Το πρώτο μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας άνοιξε στην Αθήνα και μαγεύει τους επισκέπτες

Home » Art & Culture » Το πρώτο μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας άνοιξε στην Αθήνα και μαγεύει τους επισκέπτες

Με τον εορτασμό των 100 χρόνων (έχει ενταχθεί στον κατάλογο επετείων της UNESCO για το 2023) από τη γέννηση της σπουδαιότερης φωνής του περασμένου αιώνα, εγκαινιάστηκε το νέο Μουσείο στο κέντρο της Αθήνας, πριν λίγες ημέρες. Το μουσείο στεγάζεται σε ένα 3όροφο νεοκλασικό κτίριο 1.070 τ.μ., ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, επί της οδού Μητροπόλεως 44. Πρόκειται για το πρώτο μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο στην σπουδαία λυρική καλλιτέχνιδα.

Η μόνιμη έκθεση του Μουσείου αναπτύσσεται στον Α΄και τον Β΄όροφο έχοντας στόχο να αφυπνίσει την αγάπη των επισκεπτών για τη Μαρία Κάλλας. Ο Γ΄ όροφος διαθέτει αίθουσα για περιοδικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, masterclasses, μικρές συναυλίες και εκδηλώσεις. Στο ισόγειο του κτιρίου υπάρχει το πωλητήριο και το καφέ/εστιατόριο La divina.

Περιλαμβάνει στιγμές από σημαντικούς ρόλους, οπτικοακουστικό υλικό και ιστορικές φωτογραφίες. Κοστούμια από παραστάσεις, όπως το θρυλικό κοστούμι από την παράσταση Νόρμα (Επίδαυρος, 1960, συλλογή του Υπουργείου Πολιτισμού).

Είναι σπουδαίο ότι ακούγεται η φωνή της καθ όλη τη διάρκεια ¨που βρίσκεται κανείς  στον χώρο της μόνιμης έκθεσης.  Είναι σα να “αγγίζεις “ένα κομμάτι από την ψυχή και την προσωπικότητα της. Σε κάποιο ακουστικό ντοκουμέντο ακούγεται να μιλάει για την Ελληνική καταγωγή της και πόσο περήφανη νιώθει για αυτό.  Η Μαρία Κάλλας είναι “ εδώ “ , πάντα ήταν εδώ, να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη και τον μύθο της αλλά και να τη γνωρίσουν οι νεότερες γενιές.

Υ.Γ. Photo Credits : Λώρα Χάιδα

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας είναι αφιερωμένο σε μία από τις σημαντικότερες λυρικές τραγουδίστριες όλων των εποχών, οι ερμηνείες της οποίας άλλαξαν την πορεία της όπερας για πάντα. Το πρώτο μουσείο Μαρία Κάλλας στην Αθήνα, καλεί τους επισκέπτες να βυθιστούν στον κόσμο της, καθώς και στη μοναδική ερμηνεία της σε κάποιους από τους πιο εμβληματικούς ρόλους της καριέρας της.

Μέσα από κείμενα, αντικείμενα, video και σπάνια ηχητικά στιγμιότυπα που «χτίζουν» μια συνολική εμπειρία για τον επισκέπτη, ξετυλίγεται το νήμα της ζωής και της καριέρας της Μαρίας Κάλλας. Από το ξεκίνημα της, τα χρόνια της στην Ελλάδα, τη διεθνή καριέρα και τους μεγάλους ρόλους, μέχρι την κοσμική της ζωή, την προσωπικότητά της, τις στιγμές και τους ανθρώπους της ζωής της, αλλά και την σπουδαία κληρονομιά που άφησε.

Επίσημο site του Μουσείου.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10€

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ Α’ ΤΥΠΟΥ: 7€

Άτομα 65+, Νέοι και Νέες: από 18 ως 25 ετών, Σπουδαστές Μουσικοί, Κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, Κάτοχοι Κάρτας Ελεύθερης Εισόδου σε Μουσεία (ΥΠΠΟ)

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ Β’ ΤΥΠΟΥ: 3€

Ομάδες μαθητών : από 6-17 ετών (και τα εσπερινά λύκεια, Δεύτερης Ευκαιρίας κλπ), Παιδιά από 6-17 ετών, Πολύτεκνοι, Εκπαιδευτικοί, Άνεργοι, Στρατευμένοι

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ: 2 ενήλ. + 2 παιδιά (άνω των 6 ετών) 22€

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Παιδιά ως 6 ετών, ΑμεΑ + συνοδός, Μέλη του ICOM, Πρόσφυγες, Χορηγοί, Δωρητές, Δημοσιογράφοι, Ξεναγός

ΞΕΝΑΓΗΣΗ: +4 €/άτομο. Απαραίτητη κράτηση στο 210 44 04 204

ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 8€/άτομο. Για 10+ άτομα κράτηση στο 210 44 04 204

*Στο ισόγειο του Μουσείου λειτουργεί με ελεύθερη πρόσβαση καφέ και shop με εκλεκτά αντικείμενα εμπνευσμένα από την Μαρία Κάλλας, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τις ώρες λειτουργίας του κτιρίου ανεξάρτητα από το αν έχουν προμηθευτεί εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο.

Διεύθυνση

Μητροπόλεως 44, 105 63 – Αθήνα
210 44 04 204
[email protected]

*Το Μουσείο είναι προσβάσιμο σε ΑμεΑ.

Ώρες Λειτουργίας

1 Απριλίου – 31 Οκτωβρίου
Τρίτη – Κυριακή : 10.00-20.00
Παρασκευή έως 22.00

1 Νοεμβρίου – 31 Μαρτίου
Τρίτη – Κυριακή : 10.00-18.00
Παρασκευή έως 21.00
Κλειστά τις Δευτέρες, 25 & 26/12, 1 /1

Κλειστά Κυριακή & Δευτέρα του Πάσχα,

Δωρεάν είσοδος στις 2/12, στις 18/05 και στις 25/09 Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Picture of Μαρία Χαρίτου

Μαρία Χαρίτου

Θα με βρεις στα παρασκήνια ενός θεάτρου, σε στούντιο ηχογράφησης αλλά και στα καθισματα ενός σινεμά. Αγαπώ να στέκομαι μπροστά από ένα έκθεμα στα μουσεία του κόσμου, θαυμάζοντας την ιστορία. Κάπου εκεί στους δρομους της πόλης, πίνω τον καφέ μου και ταξιδεύω στις σελίδες ενός βιβλίου. Είμαι η Μαρία και utopia σημαίνει να αρπάζεις την ευκαιρία να ταξιδεύεις με το μυαλό, την καρδιά και το σώμα.

Το πρώτο μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας άνοιξε στην Αθήνα και μαγεύει τους επισκέπτες

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top