Άπλωσαν… ευτυχία μπροστά από τους ξενώνες της Φλόγας

Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
άπλωσαν ευτυχία
Home » Εθελοντισμός » Άπλωσαν… ευτυχία μπροστά από τους ξενώνες της Φλόγας
Απλώνουμε ευτυχία Μάριος Μάζαρης

του Δημήτρη Καλαντζή.

Απλώνεται η ευτυχία; Σκορπίζεται; Μεταδίδεται; Πολλαπλασιάζεται; Ο φοβερός δάσκαλος του tik tok  schoolmarius, κατά κόσμον Μάριος Μάζαρης, πιστεύει ότι ναι, απλώνεται η ευτυχία και γι αυτό κινητοποίησε 500 σχολεία από όλη την Ελλάδα να γράψουν σε μπλουζάκια θετικά μηνύματα και στη συνέχεια τα… άπλωσε με τη βοήθεια εθελοντών έξω από τους ξενώνες της Φλόγας, του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες.

Το κάλεσμα του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Μάριου Μάζαρη ήταν ξεκάθαρο: “Eλάτε στον πεζόδρομο μπροστά από τους ξενώνες της Φλόγας να απλώσουμε ευτυχία. Συζητάμε για την Ευτυχία, φουσκώνουμε τα μπαλόνια της Αγάπης, τραγουδάμε το τραγούδι της Καλοσύνης, χορεύουμε τον χορό της Αλληλεγγύης, κυρίως όμως ζωγραφίζουμε τα Μπλουζάκια της Ευτυχίας και τα απλώνουμε σε ένα μεγάλο ΑΠΛΩΜΑ ΕΥΤΥΧΙΑΣ. Ελάτε όλοι, μεγάλοι, μικροί, γονείς και εκπαιδευτικοί, με τους μαρκαδόρους σας και τα λευκά φανελάκια που θα ζωγραφίσετε. Ας δυναμώσουμε όλοι μαζί τη Φλόγα της καρδιάς, στηρίζοντας το σπουδαίο έργο της Φλόγας. Συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί Γεωργία Σολωμού (εμπνεύστρια και οργανώτρια της δράσης στην Κύπρο) και ο Μάριος Μάζαρης”.

Απλώνουμε ευτυχία Μάριος Μάζαρης

Το κάλεσμα είχε τεράστια ανταπόκριση με τον πεζόδρομο έξω από τους ξενώνες της Φλόγας να γεμίζει με απλωμένα μπλουζάκια ευτυχίας. Ο ίδιος ο Μάριος έγραψε στο fb:

«Μέρα τρομερής συγκίνησης η σημερινή. Κάναμε το πρώτο συμβολικό ΑΠΛΩΜΑ ΕΥΤΥΧΙΑΣ έξω από τους ξενώνες της Φλόγας. Το ΑΠΛΩΝΩ ΕΥΤΥΧΙΑ είναι ένα πρόγραμμα που εμπνεύστηκε στην Κύπρο η εκπαιδευτικός Γεωργία Σολωμού. Στην Κύπρο συμμετείχαν πάνω από 100 σχολεία και κατάφεραν να απλώσουν 10.000 μπλουζάκια.

» Όταν γνώρισα τη Γεωργία Σολωμού, την αγάπησα. Της είπα ότι θα το μεταφέρω στην Ελλάδα. Δειλά δειλά το ξεκινήσαμε στις αρχές Δεκέμβρη μέσω του instagram μου, ενώ  από στόμα σε στόμα μαζέψαμε συμμετοχές από 500 σχολεία της Ελλάδας. Τι πρόγραμμα είναι αυτό;

» Μιλάμε για την ΕΥΤΥΧΙΑ, την αποτυπώνουμε σε μπλουζάκια και κάνουμε μεγάλα ΑΠΛΩΜΑΤΑ, σε αυλές σχολείων, πλατείες πόλεων, χωριών, δήμων, όπου τα παιδιά των σχολείων εκφράζονται, δημιουργούν, θαυμάζουν το ένα το άλλο και κυρίως μαθαίνουν για τον εθελοντισμό, καθώς η όλη δράση έχει στόχο να ενημερωθούμε και για τη ΦΛΟΓΑ, τον μοναδικό σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το τιτάνιο έργο τους μαζεύοντας χρήματα.

