Σταύρος Ξαρχάκος: Νυν και Αεί – Πρώτο Επεισόδιο: «Πρόλογος» (Video)

Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Home » Art & Culture » Σταύρος Ξαρχάκος: Νυν και Αεί – Πρώτο Επεισόδιο: «Πρόλογος» (Video)

"Μια σειρά επεισοδίων με άγνωστές πτυχές της ζωής και του έργου του Σταύρου Ξαρχάκου"

Σήμερα εγκαινιάζεται η σειρά οπτικοακουστικής παραγωγής πολυμέσων ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ για να γνωρίσουμε εις βάθος τον Σταύρο Ξαρχάκο και να μας αποκαλυφθεί ο άνθρωπος πίσω από τον ιδιοφυή δημιουργό, ο οποίος με τη μουσική του όχι μόνο χαρακτήρισε μια ολόκληρη εποχή, αλλά εξακολουθεί «Νυν και αεί» να μας συνεπαίρνει και να μας συγκινεί.

Η παραγωγή ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ περιλαμβάνει συνολικά 20 επεισόδια, μέσα από τα οποία θα μάθουμε άγνωστες πτυχές της ιδιαίτερης αυτής προσωπικότητας που συνδυάζει μοναδικά τις ιδιότητες του ενορχηστρωτή, του συνθέτη και  του μαέστρου και  κυρίως θα εστιάσουμε  στις επιρροές του και στους παράγοντες που συνετέλεσαν ώστε να παράξει το σπουδαίο του έργο.

Όλες οι πληροφορίες και το υλικό παρέχονται από τον ίδιον τον δημιουργό και το προσωπικό του αρχείο.

Στον Πρόλογο παρακολουθούμε τα πρώτα βήματατου «Βάκη», όπως έλεγαν μικρό τον Σταύρο Ξαρχάκο. Γνωρίζουμε τους δύο γονείς του, το οικογενειακό τους σπίτι στη Θεμιστοκλέους. Και αναγνωρίζουμε τις αρχικές μουσικές επιρροές: την Επτανήσια γιαγιά του Τούλα με τις όπερες και τις καντάδες, την ταβέρνα «Το Μαρκόπουλο» με τα ρεμπέτικα τραγούδια, την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με τις ψαλμωδίες. Όλα αυτά σε μια Αθήνα με τις κακουχίες, τον φόβο και το σκοτάδι του πολέμου.

Εκφώνηση: Ξενοφών Ραράκος

Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος

YouTube player
Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:

Σταύρος Ξαρχάκος: Νυν και Αεί – Πρώτο Επεισόδιο: «Πρόλογος» (Video)

Most Popular
Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top
Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι για τα άρθρα μας ?

Εγγραφείτε στο newsletter