Eurovision 2024

ART AWARDS 2024: Όλα όσα έγιναν στη 2η απονομή, στο Πολεμικό Μουσείο

Home » Art & Culture » ART AWARDS 2024: Όλα όσα έγιναν στη 2η απονομή, στο Πολεμικό Μουσείο

"«Έχεις τα πινέλα, έχεις και τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα» Ν. Καζαντζάκης "

Η βροχή που ταλαιπώρησε τη Δευτέρα (26/2) τους Αθηναίους, δεν εμπόδισε δεκάδες από αυτούς να γεμίσουν ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του Πολεμικού Μουσείου.

Εκεί, ήταν το προγραμματισμένο ραντεβού με το κοινό και τους καλλιτέχνες για τη μεγάλη γιορτή Τέχνης ART AWARDS, τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τεχνών του project #LOVE4ART, που διοργανώνει για δεύτερη φορά η  Dreamteam.

Φέτος η συμμετοχή ήταν ακόμη μεγαλύτερη, καθώς συμμετείχαν 103 εικαστικοί καλλιτέχνες διαφόρων Εθνικοτήτων από Ελλάδα και Κύπρο, με συνολικά 153 έργα.

Την όμορφη βραδιά παρουσίασαν με κέφι και μπρίο, ο Χρήστος Πετρίδης και η Αναστασία Γκούβα. Τα βραβεία απένειμαν εκπρόσωποι από τον τομέα τη πολιτικής και της Τέχνης.

Οι παρουσιαστές της εκδήλωσης εν δράσει.

Στη μικτή τεχνική βραβεύτηκαν με το 3ο βραβείο, η Κωνσταντίνα Δασκαλάκη, με το 2ο η Κατερίνα Λουκά και με το 1ο βραβείο η Κατερίνα Καρατζούνη, η τελευταία μάλιστα κέρδισε και το βραβείο κοινού.

Η Ράνια Θρασκιά, βουλευτής Θεσσαλονίκης δίνει το 1ο βραβείο στην Κατερίνα Καρατζούνη.

Στο τομέα της γλυπτικής, το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στην Ελευθερία Δαρζέντα, το 2ο βραβείο κέρδισε ο Νικόλαος Ριζόπουλος -μαζί με το βραβείο κοινού- και το 1ο βραβείο ο Εξηκίας Τριβουλίδης.

Ο Παύλος Γερουλάνος, βουλευτής Αθηνών κάνει την απονομή του 1ου βραβείου στον Εξηκία Τριβουλίδη.

Τα βραβεία φωτογραφίας κέρδισαν η Βασιλική Κιάμου- Παναγιωτουνάκου  (3ο βραβείο), ο Αναστάσης Σωτηρίου (2ο) και η Παρασκευή Παναγιωτοπούλου, το πρώτο βραβείο.

Ο Παγκράτης Παγκρατίδης, σημαντικός εικαστικός και φωτογράφος δίνει το βραβείο στην Παρασκευή Παναγιωτοπούλου.

Η Dreamteam βράβευσε επιπλέον, σε ειδικές κατηγορίες: τον Αλέξανδρο Φωτόπουλο, τον Ευάγγελο Κωνσταντινάτο, πρόεδρο της επιτροπής, για τα πενήντα χρόνια της προσφοράς του στην Τέχνη, την Τίνα Ουραιλίδου και τη Στέλλα Παππά

Ο νεαρός Αλέξανδρος Φωτόπουλος
Ο πρόεδρος της επιτροπής, Ευάγγελος Κωνσταντινάτος την ώρα της βράβευσής του.

 Η κριτική επιτροπή των Art Awards αποτελείται από καταξιωμένα και αναγνωρισμένα πρόσωπα στον χώρο των Τεχνών σε διεθνές επίπεδο, όπως ο διεθνής Έλληνας γλύπτης Νίκος Φλώρος, ο διεθνής Έλληνας φωτογράφος Σπύρος Πώρος, ο δόκτωρ Φιλοσοφίας των Επιστημών του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Βασίλης Αράπης, η dr Χριστίνα Μούρα, ο Ιστορικός Τέχνης και art curator Αριστοτέλης Καραντής, ο επίτιμος Πρόεδρος του Ζαππείου Μεγάρου Γιώργος Χρήστου, ο θεωρητικός Τέχνης, εικαστικός και συγγραφέας Κώστας Ευαγγελάτος, ο δημοπράτης, εκτιμητής και έμπορος Τέχνης Θάνος Λούδος, η ερμηνεύτρια, υπεύθυνη συντονίστρια Τομέα Πολιτισμού Πελοποννήσου της Νέας Δημοκρατίας και ορισμένη συντονίστρια Φιλοζωίας Δώρα Λοΐζου και ο εικαστικός και  Διευθυντής της International Action Art Στέλιος Ταντούρης. ,

Η βραδιά έκλεισε με τον πιο μελωδικό τρόπο και την Δώρα Λοΐζου να ερμηνεύει ζωντανά το τραγούδι – ύμνο της Dream team. Λίγα λεπτά αργότερα, ανακοινώθηκε ότι η κυρία Λοΐζου θα είναι η πρέσβειρα για το 2024-2025.

«Για ένα καλύτερο κόσμο είναι η δική μου σειρά»ήταν ένας από τους στίχους του τραγουδιού. Ευχή όλων μας, η Τέχνη και ο Πολιτισμός να γίνουν καταφύγια στην ασχήμια της σκληρής εποχή μας. Κλείνοντας το μάτι στον Νίκο Καζαντζάκη που έγραφε: «Έχεις τα πινέλα, έχεις και τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα»

Φέτος, με τα έσοδα της δράσης θα ενισχυθεί ο οργανισμός 4ΑΜΕΑ, με πρόεδρο την ηθοποιό Μαίρη Χρονοπούλου.

Picture of Γιώτα Δημητριάδη

Γιώτα Δημητριάδη

Κάποτε, ο Ντοστογιέφσκι μας υποσχέθηκε ότι :"Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο"...Η μάχη όμως φαίνεται άνιση και ο ανταγωνισμός που δέχεται απέναντι από την αδικία, την ασχήμια και τη κακία, δύσκολα θα σημάνουν τη νίκη της. Για καλή της τύχη, όμως, έχει στο πλευρό της, ένα δυνατό σύμμαχο: την Τέχνη! Διάφορες μορφές της θα προσπαθήσουμε να ανακαλύπτουμε μαζί - εεε... εντάξει, το ομολογώ, υπάρχει μια αδυναμία σ' αυτή του θεάτρου. Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε καλύτερα αγαπημένους καλλιτέχνες αλλά και όσους μας εμπνέουν μέσα από τη στάση τους απέναντι στα πράγματα. Εξάλλου, για μένα, Utopia Zone είναι να βρίσκεσαι εκεί που θέλεις, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που σ' αγαπούν και σε φροντίζουν, όπως ο μικρός 🤴 το 🌹 του

ART AWARDS 2024: Όλα όσα έγιναν στη 2η απονομή, στο Πολεμικό Μουσείο

Most Popular

Social Media

Scroll to Top