Νέα Ατομική έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Θεσσαλονίκη

Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Home » Art & Culture » Νέα Ατομική έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Θεσσαλονίκη

"Ο ρομαντισμός είναι για άλλη μια φορά το ζητούμενο για τον Γιώργο Σταθόπουλο, που υπηρετεί με συνέπεια το όραμά του να μας ταξιδεύει σε κόσμους με ονειρικές διαστάσεις"

Μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας, συντροφικότητας και αλληλεγγύης στέλνει, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο σημαντικός Έλληνας ζωγράφος Γιώργος Σταθόπουλος, με τη νέα σειρά έργων του που δημιούργησε για την ατομική του έκθεση, που εγκαινιάζεται, παρουσία του ίδιου του καλλιτέχνη, στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Θεσσαλονίκη σήμερα, 9 Δεκεμβρίου.  Με την έκθεση αυτή ο Γιώργος Σταθόπουλος επιστρέφει στην αγαπημένη του πόλη, αρκετά χρόνια μετά την προηγούμενη εικαστική του παρουσία.

Στο γνώριμο, έντεχνα λαϊκό ύφος του, ο καταξιωμένος ζωγράφοςπαρουσιάζει τοπία φυσικά και φανταστικά, συνθέσεις αλληγορικές πόλεων με γυμνές ανθρώπινες φιγούρες, ζευγάρια σε θερμούς εναγκαλισμούς, όπου γίνεται προφανής ο αισθησιασμός που απορρέει από τη νωχελική στάση του γυναικείου σώματος. Στα έργα του γίνονται φανερές οι επιρροές από την αρχαία ελληνική τέχνη, την παράδοση και τη γλυπτική, που ενυπάρχουν μαζί με τα σύγχρονα ρεύματα, που έχει αφομοιώσει δημιουργικά, παράλληλα με εξπρεσιονιστικές και υπερρεαλιστικές αναφορές.

Στη δουλειά του συνυπάρχει η θερμή καμπύλη του ανθρώπινου σώματος με τις σκληρές γραμμές των ιδεατών κτιριακών σχημάτων που προκύπτουν από τη σύζευξη και συνύπαρξη μορφών που εκφράζουν την ελληνική πολιτισμική συνέχεια. Απαλλαγμένα κατά κανόνα από την προοπτική, τα θέματα πληρούνται από διάχυτα χρώματα που χρησιμοποιούνται εμφατικά ως αποκαλυπτικά του κλίματος που χαρακτηρίζει το έργο.

Ο ρομαντισμός είναι για άλλη μια φορά το ζητούμενο για τον Γιώργο Σταθόπουλο, που υπηρετεί με συνέπεια το όραμά του να μας ταξιδεύει σε κόσμους με ονειρικές διαστάσεις.

Who is who

Ο Γιώργος Σταθόπουλος σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική από το 1966 έως το 1971 στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με δασκάλους τους Γιάννη Μόραλη, Νίκο Νικολάου, Γιάννη Παππά και Δημήτρη Καλαμάρα. Ασχολήθηκε επίσης με τη σκηνογραφία και την εικονογράφηση.

Την πρώτη ατομική έκθεση του την πραγματοποίησε το 1970, στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, όπως και στις ΗΠΑ και το Βέλγιο. Έχει εικονογραφήσει σειρά βιβλίων, εξώφυλλων δίσκων μουσικής και αφισών.

Εγκαίνια έκθεσης: 9 Δεκεμβρίου 2023, (13:00 -17:00)

Διάρκεια έκθεσης: 9 ως 20 Δεκεμβρίου 2023.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10.00-14.30 & 17.30-21.00, Τετάρτη, Σάββατο 10.00-16.00

Kapopoulos Fine Arts: Μορκεντάου 6, 546 22, Θεσσαλονίκη, τηλ. +30 2310 278144.

Email: [email protected]

www.kapopoulosfinearts.com

Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:

Νέα Ατομική έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Θεσσαλονίκη

Most Popular
Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top
Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι για τα άρθρα μας ?

Εγγραφείτε στο newsletter