Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Θεάτρου με τον Αλέξανδρο Νικόλαο Μπαλαμώτη

Home » Art & Culture » Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Θεάτρου με τον Αλέξανδρο Νικόλαο Μπαλαμώτη

"Βασισμένο στην τεχνική της Katie Mitchell και στο σύστημα Στανισλάφσκι | Χώρος Όμικρον 3 | Από 27/1 κάθε Σάββατο 16:00- 18:00"

Η θεατρική σκηνοθεσία είναι μια τέχνη που βασίζεται σε κανόνες, συγκεκριμένα εργαλεία και ορολογία. Δεν αρκεί μόνο μια γενική εμπειρία στο χώρο του θεάτρου και ένα ένστικτο. Η σκηνοθετική σχολή που θα γνωρίσουν οι συμμετέχοντες είναι η Ρωσική, όπως έχει φτάσει στις μέρες μας μέσα από τους συνεχιστές του Κονσταντίν Στανισλάφσκι. Το σεμινάριο εισηγείται ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Νικόλαος Μπαλαμώτης. Διδάχθηκε το Σύστημα Στανισλάφσκι από τη δασκάλα του στη σκηνοθεσία Katie Mitchell, η οποία το μελέτησε με τον Λεβ Ντόντιν, που το διδάχθηκε από τον Μπορίς Ζον, μαθητή του Κ. Στανισλάφσκι.

Το Σύστημα, όπως το αφομοίωσε η Mitchell, βασίζεται σε συγκεκριμένα εργαλεία σκηνοθεσίας και χωρίζεται σε τρεις ενότητες. Την
προετοιμασία του/της σκηνοθέτριας πριν την 1η πρόβα. Την εργασία στην διάρκεια των προβών. Και τέλος την περίοδο μετά την πρεμιέρα της παράστασης.

Στον Α κύκλο του σεμιναρίου θα ασχοληθούμε με την 1η ενότητα. Οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν στην ορολογία του συστήματος και θα την εφαρμόσουν σε θεατρικά κείμενα.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η γνωριμία με τη σκηνοθεσία μέσα από συγκεκριμένη μέθοδο. Οι συμμετέχοντες ολοκληρώνοντας το σεμινάριο θα έχουν μια καθαρή αρχική εικόνα όχι μόνο για την τέχνη της σκηνοθεσίας αλλά και για την τέχνη της υποκριτικής μέσα από ένα σύστημα που μετράει πάνω από 100 χρόνια λειτουργίας.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Νικόλαος Μπαλαμώτης.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο [email protected] για δηλώσουν συμμετοχή. Για οποιαδήποτε ερώτηση/πληροφορία μπορούν να απευθυνθούν στο ίδιο mail. ή στο τηλέφωνο 2130882955.

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 10 δίωρων συναντήσεων και απευθύνεται προς κάθε ενδιαφερόμενη/ο.

Κόστος 120 ευρώ.

Διεξαγωγή σεμιναρίου κάθε Σάββατο 16:00- 18:00

Από 27/1/2024 μέχρι και 30/3/2024

Όμικρον 3. Μυλλέρου 17, Αθήνα.

Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Θεάτρου με τον Αλέξανδρο Νικόλαο Μπαλαμώτη

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top