Στη Βαρκελώνη για μια παράσταση ο “Μονόλογος” του Ninja

Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Home » Art & Culture » Στη Βαρκελώνη για μια παράσταση ο “Μονόλογος” του Ninja

"Θα παρουσιαστεί στις 8 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο της Residència de Investigadors."

Ο «Μονόλογος» του Ninja του Μάνου Ζερβάκη σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά ξεκινάει το ταξίδι του από τη Βαρκελώνη πριν έρθει στην Αθήνα.  Το έργο θα παρουσιαστεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Καταλανών Νεοελληνιστών και σε συνεργασία με την πολιτιστική εταιρεία Oktana Casa de Cultura. Η παράσταση θα ανέβει στις 8/2, στο αμφιθέατρο της Residència de Investigadors η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα της Βαρκελώνης

Ο Μάνος είναι ένας life couch με παιδικό του όνειρο να γινόταν Ninja. Μπορεί να μην τα κατάφερε άλλα έχει διατήρηση την φιλοσοφία ζωής τους και την έχει εφαρμόσει στη δουλειά του θεωρώντας πλεον τον εαυτό του κρυφό Ninja! Γνωρίζει και ερωτεύεται κεραυνοβόλα την Ματούλα. Η γνωριμία τους θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός μεγάλου έρωτας αλλά… η Ματούλα πιστεύει ότι είναι απόγονος Samurai, αφου σύμφωνα με τη μητέρα της, ο πατέρας που δεν γνώρισε ποτέ ήταν Samurai και είχε χαθεί στα βάθη της Ασίας!

Οι Ninja και η Samurai είναι αιώνιοι εχθροί οπότε ο Μάνος και η Ματουλα του δεν μπορούν να είναι και μαζί… τι θα γίνει τώρα? Ο Μάνος ξεκινάει έναν μονόλογο – πνευματική αναζήτηση για να τη ξανακερδίσει στην πορεία όμως ανακαλυπτει πως τα εμπόδια στη σχέση τους είναι πολλά περισσότερα και πως ήρθε η ώρα που η υπομονή ενος Ninja θα εξαντληθεί!


Το έργο θα παρουσιαστεί στη Βαρκελώνη υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Καταλανών Νεοελληνιστών και σε συνεργασία με την πολιτιστική εταιρεία Oktana Casa de Cultura. Η παράσταση θα ανέβει στις 8/2, στο αμφιθέατρο της Residència de Investigadors η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα της Βαρκελώνης.

Η παράσταση έχει επιλεγεί για να είναι μέρος Δεκαήμερο Ελληνικού και Κυπριακού Πολιτισμού της Βαρκελώνης, που θα έχει διάρκεια από 2 μέχρι 11 Φεβρουαρίου 2024.

Κατά τη διάρκεια αυτού του πολιτιστικού Δεκαημέρου θα διοργανωθεί το 6ο Φεστιβάλ Κυπριακού και Ελληνικού Κινηματογράφου της Βαρκελώνης, καθώς και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις (θέατρο, μουσική, ποίηση, δραστηριότητες για παιδιά, κτλ.) σχετικές με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η περσινή οργάνωση του Δεκαημέρου Ελληνικού και Κυπριακού Πολιτισμού στη Βαρκελώνη είχε μεγάλη επιτυχία και η συμμετοχή του κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις ήταν μεγάλη, καθώς ξεπέρασαν συνολικά τους 1500 επισκέπτες. Είναι σημαντικό ότι η πλειοψηφία των επισκεπτών είναι ντόπιοι, γεγονός που δείχνει ότι ο ελληνικός πολιτισμός και η γλώσσα ενδιαφέρει τους Ισπανούς.

Δεκαήμερο Ελληνικού και Κυπριακού Πολιτισμού της Βαρκελώνης Οκτάνα:

OKTANA Casa de Cultura είναι μια εταιρεία διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων. Διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στη διοργάνωση εκδηλώσεων που σχετίζονται με τον ελληνικό πολιτισμό και κινηματογράφο στην Ισπανία, αφού μεταξύ άλλων εδώ και 6 χρόνια διοργανώνει το Φεστιβάλ Κυπριακού και Ελληνικού Κινηματογράφου στη Βαρκελώνη, 3 χρόνια τη Γαστρονομική Έκθεση Ελληνικών και Κυπριακών Προϊόντων Αμβροσία, 2 χρόνια το Δεκαήμερο Ελληνικού και Κυπριακού Πολιτισμού της Βαρκελώνης και την Ημερίδα Σύγχρονου Κυπριακού Κινηματογράφου στη Μαδρίτη. Επομένως έχει δημιουργήσει ένα ευρύ κύκλο από συνεχώς αυξανόμενο κοινό (ομογενείς και φιλέλληνες) που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της και δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά πολιτιστικά πράγματα.

Λίγα λόγια για το Σύνδεσμο Καταλανών Νεοελληνιστών :

Ο Καταλανικός Σύνδεσμος Νεοελληνιστών ιδρύθηκε το 2006, με σκοπό να κάνει γνωστή τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό της σύγχρονης Ελλάδας στην Καταλονία. Για μια δεκαετία προσφέρει στα μέλη της και σε όλο το ενδιαφερόμενο κοινό πολυάριθμες και πολύ ποικίλες δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν από διαλέξεις και θεατρικές παραστάσεις μέχρι τη δημοσίευση του φιλολογικού περιοδικού Αέρηδες.

Συντελεστές παράστασης:

Κείμενο: Μάνος Ζερβάκης
Απόδοση & Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Κόκκορη
Φωτογραφίες & artwork: Γιώργος Γιαννίμπας
Βίντεο προτζέκτορα: Χρήστος Παναγοπουλος
Ηθοποιοί: Ευθύμης Γεωργόπουλος & Ειρήνη Στεριανού.

Η παράσταση θα ανακοινώσει σύντομα και το χώρο που θα τη φιλοξενήσει στην Αθήνα.

Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:

Στη Βαρκελώνη για μια παράσταση ο “Μονόλογος” του Ninja

Most Popular
Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top
Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι για τα άρθρα μας ?

Εγγραφείτε στο newsletter