Το Utopia Zone στηρίζει το 3ο Φεστιβάλ του Strong Me για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας

Home » Art & Culture » Το Utopia Zone στηρίζει το 3ο Φεστιβάλ του Strong Me για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας

Με το σύνθημα Κάνουμε τον Φόβο μας Δύναμη, το Strong Me διοργανώνει το 3ο Φεστιβάλ για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας από τις 17 έως τις 19 Μαΐου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Το Strong Me ενώνει τις δυνάμεις του με 56 φορείς, οργανισμούς και συλλόγους για να παρουσιάσει μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα βεντάλια εκδηλώσεων, συζητήσεων και δράσεων με το Utopia Zone, περήφανο χορηγό επικοινωνίας, να στηρίζει το Φεστιβάλ στον κοινό στόχο για να μπει τέλος στην έμφυλη βία.

Τέχνη, συζητήσεις και δράσεις κατά της Έμφυλης Βίας

Οι επισκέπτες του 3ου Φεστιβάλ του Strong Me για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε συζητήσεις, αθλητικές δραστηριότητες και θεατρικές παραστάσεις, με κορυφαίες στιγμές την καθηλωτική έκθεση “Ματωμένα Πορτρέτα” του εικαστικού Δημήτρη Αστερίου, την παράσταση του μοναδικού Standup Comedian Αριστοτέλη Ρήγα, την προβολή της ταινίας “TACK”, της Βάνιας Τέρνερ, το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Δέσποινας Σωτηροπούλου « Οι Κόρες της  Σιωπής», το πρωτοποριακό ποδοσφαιρικό project «Goal στο σεξισμό» υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της ΕΠΟ της Surer League 2 και του ΠΣΑΠΠ και την ξεσηκωτική συναυλία της Ευρυδίκης και των Μπλε “DUETS”.

Φεστιβάλ αφύπνισης και συμπερίληψης στην πράξη

Το φεστιβάλ, όπως σημειώνει το Strong Me, δεν αποτελεί απλώς μια εκδήλωση, αλλά μια έκφραση αλληλεγγύης και αγάπης προς όλα τα μέλη της κοινωνίας, επιδιώκοντας να αφυπνίσει, να ενημερώσει και να κινητοποιήσει το κοινό για τον σημαντικό αυτό αγώνα. Ένα Φεστιβάλ που κάνει την συμπερίληψη πράξη με την πολύτιμη υποστήριξη του Hands Up Agency που θα παρέχει διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα σε όλες τις δράσεις. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αθηναίων και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εκδηλώσεις κατά της Έμφυλης Βίας

Ενδεικτικά κάποιες από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας:

Παρασκευή 17 Μάϊου:

17:00

«ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΡΕΤΑ» 

Εγκαίνια της έκθεσης του εικαστικού Δημήτρη Αστερίου

Τα “ματωμένα πορτρέτα” είναι προσωπογραφίες ανθρώπων που έδωσαν μάχη, βασανίστηκαν ή έχασαν την ζωή τους, εξαιτίας του φύλου, της καταγωγής, της ιδεολογίας ή της σεξουαλικής τους ταυτότητας και αποτελούν την άμεση αντίδραση του ζωγράφου – εικαστικού στην ρατσιστική βία και τον φασισμό που κατακλύζουν καθημερινά την ζωή μας.

17:30 – 19:30

«ΠΕΣ ΤΗΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ»

Διατομεακή συζήτηση για τις δολοφονίες των γυναικών, λόγω του φύλου τους, την σπουδαιότητα της νομικής κατοχύρωσης του όρου και της αλλαγής του νομικού πλαισίου. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: KΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ, ΑΠΕΡΓΗ ΑΝΝΑ, ΠETΡΟΥΛΑΚΗ ΚΙΚΗ, ΚΡΕΜΑΣΤΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ, ΜΑΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.

20:00 – 21:30

«TACK»

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Βάνιας Τέρνερ, από το Onassis Culture, που ακολουθεί τις ζωές της Σοφίας Μπεκατώρου και της Αμαλίας Προβελέγγιου.

Σάββατο 18 Μαΐου

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

12:00 – 13:00

Strong me

«Είμαστε Διαφορετικοί – Είμαστε ίσοι»

Βιωματικό εργαστήριο για παιδιά (8-12 ετών) με παράλληλη δράση για τα άτομα που τα συνοδεύουν.

Τα παιδιά μέσα από βιωματικά παιχνίδια κατανοούν την έννοια του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Οι συνοδοί τους ενημερώνονται για τα δικαιώματα των παιδιών και συζητούν για τους τρόπους στήριξής τους όταν τα πράγματα δυσκολεύουν στις καθημερινές τους σχέσεις.

ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

17:30 – 19:00

Krav Maga Protection International

«ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

18:00 – 19:30

«Artivist Project»

To FOR WOMEN | Artivism project είναι ένα καινοτόμο διαθεματικό περιοδεύον φεστιβάλ “ARTιβισμού” αφιερωμένο στη Γυναίκα κάθε τόπου. Ένα φεστιβάλ που ταξιδεύει… και δημιουργεί γέφυρες, δίκτυα συνεργασίας μεταξύ των πόλεων  για την προαγωγή της ισότητας των φύλων. Η διεπιστημονική – διατομεακή ομάδα έργου δημιουργεί δράσεις με βασικό άξονα αισθητικής και ήθους τον ARTιβισμό (art-activism), που υποδηλώνει τη δυνατότητα της τέχνης ως πηγή ενός νέου ουμανισμού που γεννά υπεύθυνες κοινωνικές συμπεριφορές, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως πεδίο έρευνας και καταγραφής.
Το οδοιπορικό του FOR WOMEN | artivism project σε όλη την Ελλάδα, σχεδιάζεται από το 2022 από την εξειδικευμένη ομάδα έργου και από ένα πανελλαδικό δίκτυο συνεργατών (φορείς, οργανισμοί, πανεπιστήμια), με βασικά υλικά την Τέχνη, την Επιστήμη, την Εκπαίδευση, την Έρευνα και την Κοινωνική Προσφορά. Θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις, αλλά και ειδικές δράσεις που θα αναδεικνύουν το μήνυμα της Γυναίκας του κάθε τόπου.
To FOR WOMEN | Artivism project (@2019) είναι μια πρωτοβουλία της επιστημόνισσας και καλλιτέχνιδας Αγγελικής Τουμπανάκη, ορμώμενη από την ανάγκη και το όραμά της οι καλλιτεχνικές, ερευνητικές και εκπαιδευτικές δράσεις συλλογικά να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προκλήσεις και να δημιουργούν ένα ισχυρό κοινωνικό – ανθρωπιστικό αποτύπωμα.
Στο Strong me festival η ομάδα έργου του FOR WOMEN | Artivism project θα δημιουργήσει μια διαδραστική “Artιβιστική” performance – παρουσίαση με θέμα τις αναγκαίες γέφυρες, το αναγκαίο δίκτυο για την προαγωγή της ισότητας των φύλων.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

20:00 «ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ»

με παρουσιάστρια τη Δώρα Χρυσικού.

ΓΗΠΕΔΟ BASKET

21:00 – 21:45

Stand Up Comedy: «KAI TO ONOMA AYTOY»

Η νέα παράσταση του μοναδικού Αριστοτέλη Ρήγα

Κυριακή 19 Μαΐου

18:00 – 19:00

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «OI ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ»

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Δέσποινας Σωτηροπούλου, για την έμφυλη βία και τις Γυναικοκτονίες.

ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΡΟΥΦ

15:00 – 18:00

STRONG ME: «GOAL ΣΤΟΝ ΣΕΞΙΣΜΟ»

1. FUN GAMES + ΠΑΙΧΝΙΔΙ : Παιδάκια όλων των ηλικιών, αγόρια και κορίτσια, θα μπουν στο γήπεδο με τους προπονητές και τις προπονήτριές μας.

2. Mini tournoi ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ-ΜΕΙΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ/ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ   Κ10 – Κ12

3.ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΙΚΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ-ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η αυλαία θα πέσει την  Κυριακή 19 Μαΐου με την «ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ».  Μωβ φαναράκια θα φωτίσουν τον ουρανό για έναν κόσμο χωρίς βία, για ένα κόσμο, ισότητας αλληλεγγύης και ΕΙΡΗΝΗΣ.  Special Guest ο Αντώνης Παπαηλίας.

21:30

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ STRONG ME

MΠΛΕ – ΕΥΡΥΔΙΚΗ «DUETS»

Συναυλία “DUETS” με την Ευρυδίκη και τους Μπλε: Ροκάρουμε για να “ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ”. Μια συναυλία υποστήριξης του Strong me, κινήματος που αγωνίζεται για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας

Η πρώτη καλοκαιρινή συναυλία για την Ευρυδίκη και τους Μπλε είναι γεγονός! Οι αγαπημένοι μας καλλιτέχνες, μετά τις sold out χειμερινές εμφανίσεις τους, ενώνουν την ενέργεια και τις φωνές τους σε μια μοναδική συναυλία με τίτλο “DUETS”. Τραγουδάνε για να δώσουν φωνή σε εκείνες που δεν έχουν και για να βοηθήσουν το Strong Μe να συνεχίσει το έργο του, καθώς όλα τα έσοδα της συναυλίας θα δοθούν στο Strong Μe.

Η συναυλία αυτή δεν είναι απλώς ένα μουσικό γεγονός, αλλά μια πρόκληση να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο!
Έναν κόσμο ισότητας και συμπερίληψης!

Μια συναυλία προσβάσιμη σε κωφούς και βαρήκοους με διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα.

