Οι Χωρικοί (The Peasants): Το σκηνοθετικό αριστούργημα της Πολωνίας

Home » Art & Culture » Οι Χωρικοί (The Peasants): Το σκηνοθετικό αριστούργημα της Πολωνίας

Από τις πιο ιδιαίτερες ταινίες που έχω δει ποτέ μου. Δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας την τεχνική ζωγραφικής κινουμένων σχεδίων.

Έχει πρωταγωνιστές, χωρικούς και αγρότες της Πολωνικής γης, διανύοντας τις τέσσερις εποχές του χρόνου σαν τα συναισθήματα…..

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του βραβευμένου με Νόμπελ,Władysław Reymont.

Η υπόθεση δεν είναι πολύπλοκη, διανθίζεται όμως από το δυνατό καστ που “ παίζει “ με τις εκφράσεις., την καλλιτεχνική σκηνοθετική παρέμβαση και την δυνατά εμβληματική πρωτότυπη μουσική με ηχόχρωμα Βαλκανίων.

Ο ζωγραφισμένος κόσμος, γίνεται ζωντανή δράση και νιώθεις ακόμα και το αεράκι που θροΐζει τις φυτείες των καλαμποκιών. Η ταινία είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι της 7ης τέχνης με πολλούς τρόπους.

Παρόλο το animation, είναι σκληρά ρεαλιστική στην προσέγγιση του θέματος, κάτι που σε κάνει να αναρωτιέσαι και να φαντάζεσαι τον ¨αληθινό κόσμο “ σαν αρχικά πρωτότυπο υλικό.

Η εκρηκτική δημιουργία του αποτελέσματος πηγάζει σε κάθε σκηνή των συμπυκνωμένων αισθημάτων.

Σε ταξιδεύει στις τέσσερις εποχές του χρόνου, σαν το αριστούργημα του Βιβάλντι με τις μαγικές πινελιές του Βαν Γκονγκ στα ηλιοτρόπια του, τονίζοντας την αρμονία της φύσης με τα ανθρώπινα συναισθήματα.

Μαγικό αποτέλεσμα, μαγική ταινία……Μην τη χάσετε!

Με περισσότερα από 141.000 εισιτήρια το πρώτο Σαββατοκύριακο, η ταινία έκανε το μεγαλύτερο άνοιγμα για το 2023 στην Πολωνία.

Στην Ελλάδα, η ταινία θα προβληθεί από τις 4 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από το Cinobo

Δείτε το trailer:

YouTube player

Υπόθεση

Μια εικοσάχρονη νεαρή αγρότισσα παντρεύεται παρά τη θέλησή της έναν ηλικιωμένο, πλούσιο γαιοκτήμονα, ενώ έχει ερωτική σχέση με έναν από τους γιους του.

Σκηνοθεσία:Ντορότα Κομπιέλα, Χιου Γουέτσμαν

Παίζουν: Kamila Urzedowska … Jagna Paczesiowna

Robert Gulaczyk … Antek Boryna

Miroslaw Baka … Maciej Boryna

Sonia Mietielica … Hanka Borynowa

Ewa Kasprzyk … Marcjanna Paczes ‘Dominikowa’

Μουσική: Lukasz Rostkowski

Picture of Μαρία Χαρίτου

Μαρία Χαρίτου

Θα με βρεις στα παρασκήνια ενός θεάτρου, σε στούντιο ηχογράφησης αλλά και στα καθισματα ενός σινεμά. Αγαπώ να στέκομαι μπροστά από ένα έκθεμα στα μουσεία του κόσμου, θαυμάζοντας την ιστορία. Κάπου εκεί στους δρομους της πόλης, πίνω τον καφέ μου και ταξιδεύω στις σελίδες ενός βιβλίου. Είμαι η Μαρία και utopia σημαίνει να αρπάζεις την ευκαιρία να ταξιδεύεις με το μυαλό, την καρδιά και το σώμα.

Οι Χωρικοί (The Peasants): Το σκηνοθετικό αριστούργημα της Πολωνίας

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top