκαινιάστηκε στις 12 Ιουνίου του 1965. Η πρώτη παράσταση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο ήταν η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή με πρωταγωνίστρια, την ίδια την Συνοδινού. Το εγχείρημα μπήκε μπροστά με την υποστήριξη του τότε πρωθυπουργού, Γεωργίου Παπανδρέου.

Στόχος της σπουδαίας τραγωδού ήταν να εξοικειώσει το ελληνικό κοινό με τις παραστάσεις αρχαίου δράματος. Μάλιστα εκείνη τη χρονιά εγκαινιάστηκε το Φεστιβάλ Αθηνών που αναζητούσε τέτοιους χώρους.

Ο αρχιτέκτονας Τάκης Ζενέτος ανέλαβε να φτιάξει το θέατρο με στόχο την καλύτερη δυνατή ακουστική.

Οι συναυλίες που έχουν ανακοινωθεί:

ΠΥΞ ΛΑΞ

Η επαναλειτουργία του ιστορικού θεάτρου του Λυκαβηττού θα γίνει με ένα συγκρότημα που έχει συνδεθεί άρρηκτα μ’ αυτόν τον χώρο. Ο λόγος για τους ΠΥΞ ΛΑΞ που σ’ αυτή τη σκηνή έχουν κάνει τις θρυλικές τους συναυλίες.

Η μπάντα ξεκίνησε να δίνει εκεί συναυλίες το 1996 και κατέγραψε πολλαπλές sold out. Με αποκορύφωμα τα πέντε  συνεχή sold out το 2000!

YouTube player

Τ

ο Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, οι ΠΥΞ ΛΑΞ μας καλούν να ανέβουμε και πάλι στο λόφο και να ανακαλέσουμε τις μαγικές στιγμές που μαζί με το συγκρότημα, ερωτευτήκαμε και τραγουδήσαμε για ανεκπλήρωτους έρωτες και για παλιές αγάπες που πήγαν στον παράδεισο.

Η προπώληση έχει ξεκινήσει

Ο Hauser, ιδρυτικό μέλος των εξαιρετικών 2Cellos, θα είναι ο καλλιτέχνης που θα εγκαινιάσει τη νέα εποχή στο Θέατρο Λυκαβηττού, με μια διπλή συναυλία την Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο «rock star» του τσέλου έρχεται για δύο συναυλίες στο Θέατρο Λυκαβηττού.

YouTube player

Οι συναυλίες του χαρακτηρίζονται από τον άρτιο συνδυασμό των εκρηκτικών ερμηνειών – σήμα κατατεθέν του σούπερ σταρ τσελίστα – με τον ρομαντικό και γεμάτο ψυχή, ήχο. Ένα σύνθετο στυλ που τον κάνει μοναδικό.

Η προπώληση έχει ξεκινήσει

Picture of Γιώτα Δημητριάδη

Γιώτα Δημητριάδη

Κάποτε, ο Ντοστογιέφσκι μας υποσχέθηκε ότι :"Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο"...Η μάχη όμως φαίνεται άνιση και ο ανταγωνισμός που δέχεται απέναντι από την αδικία, την ασχήμια και τη κακία, δύσκολα θα σημάνουν τη νίκη της. Για καλή της τύχη, όμως, έχει στο πλευρό της, ένα δυνατό σύμμαχο: την Τέχνη! Διάφορες μορφές της θα προσπαθήσουμε να ανακαλύπτουμε μαζί - εεε... εντάξει, το ομολογώ, υπάρχει μια αδυναμία σ' αυτή του θεάτρου. Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε καλύτερα αγαπημένους καλλιτέχνες αλλά και όσους μας εμπνέουν μέσα από τη στάση τους απέναντι στα πράγματα. Εξάλλου, για μένα, Utopia Zone είναι να βρίσκεσαι εκεί που θέλεις, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που σ' αγαπούν και σε φροντίζουν, όπως ο μικρός 🤴 το 🌹 του

Ανοίγει, μετά από 15 χρόνια, το θέατρο του Λυκαβηττού!

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top