Eurovision 2024 – Συναντήσαμε τη Σάττι, λίγο πριν τον ημιτελικό

Home » Art & Culture » Eurovision 2024 – Συναντήσαμε τη Σάττι, λίγο πριν τον ημιτελικό

"Μια ειδική εκδήλωση meet & greet προς τιμήν της Μαρίνας Σάττι διοργάνωσε η ομάδα του Wiwibloggs, της μεγάλης ιστοσελίδας για την Eurovision. "

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ταράτσας του εμπορικού κέντρου Emporia, λίγα μόλις μέτρα από την Malmö Arena, άρχισαν να συρρέουν δεκάδες θαυμαστές της ελληνικής συμμετοχής και ανάμεσα τους μέλη του OGAE Greece (Σωματείο θαυμαστών της Eurovisio). Η εκδήλωση περιελάμβανε συνέντευξη της Μαρίνας Σάττι από τους αρθρογράφους των Wiwibloggs, αρκετή ελληνική μουσική και… ένα preview της χορογραφίας που θα δούμε στην σκηνή της Eurovision αύριο.

Όσο περιμέναμε να αρχίσει η εκδήλωση, έπαιζαν παλαιότερες συμμετοχές της Ελλάδας στον διαγωνισμό. Την τιμητική της είχε φυσικά η Έλενα Παπαρίζου, τόσο με το My Number One όσο και με το Die for You (το συγκεκριμένο το άκουσα 5 φορές σήμερα σε διάφορα σημεία του Μάλμε). Λίγα λεπτά με τις 6 το απόγευμα, μπήκε το Ζάρι και το κοινό κατάλαβε πως ήρθε η ώρα να υποδεχτούμε τη Μαρίνα Σάττι.

Η εκπρόσωπός μας έφτασε σε ένα κλίμα ενθουσιασμού, πλαισιωμένη από την ομάδα των χορευτών της: Ειρήνη, Hüso, Yasin και Βασίλης. Με κέφι και μεράκι έκαναν μερικές χορευτικές κινήσεις και κάθισαν όλοι μαζί στον καναπέ των Wiwibloggs.

Η συνέντευξη πήγε αρκετά καλά και η Σάττι δείχνει πως έχει τον αέρα που χρειάζεται η εκπροσώπηση σε έναν διεθνή διαγωνισμό. Ανάμεσα σε αυτά που είπε, ας σταθούμε στο ότι η μουσική και οι πολιτισμοί είναι αρχαιότεροι των συνόρων.

Η ίδια -όπως είπε- έχει μελετήσει τη μουσική της Βουλγαρίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας κοντά στη μουσική της Κρήτης και των υπολοίπων σπουδών που έχει.

Βασική της επιδίωξη ήταν να τραγουδήσει στα ελληνικά στην Eurovision γιατί θεωρεί ότι κάθε γλώσσα φέρει κάτι το γνήσιο και το βιωμένο, σε αντίθεση με την αγγλική που κυριαρχούσε μέχρι πρόσφατα. Συμπλήρωσε πως ίσως ήταν ρίσκο αυτό που πήρε με το Ζάρι, αλλά έμεινε πιστή στο ύφος της.

Ταυτόχρονα, ήθελε με τη συμμετοχή της να τροφοδοτήσει τον διάλογο ανάμεσα στα στερεότυπα που έχουν οι ξένοι για εμάς και τις νέες τάσεις της μουσικής.

Επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία που είχαν κυκλοφορήσει από διάφορες πηγές, είπε πως η εμφάνιση της στην Eurovision είναι σε μονόπλανο όπως ήταν το βιντεοκλίπ της Μάντισσας, γιατί θεωρεί ότι είναι μία τεχνική που σε δείχνει πιο αληθινό και εκτεθειμένο στον θεατή. Επίσης της αρέσει η διαδρομή που κάνουν στη σκηνή, που ήταν μια ιδέα του Φωκά Ευαγγελινού.

Μετά τη συνέντευξη, παρουσίασε μαζί με τους χορευτές της ένα απόσπασμα από το Ζάρι ξεσηκώνοντας το πλήθος. Στη συνέχεια, οι θαυμαστές της Μαρίνας Σάττι είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μαζί της και να της ευχηθούν να φέρει “εξάρες”.

Απόψε το βράδυ θα είναι η Dress Rehearsal των συμμετοχών του Β’ Ημιτελικού, στον οποίο η Ελλάδα έχει την 3η θέση εμφάνισης. Αύριο, Πέμπτη 9 Μαΐου στις 22:00 θα μεταδοθεί ζωντανά ο διαγωνισμός.

Καλή επιτυχία Ελλάδα!

Picture of Αναστάσης Πινακουλάκης

Αναστάσης Πινακουλάκης

Ο Αναστάσης Πινακουλάκης είναι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας, θεατρολόγος και θεατρικός συγγραφέας. Είναι αριστούχος διπλωματούχος από το ΠΜΣ του Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με τη θεατρική κριτική, την αρθρογραφία, τον κινηματογράφο και την Eurovision.

Eurovision 2024 – Συναντήσαμε τη Σάττι, λίγο πριν τον ημιτελικό

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top