Eurovision 2024 – Οι καλεσμένοι καλλιτέχνες που θα δούμε φέτος (Video)

Home » Art & Culture » Eurovision 2024 – Οι καλεσμένοι καλλιτέχνες που θα δούμε φέτος (Video)

"Μπορεί ακόμη να μην έχουμε τον νικητή της Eurovision 2024, αλλά από ότι φαίνεται η σουηδική τηλεόραση δε θέλει να μας αφήσει… με το παράπονο. "

Μια κλασσική ενότητα στην Eurovision, είναι τα interval acts, δηλαδή οι μη διαγωνιστικές εμφανίσεις καλλιτεχνών που γεμίζουν το πρόγραμμα και ταυτόχρονα δίνουν λάμψη και νοσταλγία. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα από την EBU η λίστα των καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν. Στην περσινή διοργάνωση στο Liverpool είχαμε δει τη Netta (Ισραήλ 2018), την Cornelia Jacobs (Σουηδία 2022), τον Mahmood (Ιταλία 2019 & 2022), τον Duncan Lawrence (Ολλανδία 2019) και τον Dadi Freyr (Ισλανδία 2021). Την τιμητική τους είχαν οι Beatles, καθώς η διοργάνωση έγινε στο Liverpool, ενώ φέτος αναμένουμε ίσως να δούμε και εμφανίσεις αφιερωμένες στους ABBA, αφού συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη νίκη τους στον διαγωνισμό. 

Φέτος κυκλοφορούν άρθρα ήδη από τον Μάρτιο για τις «προσκλήσεις» που δέχτηκαν καλλιτέχνες παλιότερων διοργανώσεων. Τα ονόματα που έχουν δημοσιευτεί στις σχετικές ιστοσελίδες αναμένεται να φέρουν νοσταλγία και ενθουσιασμό στο κοινό της Eurovision και ειδικότερα στην Ελλάδα.

Sertab Erener – Everyway that I can (2003)

YouTube player

Μια από τις πιο αλησμόνητες νίκες στον διαγωνισμό, ήταν αυτή της γειτονικής μας Τουρκίας που αποτελεί και τη μοναδική της νίκη στον διαγωνισμό. Η Sertab μπορεί σήμερα να είναι αγνώριστη -έχουν περάσει 21 χρόνια από την νίκη της και σήμερα είναι 59 ετών- αλλά παραμένει ένα κεφάλαιο της Eurovision ιστορίας. Η τελευταία εμφάνιση της Τουρκίας στον διαγωνισμό ήταν το 2012, άρα η εμφάνιση της Sertab ανανεώνει το ενδιαφέρον του κοινού προς τη συγκεκριμένη χώρα και ελπίζουμε σύντομα να επιστρέψει.

Έλενα Παπαρίζου – My Number One (2005)

Για την Έλενα Παπαρίζου σας έχουμε γράψει ήδη από αρχές Μαρτίου, πως είχε δεχτεί πρόσκληση να εμφανιστεί και φέτος στον διαγωνισμό. Αυτό δεν είναι καθόλου μικρή υπόθεση, αφού θα είναι η πέμπτη συνολικά εμφάνιση της στον διαγωνισμό. Μια νέα πληροφορία είναι ότι πέραν από την εμφάνιση της στον Β’ Ημιτελικό, θα δώσει και το δωδεκάρι της ελληνικής επιτροπής το βράδυ του Μεγάλου Τελικού. Να το δούμε ως σημάδι ως επιστροφή του διαγωνισμού προς τα μέρη μας; Θα ήταν υπέροχο να συμβεί στην επέτειο των 20 χρόνων από τη νίκη της Παπαρίζου.

Ελένη Φουρέιρα – Fuego (2018)

Μπορεί να μην κέρδισε τον διαγωνισμό, αλλά το «ασημένιο» που πήρε αποδείχτηκε χρυσό στη συνέχεια. Η Φουρέιρα έγινε ένα είδωλο του διαγωνισμού και η μουσική της πλέον ακούγεται σε μαγαζιά του εξωτερικού. Πολλοί μάλιστα περιμένουν αν και πότε θα επιστρέψει η επιτυχημένη τραγουδίστρια στον διαγωνισμό. Για την ώρα, στην σκηνή της Eurovision θα την δούμε ως interval act στον Α’ Ημιτελικό.

Petra Mede (παρουσιάστρια)

YouTube player

Η Petra είναι μια από τις αγαπημένες παρουσιάστριες της πρόσφατης ιστορίας της Eurovision με 3 παρουσιάσεις ήδη στο ενεργητικό της. Η διάσημη τηλεπερσόνα της Σουηδίας και της κοινότητας της Eurovision, είχε τραγουδήσει το 2016 με τον Σουηδό νικητή και συμπαρουσιαστή της Måns Zelmerlöw το χιουμοριστικό Love, Love, Peace, Peace. Για τη φετινή της παρουσίαση, μέχρι στιγμής αποκάλυψε μόνο τον τίτλο του act της που είναι «We Just Love Eurovision Too Much», φράση που ταιριάζει τόσο με τη Σουηδία μιας και εκεί ο διαγωνισμός κάνει τηλεθέαση πάνω από 90% όσο και με τους eurofans.

Αυτά τα ονόματα έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής, αλλά από την εμπειρία μας, αναμένεται να δούμε περίπου δέκα καλλιτέχνες ακόμα, που θα τους ανακοινώσει η EBU μια εβδομάδα πριν τον διαγωνισμό.

Picture of Αναστάσης Πινακουλάκης

Αναστάσης Πινακουλάκης

Ο Αναστάσης Πινακουλάκης είναι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας, θεατρολόγος και θεατρικός συγγραφέας. Είναι αριστούχος διπλωματούχος από το ΠΜΣ του Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με τη θεατρική κριτική, την αρθρογραφία, τον κινηματογράφο και την Eurovision.

Eurovision 2024 – Οι καλεσμένοι καλλιτέχνες που θα δούμε φέτος (Video)

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top