« ΝΑΜΑστε»,Θέατρο Σοφούλη- Ομάδα Συναισθηματικής Διαλεκτικής Θεσσαλονίκης – Στέλιος Καλαθάς

Home » Art & Culture » « ΝΑΜΑστε»,Θέατρο Σοφούλη- Ομάδα Συναισθηματικής Διαλεκτικής Θεσσαλονίκης – Στέλιος Καλαθάς

Η Θεατρική ομάδα  της Συναισθηματικής Διαλεκτικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την θεατρική παράσταση « ΝΑΜΑστε », στο θέατρο Σοφούλη.

Νάμα είναι το ζωογόνο ύδωρ ,το αθάνατο νερό. Η πηγή έμπνευσης και σοφίας για τους αρχαίους Έλληνες . Επίσης Νάμα είναι και το κρασί για την θεία μετάληψη που μοιράζεσαι το θείο σώμα και πνεύμα .Νάμαστε είναι και έκφραση του λαού ότι «είμαστε εδώ». Στα Σανσκριτικά σημαίνει “Υποκλίνομαι σε εσένα”. Στην ουσία σημαίνει «Το φως μέσα μου υποκλίνεται στο φως μέσα σου». Ανάμεσα σε όλα τα άλλα είναι η λέξη που εκφράζει ευγνωμοσύνη, αλλά και δείχνει ουσιαστικό σεβασμό και την ανάγκη ειρήνης μέσα μας και γύρω μας.

Με αυτές τιςαξίες πορευτήκαμε στον φετινό κύκλο της Συναισθηματικής διαλεκτικής με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και το αποτέλεσμα από τις συναντήσεις μας, είναι αυτή η παράσταση σε σκηνοθεσία και διασκευή του Στέλιου Καλαθά με εξαιρετικά κείμενα και ρόλους που έχουν ως αφορμή τις ανθρώπινες σχέσεις και την εξέλιξη τους στον χρόνο .

Κείμενα επίκαιρα, καυστικά, χιουμοριστικά και σύγχρονα .Ήρωες και χαρακτήρες « εύγλωττοι » ομιλητές συναισθημάτων, που δεν φοβούνται την αυτο-αποκάλυψη και που θα παρασύρουν τους θεατές σ’ ένα παιχνίδι ταύτισης, σκέψης και χαράς.

Αυτή η παράσταση σηματοδοτεί το τέλος ενός υπέροχου κύκλου και την αρχή ενός νέου κύκλου σεμιναρίων ακόμα περισσότερο συναρπαστικού, με οδηγό τα συναισθηματα και την αγάπη για έκφραση και δημιουργία. Ο νέος κύκλος απευθύνεται ΣΕ ΟΛΟΥΣ και προσκαλούμε τους νέους φίλους που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν  αυτό το ταξίδι.

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Καψής στις 18:00. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 6977082020.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία – Διασκευή:  Στέλιος Καλαθάς
Εικαστική Επιμέλεια Σκηνικού:  Μιχάλης Σδούγκος
Επιμέλεια Κοστουμιών:  Μαρία Γκερτσάκη
Επιμέλεια Κίνησης:  Θεμιστοκλής Παυλής
Αισθητικές Παρεμβάσεις:  Μιλένα Μαριάνι
Μουσική Επιμέλεια:  Παναγιώτης Σιώζος-Δρόσος
Βοηθός Σκηνοθέτη:  Μαρία Γκερτσάκη
Ψιμυθιολόγος:  Ειρήνη Σιγανού
Οργάνωση Παραγωγής:  Βλαχοπούλου Ελευθερία
Graphic Design: Lacrimosa Design
Φωτογραφία-Βίντεο: Ιάσονας Πετρίδης

« ΝΑΜΑστε»,Θέατρο Σοφούλη- Ομάδα Συναισθηματικής Διαλεκτικής Θεσσαλονίκης – Στέλιος Καλαθάς

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top