Eurovision 2024 – A Little Bit More και η Μαρίνα Σάττι διασκευάζει Ελένη Τσαλιγοπούλου! (Video)

Home » Art & Culture » Eurovision 2024 – A Little Bit More και η Μαρίνα Σάττι διασκευάζει Ελένη Τσαλιγοπούλου! (Video)

"Οι 5+1 διαφορετικές ερμηνείες που ξεχωρίσαμε αυτή την εβδομάδα"

Από πέρσι το επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ζητά από τους διαγωνιζόμενους καλλιτέχνες μια – δυο διαφορετικές ερμηνείες, όπως acoustic, unplugged εκδοχές ή ακόμη και διασκευές.

Μέχρι στιγμής έχουν δημοσιευτεί πάνω από 20 τέτοια βίντεο, στην ενότητα A Little Bit More (ALBM), ανάμεσα στα οποία βρίσκονται ασφαλώς η Μαρίνα Σάττι και η Silia Kapsis. Στα συγκεκριμένα βίντεο δίνεται η ευκαιρία στους καλλιτέχνες να δείξουν ένα πιο αφτιασίδωτο και πηγαίο κομμάτι του εαυτού τους ή ακόμη και να «αποδείξουν» ότι μπορούν να ερμηνεύσουν ζωντανά τη συμμετοχή τους. Έχουν επίσης μεγάλο ενδιαφέρον οι διασκευές που μπορούν να κάνουν σε μεγάλες επιτυχίες της Eurovision ή σε παγκόσμιους καλλιτέχνες όπως οι Beatles και οι ABBA.

Αν έχετε χρόνο, αξίζει να αναζητήσετε όλες τις ερμηνείες στο ALBM, αλλά εμείς σας προτείνουμε 5+1 που τράβηξαν λίγο παραπάνω την προσοχή μας.

Tali (Λουξεμβούργο)

YouTube player

Έπειτα από 31 χρόνια απουσίας από τον διαγωνισμό το Λουξεμβούργο επιστρέφει φέτος με την Tali και το Fighter. Για πολλούς φαν η εν λόγω συμμετοχή είναι αρκετά αδύναμη, αλλά στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να τη δείτε να διασκευάζει το Blackbird των Beatles.

Silvester Belt (Λιθουανία)

YouTube player

Ο 26άχρονος Λιθουανός εκπρόσωπος διακρίνεται για τη σύγχρονη ηλεκτρονική ποπ μουσική και την αισθητική του. Ως ίνδαλμά του δηλώνει τον σούπερ σταρ Troye Sivan, άρα δεν μας ξάφνιασε η διασκευή του στο πρόσφατο hit Rush.

Sarah Bonnici (Μάλτα)

YouTube player

Η Sarah Bonnici ανοίγει τον β΄ ημιτελικό με ένα ίσως αδιάφορο χορευτικό κομμάτι αλλά με ομολογουμένως εντυπωσιακή εμφάνιση. Τα στοιχήματα τη φέρνουν στην τελευταία θέση για πρόκριση στον τελικό και οι φαν αμφισβητούν τις φωνητικές της ικανότητες. Και… κυκλοφόρησε αυτή την υπέροχη διασκευή στην μπαλάντα Hold Me Closer, επιτυχημένη σουηδική συμμετοχή του 2022. Αυτό το κορίτσι διαθέτει πολλά χαρίσματα και σιγά σιγά μας τα αποκαλύπτει.

Raiven (Σλοβενία)

YouTube player

Η πιο διαφορετική αισθητικά πρόταση ήταν αυτή της Raiven από τη Σλοβενία, που γύρισε ένα ολόκληρο βίντεο με χορογραφία για το δικό της κομμάτι Ofelija (θα διαγωνιστεί με το Veronika).

5MIINUST x Puuluup (Εσθονία)

YouTube player

Η τρελιάρικη μπάντα από την Εσθονία διασκεύασε το αγαπημένο Fairytale του Alexander Rybak με talharpa αντί για βιολί, το μουσικό όργανο που θα δούμε και στη σκηνή της Eurovision.

Δεν χρειάζεται να σας παραθέσουμε και το unplugged από το Ζάρι της Μαρίνας Σάττι, αφού έχει κυκλοφορήσει εδώ και δέκα μέρες. Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι πως το συγκεκριμένο βίντεο είναι το πιο δημοφιλές ανάμεσα στα 20 και βάλε που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής στο A Little Bit More, έχοντας αγγίξει τις 600.000 προβολές, ενώ μόνο άλλες δύο χώρες έχουν φτάσει τις 100.000.

Απόψε το βράδυ ωστόσο θα κυκλοφορήσει άλλο ένα κομμάτι από τη Σάττι στη συγκεκριμένη ενότητα κι αυτήν τη φορά θα είναι διασκευή. Ο λόγος για το Στης Νάουσας το Κάστρο της Ελένης Τσαλιγοπούλου, ένα κομμάτι με μεγάλη πορεία, αφού κυκλοφόρησε το 1992 στον δίσκο «Μισό Φεγγάρι». Με αυτήν τη διασκευή η Μαρίνα θα δείξει και μια διαφορετική ποιότητα του μουσικού της background, το οποίο ενδεχομένως οι ξένοι Eurofans δεν γνωρίζουν. Fun fact: το 1992 που κυκλοφόρησε το κομμάτι η Eurovision είχε διεξαχθεί και πάλι στο Μάλμε της Σουηδίας όπως φέτος και η Ελλάδα είχε τερματίσει στην κορυφαία πεντάδα.

YouTube player
Picture of Αναστάσης Πινακουλάκης

Αναστάσης Πινακουλάκης

Ο Αναστάσης Πινακουλάκης είναι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας, θεατρολόγος και θεατρικός συγγραφέας. Είναι αριστούχος διπλωματούχος από το ΠΜΣ του Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με τη θεατρική κριτική, την αρθρογραφία, τον κινηματογράφο και την Eurovision.

Eurovision 2024 – A Little Bit More και η Μαρίνα Σάττι διασκευάζει Ελένη Τσαλιγοπούλου! (Video)

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top