Η Νεφέλη Μαϊστράλη και η Κατερίνα Μαυρογεώργη μοιράστηκαν το βραβείο «Ελευθερία Σαπουντζή»

Home » Art & Culture » Η Νεφέλη Μαϊστράλη και η Κατερίνα Μαυρογεώργη μοιράστηκαν το βραβείο «Ελευθερία Σαπουντζή»

Το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, τιμώντας τη μνήμη της πρόωρα εκλιπούσας Ελευθερίας Σαπουντζή, βραβεύει μια νέα καλλιτέχνη από τον θεατρικό χώρο.

Στο κατάμεστο Θέατρο οδού Κεφαλληνίας, απονεμήθηκε τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου,  το βραβείο Ελευθερία Σαπουντζή, στη μνήμη της αδικοχαμένης σκηνοθέτιδας.

Το βραβείο μοιράστηκαν η Νεφέλη Μαϊστράλη και η Κατερίνα Μαυρογεώργη. Οι δύο καλλιτέχνιδες με σημαντική πορεία, όχι μόνο στην υποκριτική, αλλά και στη συγγραφή θεατρικών έργων θα μοιραστούν το ποσό των 3.000 ευρώ. Πρόκειται για την 12η απονομή βραβείου «Ελευθερία Σαπουντζή» στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας.

Υποψήφιες ήταν επίσης: η Έμιλυ Λουίζου και η Μαρία Μασχούρη.  

Τη φετινή εκδήλωση,  καλωσόρισε ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός, και η σκηνοθέτης Ελένη Ευθυμίου – που ήταν η προηγούμενη βραβευθείσα- παρουσίασε αποσπάσματα από τη δουλειά της Ελευθερίας Σαπουντζή.

Την απονομή έκανε όπως πάντα η ηθοποιός και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, Μπέττυ Αρβανίτη.

Τα μέλη της επιτροπής για το Βραβείο Ελευθερία Σαπουντζή 2023 ήταν οι:Κωνσταντίνος Ζαμάνης, Δηώ Καγγελάρη, Ακύλλας Καραζήσης, Δημήτρης Καραντζάς και Άγγελος Τριανταφύλλου

Το σκεπτικό του Σωματείου:

Συγγενείς και φίλοι της Ελευθερίας Σαπουντζή ,που μας άφησε απροσδόκητα το Σεπτέμβριο του 2000, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε στο όνομά της ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο με αποκλειστικό σκοπό την ανά διετία απονομή χρηματικού βραβείου ύψους 3000 ευρώ σε μία νέα καλλιτέχνιδα ( ηθοποιό, σκηνοθέτη ή μεταφράστρια), έως 30 ετών, της οποίας η πορεία και το ήθος να προοιωνίζουν μία περαιτέρω εξέλιξη που αξίζει να υποστηριχθεί.

Ελευθερία Σαπουντζή

Στο καταστατικό του Σωματείου προβλέπεται 5μελής επιτροπή, αποτελούμενη από επιφανή μέλη της καλλιτεχνικής κοινότητας που αλλάζουν ανά διετία και της οποίας αποκλειστική αρμοδιότητα είναι η επιλογή της καλλιτέχνιδας στην οποία θα απονεμηθεί το βραβείο.

Την επιλογή αυτή πρέπει να αναλαμβάνουν καλλιτέχνες που έχουν οι ίδιοι επιδείξει την δική του συνέπεια και ήθος, και που παρακολουθούν με αγάπη προσπάθειες των νέων.

Picture of Γιώτα Δημητριάδη

Γιώτα Δημητριάδη

Κάποτε, ο Ντοστογιέφσκι μας υποσχέθηκε ότι :"Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο"...Η μάχη όμως φαίνεται άνιση και ο ανταγωνισμός που δέχεται απέναντι από την αδικία, την ασχήμια και τη κακία, δύσκολα θα σημάνουν τη νίκη της. Για καλή της τύχη, όμως, έχει στο πλευρό της, ένα δυνατό σύμμαχο: την Τέχνη! Διάφορες μορφές της θα προσπαθήσουμε να ανακαλύπτουμε μαζί - εεε... εντάξει, το ομολογώ, υπάρχει μια αδυναμία σ' αυτή του θεάτρου. Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε καλύτερα αγαπημένους καλλιτέχνες αλλά και όσους μας εμπνέουν μέσα από τη στάση τους απέναντι στα πράγματα. Εξάλλου, για μένα, Utopia Zone είναι να βρίσκεσαι εκεί που θέλεις, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που σ' αγαπούν και σε φροντίζουν, όπως ο μικρός 🤴 το 🌹 του

Η Νεφέλη Μαϊστράλη και η Κατερίνα Μαυρογεώργη μοιράστηκαν το βραβείο «Ελευθερία Σαπουντζή»

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top