«Οπενχάιμερ»: Έγινε η  πιο εμπορική βιογραφική ταινία όλων των εποχών!

Home » Art & Culture » «Οπενχάιμερ»: Έγινε η  πιο εμπορική βιογραφική ταινία όλων των εποχών!

"Η πιο εμπορική ταινία του Νόλαν είναι γεγονός. Η ιστορία του δημιουργού της ατομικής βόμβας έγινε ανάρπαστη σ’ όλο τον κόσμο. "

To «Οπενχάιμερ» σε σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ! Η ταινία μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει πάνω από 912,7 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα παγκοσμίως.

Η υπόθεση βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο «American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer» του Κάι Μπερντ και του αείμνηστου Μάρτιν Τζ. Σέργουιν.

Το φιλμ που περιγράφει τη συναρπαστική αναδρομή στη ζωή του Τζ. Ρομπέρτ Οπενχάιμερ και τη δημιουργία της ατομικής βόμβας, ξεπέρασε ακόμη και την ταινία για τη ζωή του Φρέντι Μέρκιουρι (2018) «Bohemian Raphsody» που είχε το προηγούμενο ρεκόρ με 902 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις. Έτσι θεωρείται πλέον ως η πιο εμπορική βιογραφία όλων των εποχών.

Μεγάλο μέρος της επιτυχίας της αποδίδεται στην προώθηση που έγινε από την Universal.

Αν μάλιστα, η ταινία κερδίσει μια υποψηφιότητα «καλύτερης ταινίας» για τα Όσκαρ του 2024, τότε οι εισπράξεις της θα αυξηθούν και άλλο.

Για την ιστορία να πούμε ότι εάν το «Οπενχάιμερ» βραβευτεί με  το χρυσό αγαλματίδιο, θα αποτελέσει την πιο κερδοφόρα ταινία που το κερδίζει τα τελευταία είκοσι χρόνια.

YouTube player
Picture of Γιώτα Δημητριάδη

Γιώτα Δημητριάδη

Κάποτε, ο Ντοστογιέφσκι μας υποσχέθηκε ότι :"Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο"...Η μάχη όμως φαίνεται άνιση και ο ανταγωνισμός που δέχεται απέναντι από την αδικία, την ασχήμια και τη κακία, δύσκολα θα σημάνουν τη νίκη της. Για καλή της τύχη, όμως, έχει στο πλευρό της, ένα δυνατό σύμμαχο: την Τέχνη! Διάφορες μορφές της θα προσπαθήσουμε να ανακαλύπτουμε μαζί - εεε... εντάξει, το ομολογώ, υπάρχει μια αδυναμία σ' αυτή του θεάτρου. Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε καλύτερα αγαπημένους καλλιτέχνες αλλά και όσους μας εμπνέουν μέσα από τη στάση τους απέναντι στα πράγματα. Εξάλλου, για μένα, Utopia Zone είναι να βρίσκεσαι εκεί που θέλεις, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που σ' αγαπούν και σε φροντίζουν, όπως ο μικρός 🤴 το 🌹 του

«Οπενχάιμερ»: Έγινε η  πιο εμπορική βιογραφική ταινία όλων των εποχών!

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top