Η Ευρυδίκη και η Τζώρτζια των Μπλε είναι δύο από τις πιο αγαπημένες και αναγνωρίσιμες φωνές στον χώρο της ελληνικής μουσικής. Με μια μοναδική συνεργασία που συνδυάζει τις δυνάμεις τους, οδηγούν το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο συναισθήματα και εκπλήξεις.

Η Ευρυδίκη, ξεχωριστή και πολυτάλαντη, μεταμορφώνεται μουσικά σε ό,τι επιθυμεί, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή εξέλιξη της πολύπλευρης 32χρονης πορείας της στο ελληνικό τραγούδι, ενώ η Τζώρτζια με την χαρακτηριστική φωνή και την εκρηκτική παρουσία, βρίσκει ανορθόδοξους τρόπους να σε παρασύρει στον κόσμο των Μπλε. Σύνδεσμός τους, το σαξόφωνο του Γιώργου Παπαποστόλου, ιδρυτή, συνθέτη και παραγωγού του πλέον 28 χρόνων πετυχημένου συγκροτήματος.

Η συνεργασία τους, συναυλιακή και δισκογραφική με τίτλο DUETS, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2022 με συνεχείς sold out εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου και συνεχίστηκε με εκρηκτικές συναυλίες στην Ελλάδα και την Κύπρο, κερδίζοντας όλο και περισσότερο το κοινό που απαιτεί πλέον τη συνέχισή της.

19 Μαΐου 2024 στο Γήπεδο Μπάσκετ του Σεράφειου Δήμου Αθηναίων στις 21:00

Ετοιμαστείτε για ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο συναισθήματα, αλληλεγγύη και ελπίδα.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται αποκλειστικά μέσω του more.com, δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να αποκτήσει τη θέση του σε αυτήν τη μουσική συναυλία που υπόσχεται να μείνει αξέχαστη.  

+ Όλες οι εισηγήσεις, οι δράσεις, τα εργαστήρια, οι αθλητικές δραστηριότητες και τα καλλιτεχνικά δρώμενα είναι προσβάσιμα σε κωφά και βαρήκοα άτομα, με διερμηνεία από το Hands Up Agency.

+Το 3ο Φεστιβάλ του Strong Me για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας θα λάβει χώρα από τις 17 έως τις 19 Μαΐου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, Εχελιδών &, Πειραιώς 144, Αθήνα 118 54, Ελλάδα

Πρόσβαση:

  • Στάση Κεραμεικός (Μετρό, Γραμμή 3) |
  • Στάση Πετράλωνα ΗΣΑΠ) |
  • Στάση Κολυμβητήριο (Λεωφορεία: 049, 815, 914)

Όλοι οι χώροι του Σεραφείου είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ.

Picture of Δημήτρης Καλαντζής

Δημήτρης Καλαντζής

Από τη Νεφελοκοκκυγία του Αριστοφάνη και την Πολιτεία του Πλάτωνα μέχρι τις πολιτικές θεωρίες του 19ου αιώνα οι Ουτοπίες προσέφεραν στους ανθρώπους διεξόδους ανάτασης και αισιοδοξίας. Αποτελούσαν προτάσεις ιδανικών κόσμων, όπου το άδικο έδινε τη θέση του στο δίκαιο, η ειρήνη επικρατούσε του πολέμου, η ισότητα της ανισότητας, οι ευκαιρίες μοιράζονται το ίδιο σε όλους και το καλό νικούσε πάντα στο τέλος το κακό. Η Ουτοπία παραμένει μέχρι τις μέρες μας έμπνευση, ελευθερία φαντασίας, δίψα για αλλαγές προς έναν καλύτερο κόσμο χωρίς καταναγκασμούς και αγκυλώσεις, χωρίς «αυτό δεν γίνεται». Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε μαζί εξαιρετικούς ανθρώπους που έχουν πάρει πρωτοβουλίες για να αλλάξουν τα πράγματα, να δείξουν ότι «αυτό γίνεται», αρκεί να το πιστέψεις και να το προσπαθήσεις. Θα μιλήσουμε με χαρισματικά πρόσωπα αλλά και καθημερινούς ανθρώπους που είτε μόνοι, είτε σε ομάδες κοιτούν προς το φως και πράττουν για ένα καλύτερο αύριο. Θα μάθουμε επίσης να μοιραζόμαστε τον κόσμο μας με τα άλλα είδη του ζωικού κόσμου. Σκυλάκια, γατάκια, άλογα, πουλιά, όλα τα υπέροχα πλάσματα που μας μαθαίνουν να αγαπάμε, να συνδεόμαστε και να σεβόμαστε τη σοφία της ύπαρξης σε έναν αλληλένδετο κόσμο, που έχει ανάγκη από αρμονία περισσότερο από ποτέ. Επιβιβαστείτε!

Το Utopia Zone στηρίζει το 3ο Φεστιβάλ του Strong Me για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top