Eurovision 2024 – Το Ζάρι διπλά πλατινένιο και ξανά στις τάσεις του YouTube

Home » Art & Culture » Eurovision 2024 » Eurovision 2024 – Το Ζάρι διπλά πλατινένιο και ξανά στις τάσεις του YouTube

"Μπορεί η Μαρίνα Σάττι να έχει πάρει λίγο προσωπικό χρόνο για να διαχειριστεί την απώλεια του πατέρα της, αλλά το Ζάρι συνεχίζει να ακούγεται δυνατά."

Σε μόλις ένα μήνα από την κυκλοφορία του το Ζάρι έγινε διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις στην Ελλάδα. Είναι ένα τραγούδι που παντρεύει σύγχρονα, παραδοσιακά και έθνικ στοιχεία, με στίχους που μιλούν για την αγάπη αλλά και για τα ρίσκα που πρέπει να παίρνουμε κάποιες φορές, σαν μια ζαριά που ρίχνουμε και δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει.Κάνει θραύση στις ψηφιακές και streaming πλατφόρμες και μάλιστα έχει αγγίξει σχεδόν τα 7 εκατομμύρια streams στο Spotify, λαμβάνοντας διπλά πλατινένια απονομή μόλις ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του.

Να προσθέσουμε ότι ανάμεσα στις 37 συμμετοχές της Eurovision 2024 το δικό μας Ζάρι βρίσκεται στην 7η θέση ακροάσεων στο Spotify, μετά τα κομμάτια της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας και της Ουκρανίας. Παράλληλα, οι μηνιαίοι ακόλουθοι της Μαρίνας Σάττι στον ίδιο μήνα έχουν σχεδόν πενταπλασιαστεί, αφού ξεπέρασαν τις 940 χιλιάδες, κατατάσσοντας την τραγουδίστρια 2η πιο δημοφιλή Ελληνίδα τραγουδίστρια στη συγκεκριμένη πλατφόρμα μετά την Ελένη Φουρέιρα.

Την ίδια στιγμή οι προβολές του official video ξεπερνούν μέχρι στιγμής τα 11 εκατομμύρια, αριθμός-ρεκόρ για ελληνική συμμετοχή στην ιστορία του θεσμού. Το βίντεο φαίνεται πως πέτυχε τον σκοπό του, αφού κατόρθωσε να γίνει viral και αντικείμενο συζήτησης τόσο εδώ στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μάλιστα, όπως σας γράψαμε στο προχθεσινό μας άρθρο, το Ζάρι είναι το τρίτο πιο δημοφιλές βίντεο για τον Μάρτιο στο κανάλι της Eurovision μετά της Ολλανδίας και του Ισραήλ.

Κι ενώ το τελευταίο διάστημα είχαμε κάπως σταματήσει να ασχολούμαστε με την ελληνική συμμετοχή, αφού η αποστολή μας δεν εμφανίζεται στα pre-parties ούτε είχαμε κάποια συνέντευξη της Μαρίνας Σάττι, προχτές το βράδυ δημοσιεύτηκε η νέα unplugged εκδοχή του κομματιού σε μορφή… πανηγυριού στην ύπαιθρο. Αυτό το βίντεο ανανέωσε το ενδιαφέρον του κοινού, ανεβάζοντας ξανά την Ελλάδα στην 7η θέση των στοιχημάτων, με ανοδική πορεία, ενώ μπήκε αμέσως στο top 5 των τάσεων του ελληνικού YouTube.

YouTube player

Ταυτόχρονα, ξένοι YouTubers όπως ο… γείτονάς μας Onur Oz έσπευσαν να βγάλουν reaction βίντεο ακόμη και για το unplugged της Σάττι, μιλώντας ακόμη και για πιθανή νίκη. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι δύσκολο να μιλάμε για νίκη, αλλά οι θετικές αντιδράσεις ανεβάζουν τις προσδοκίες μας για ένα από τα καλύτερα πλασαρίσματα της Ελλάδας στη Eurovision τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία. Να θυμίσουμε στο κοινό πως η τελευταία εμφάνισή μας που είχε σαρώσει στο televoting ήταν το Alcohol is Free το 2013, που είχε βγει τρίτο, ενώ κατέληξε στην όχι κι άσχημη 6η θέση.

YouTube player

Βρισκόμαστε ακριβώς ένα μήνα πριν από τον τελικό της Eurovision και το πεδίο των προγνωστικών φαίνεται πιο αβέβαιο από ποτέ. Ας χαρούμε τον διαγωνισμό και ας αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια, να δώσουν η Σάττι και η ομάδα της τον καλύτερό τους εαυτό κι ας φέρει ό,τι θέλει μετά (τα τα)!

Picture of Αναστάσης Πινακουλάκης

Αναστάσης Πινακουλάκης

Ο Αναστάσης Πινακουλάκης είναι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας, θεατρολόγος και θεατρικός συγγραφέας. Είναι αριστούχος διπλωματούχος από το ΠΜΣ του Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με τη θεατρική κριτική, την αρθρογραφία, τον κινηματογράφο και την Eurovision.

Eurovision 2024 – Το Ζάρι διπλά πλατινένιο και ξανά στις τάσεις του YouTube

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top