Σε ποια παράσταση θα δούμε τη Μυρτώ Αλικάκη;

Home » Art & Culture » Σε ποια παράσταση θα δούμε τη Μυρτώ Αλικάκη;

Η Λητώ Τριανταφυλλίδου θα σκηνοθετήσει το πρώτο θεατρικό έργο της Σεμίνας Διγενή, με τίτλο «Felicità».

Στη σκηνή θα απολαύσουμε την Μυρτώ Αλικάκη και τον Γιάννη Σοφολόγη.

Παράλληλα, η Μυρτώ Αλικάκη θα πρωταγωνιστεί και στην πικρή κομεντί «Τέλειοι Ξένοι», σε σκηνοθεσία Πέτρου Λαγούτη και Γιώργου Πυρπασόπουλου, που μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία θα συνεχιστεί για δεύτερη σεζόν στο θέατρο Αθηνά.

Σκηνή από την παράσταση «Τέλειοι Ξένοι» που θα συνεχιστεί για δεύτερη σεζόν στο θέατρο Αθηνά.

Η Λητώ Τριανταφυλλίδου, έχει εργαστεί, ως βοηθός σκηνοθέτη, σε πολλές πετυχημένες παραστάσεις ενώ η πρώτη προσωπική της σκηνοθετική δουλειά «Η βίλα (ο δρόμος που δεν πήραν)», απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από κοινό και κριτικούς.

Τον Γιάννη Σοφολόγη έχουμε δει σε σημαντικές παραστάσεις στο θέατρο, ενώ αυτή την περίοδο τον απολαμβάνουμε και στον ANT1+ , στη σειρά «Ζωή» με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Καβογιάννη.

Λίγα λόγια για την υπόθεση*:

Το «Felicità», όπου κυριαρχούν η θεατρική δομή, το στοιχείο μυστηρίου και η ανατρεπτική πλοκή, αφηγείται ένα παράτολμο πείραμα, ένα παιχνίδι όπου οι ήρωες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, εναλλάσσονται στους ρόλους του θύτη και του θύματος. Αυτό που φαίνεται να είναι μία απλή συνάντηση ανάμεσα σε μια σκηνοθέτη κι έναν νεαρό διανομέα, κλιμακώνεται σε μία κατάσταση που δημιουργεί διαρκώς ερωτήματα. Μέχρι τις τελευταίες σελίδες ο αναγνώστης δεν μπορεί να φτάσει σε ασφαλή συμπεράσματα για τη σχέση ανάμεσα στα δύο πρόσωπα της νουβέλας. Κι όταν τελικά η αλήθεια αποκαλύπτεται, ανατρέπει σαρωτικά όσα φαίνονταν να ισχύουν.

«Η ηρωίδα αυτής της νουβέλας», λέει η συγγραφέας, «αν υπήρχε στην πραγματικότητα, θα ήθελα να ήταν φίλη μου. Όπως και το αγόρι που την ακούει αποσβολωμένο να του λέει πως θέλει να… ενοικιάσει μια μέρα από τη ζωή του. Όταν δέχεται να της “πουλήσει” 24 ώρες του επειδή εκείνη θέλει να μάθει κάτι, ένα επικίνδυνο πείραμα ξεκινάει, μαζί με ένα ερώτημα: “Θα χρησιμοποιήσει τελικά τη δυστυχία της ως πρώτη ύλη για τη λύτρωση;” Ή μήπως –όπως είχε προειδοποιήσει εδώ κι αιώνες ο Ευριπίδης– ο κίνδυνος θα έρθει ταχύτερα επειδή περιφρονήθηκε;»

*Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Picture of Γιώτα Δημητριάδη

Γιώτα Δημητριάδη

Κάποτε, ο Ντοστογιέφσκι μας υποσχέθηκε ότι :"Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο"...Η μάχη όμως φαίνεται άνιση και ο ανταγωνισμός που δέχεται απέναντι από την αδικία, την ασχήμια και τη κακία, δύσκολα θα σημάνουν τη νίκη της. Για καλή της τύχη, όμως, έχει στο πλευρό της, ένα δυνατό σύμμαχο: την Τέχνη! Διάφορες μορφές της θα προσπαθήσουμε να ανακαλύπτουμε μαζί - εεε... εντάξει, το ομολογώ, υπάρχει μια αδυναμία σ' αυτή του θεάτρου. Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε καλύτερα αγαπημένους καλλιτέχνες αλλά και όσους μας εμπνέουν μέσα από τη στάση τους απέναντι στα πράγματα. Εξάλλου, για μένα, Utopia Zone είναι να βρίσκεσαι εκεί που θέλεις, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που σ' αγαπούν και σε φροντίζουν, όπως ο μικρός 🤴 το 🌹 του

Σε ποια παράσταση θα δούμε τη Μυρτώ Αλικάκη;

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top