«Προετοιμασίες για να Είμαστε Μαζί Άγνωστο για Πόσο» – Η Ουγγρική συμμετοχή  για τα βραβεία Όσκαρ

Home » Art & Culture » «Προετοιμασίες για να Είμαστε Μαζί Άγνωστο για Πόσο» – Η Ουγγρική συμμετοχή  για τα βραβεία Όσκαρ

Έναρομαντικό θριλερ με φόντο την μαγευτικά σκοτεινή Βουδαπέστη , είναι η επίσημη πρόταση της Ουγγαρίας για το βραβείο ξενόγλωσσης ταινίας στην Ακαδημία των Όσκαρ.

Με μινιμαλιστικούς διαλόγους , αλλά με υπέροχη φωτογραφία στα σκοτεινά δρομάκια της πόλης, η ταινία ισσοροπεί επίκίνδυνα ανάμεσα στην φαντασία και την πραγματικότητα.

Η εμμονή της ηρωίδας στο πρόσωπο που αγαπά, μετουσιώνεται στηνπίστη προς τον στόχο , “φωνάζοντας” με τις πράξεις της ( τον παρακολουθεί, διαβάζει το βιβλίο που έγραψε εκεινος ) ότι δεν είναι τρελή.

Η Lili Horvát μας προσφέρει μια ταινία ανθρωπίνων σχέσεων με την Natasa Stork να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας με τΙς εκφράσεις του προσώπου της. Η μόνιμη ερωτευμένη έκφραση της ηρωίδας της , μας ταξιδεύει ‘στα βαθιά ώριμα συναισθήματα μας και μας προτρέπει να αγγίξουμε τα σημεία του μυαλού της  σκέψης.

Ποια είναι τελικά τα όρια της φαντασίας και της πραγματικότητας ενός ερωτευμένου ανθρώπου? Που βρίσκεται η λεπτή γραμμή ανάμεσα στην τρέλλα και στο πάθος?

Η συνέχεια στις αίθουσες με την επίσημη κυκλοφορία της Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Η Márta, μια 40χρονη νευροχειρουργός, ερωτεύεται. Αφήνει πίσω της τη λαμπρή καριέρα της στην Αμερική και επιστρέφει στη Βουδαπέστη για να ξεκινήσει μια νέα ζωή με τον άντρα που αγαπά.

Μάταια όμως τον περιμένει στη Γέφυρα της Ελευθερίας — αφού αυτός δεν εμφανίζεται στο ραντεβού τους.

Η Μάρτα αρχίζει να τον ψάχνει απεγνωσμένα και όταν τελικά βρεθούν, ο έρωτας της ζωής της ισχυρίζεται ότι δεν έχουν ξανασυναντηθεί ποτέ…

«Δεν σε ξέρω. Αυτή είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που σε βλέπω». Η πραγματικότητα ανατριχιάζει – δεν ξέρουμε ποιος από τους δύο λέει την αλήθεια!

Δείτε το τρέιλερ:

YouTube player

Παίζουν:

Natasa Stork / MÁRTA VIZY
Viktor Bodó / JÁNOS DREXLER
Benett Vilmányi / ALEX
Zsolt Nagy / BARNA KRIVÁN
Péter Tóth / ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ
Andor Lukáts / DR. FRIED
Αττίλας Μώκος / DR. ΕLKΑΝ
Linda Moshier / HELEN
Júlia Ladányi / FANNI

Λίγα λόγια για τη σκηνοθέτιδα, LILI HORVÁT

Η Lili Horvát (γεν. 1982) μεγάλωσε στη Βουδαπέστη. Σπούδασε οπτικοακουστικές τέχνες στη Sorbonne Nouvelle στο Παρίσι και σκηνοθεσία κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο Θεάτρου και Κινηματογράφου στη Βουδαπέστη. Το Wednesday Child, η πρώτη μεγάλου μήκους της Lili κέρδισε τον διαγωνισμό East of the West στο Karlovy Vary το 2015 και έλαβε πολλά βραβεία παγκοσμίως. Το 2016, η Lili συνίδρυσε την εταιρεία παραγωγής Poste Restante, η οποία παρήγαγε τη δεύτερη ταινία της, Preparations to Be Together for an Unknown Period of Time.

Μαρία Χαρίτου

Μαρία Χαρίτου

Θα με βρεις στα παρασκήνια ενός θεάτρου, σε στούντιο ηχογράφησης αλλά και στα καθισματα ενός σινεμά. Αγαπώ να στέκομαι μπροστά από ένα έκθεμα στα μουσεία του κόσμου, θαυμάζοντας την ιστορία. Κάπου εκεί στους δρομους της πόλης, πίνω τον καφέ μου και ταξιδεύω στις σελίδες ενός βιβλίου. Είμαι η Μαρία και utopia σημαίνει να αρπάζεις την ευκαιρία να ταξιδεύεις με το μυαλό, την καρδιά και το σώμα.

«Προετοιμασίες για να Είμαστε Μαζί Άγνωστο για Πόσο» – Η Ουγγρική συμμετοχή  για τα βραβεία Όσκαρ

Most Popular

Social Media

Get The Latest Updates

Εγγραφείτε στο UtopiaZone Newsletter

Scroll to Top