» Παιδιά, γονείς, η κοινωνία γίνεται ένα, σχολεία ανά την Ελλάδα κάνουν απλώματα, σήμερα μάλιστα έλαβα υλικό από Ερέτρια, Αγρίνιο και Θέρμη, μηνύματα με δάκρυα και συγκίνηση και αγκαλιές. Εμείς κάναμε έξω από τη Φλόγα και οι πρώτες μπλούζες που απλώσαμε ήταν από παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή. Παιδιά χωρίς μαλλάκια που ζωγράφισαν τι σημαίνει ευτυχία για εκείνα. Το ΣΠΙΤΙ, το σχολείο, το ποδόσφαιρο, οι αγκαλιές και πόσα ακόμα.

» Μαζί με τις δικές τους μπλούζες, απλώσαμε και άλλες 80 ανθρώπων που ήρθαν το πρωί της Κυριακής τους να το περάσουμε μαζί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ίδια τη Φλόγα, στην κα Μαρία που είναι αγκαλιά για εκατοντάδες οικογένειες μέσα στα χρόνια προσφοράς και που σήμερα μας άνοιξε τις πόρτες να ξεναγηθούμε στη δομή, να μάθουμε, να συγκινηθούμε. Μεγάλο ευχαριστώ και στους ανθρώπους της που δουλεύουν στη Φλόγα και σήμερα στήριξαν τη δράση μας, έστησαν, κουβάλησαν, γέλασαν, ζεστάθηκαν με τη χαρά που εξαπλώνεται.

» Η δράση ΤΩΡΑ ξεκινάει επίσημα και πάμε να απλώσουμε ΠΑΝΤΟΥ ευτυχία. Πάμε να ξεπεράσουμε τα 1000 σχολεία, να αποδείξουμε ότι η ΦΛΟΓΑ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ».

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Μάριο Μάζαρη στο facebook και το Instagram.

Απλώνουμε Ευτυχία Μάριος Μάζαρης
Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Picture of Δημήτρης Καλαντζής
Δημήτρης Καλαντζής
Από τη Νεφελοκοκκυγία του Αριστοφάνη και την Πολιτεία του Πλάτωνα μέχρι τις πολιτικές θεωρίες του 19ου αιώνα οι Ουτοπίες προσέφεραν στους ανθρώπους διεξόδους ανάτασης και αισιοδοξίας. Αποτελούσαν προτάσεις ιδανικών κόσμων, όπου το άδικο έδινε τη θέση του στο δίκαιο, η ειρήνη επικρατούσε του πολέμου, η ισότητα της ανισότητας, οι ευκαιρίες μοιράζονται το ίδιο σε όλους και το καλό νικούσε πάντα στο τέλος το κακό. Η Ουτοπία παραμένει μέχρι τις μέρες μας έμπνευση, ελευθερία φαντασίας, δίψα για αλλαγές προς έναν καλύτερο κόσμο χωρίς καταναγκασμούς και αγκυλώσεις, χωρίς «αυτό δεν γίνεται». Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε μαζί εξαιρετικούς ανθρώπους που έχουν πάρει πρωτοβουλίες για να αλλάξουν τα πράγματα, να δείξουν ότι «αυτό γίνεται», αρκεί να το πιστέψεις και να το προσπαθήσεις. Θα μιλήσουμε με χαρισματικά πρόσωπα αλλά και καθημερινούς ανθρώπους που είτε μόνοι, είτε σε ομάδες κοιτούν προς το φως και πράττουν για ένα καλύτερο αύριο. Θα μάθουμε επίσης να μοιραζόμαστε τον κόσμο μας με τα άλλα είδη του ζωικού κόσμου. Σκυλάκια, γατάκια, άλογα, πουλιά, όλα τα υπέροχα πλάσματα που μας μαθαίνουν να αγαπάμε, να συνδεόμαστε και να σεβόμαστε τη σοφία της ύπαρξης σε έναν αλληλένδετο κόσμο, που έχει ανάγκη από αρμονία περισσότερο από ποτέ. Επιβιβαστείτε!

Άπλωσαν… ευτυχία μπροστά από τους ξενώνες της Φλόγας

Most Popular
Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top