Έχεις ακούσει για το «φαινόμενο loverboy»; (Video)

Home » Εθελοντισμός » Έχεις ακούσει για το «φαινόμενο loverboy»; (Video)

Loverboy αποκαλείται ο άνδρας νεαρής ή και μεγαλύτερης ηλικίας που εντοπίζει διαδικτυακά ανήλικα κορίτσια και νεαρές κοπέλες με στόχο τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση. Πρόκειται για την πιο διαδεδομένη μορφή sex trafficking αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη που στηρίζεται στην διάδοση των social media και ασκείται από χειριστικά άτομα που δρουν με ένα σταθερό μοτίβο αποπλάνησης.

Το Loverboy θα εντοπίσει το θύμα του και θα το βομβαρδίσει με «αγάπη»: «Είσαι πανέμορφη, η πριγκίπισσα μου, το ωραιότερο κορίτσι του κόσμου, θα σε αγαπώ για πάντα…». Το Loverboy υπερβάλει σε όλα προκειμένου να κάνει το ανήλικο κορίτσι ή την νεαρή γυναίκα να το προσέξει. Θα της πει λόγια που κανείς άλλος δεν της έχει πει και, όταν καταφέρει να συναντηθούν για πρώτη φορά, θα της συμπεριφερθεί πραγματικά ως πρίγκιπας σε πριγκίπισσα παραμυθιού, αφού στόχος του δεν είναι μία ευκαιριακή σεξουαλική επαφή αλλά η χειραγώγηση της κοπέλας μέχρι να την αποκόψει από το περιβάλλον της. Θα την βάλει σε ακριβό αυτοκίνητο, θα την πάει σε πολυτελές εστιατόριο και θα της κάνει δώρα αλλά και λεφτά για να «πάρεις κάτι που σου αρέσει, γιατί το αξίζεις».

Ακόμα και το πιο επιφυλακτικό κορίτσι ή νεαρή γυναίκα δύσκολα θα μείνει ασυγκίνητη από τον κολακευτικό ενθουσιασμό του άνδρα που βρέθηκε στον δρόμο της. Το Loverboy θα αρχίσει να μπαίνει στη ζωή της, θα παίρνει πληροφορίες για την καθημερινότητά της και θα «βάζει λόγια» για την οικογένεια και το φιλικό περιβάλλον της, μέχρι να την πείσει ότι κανένα άλλο άτομο δεν την αγαπά όσο αυτό. Η εισαγωγή του θύματος σε έναν κόσμο «αφοσίωσης» και «άνετης ζωής» πολλές φορές συνοδεύεται και με την εισαγωγή στον χώρο των ουσιών, που θα κάμψουν τελείως τις αντιστάσεις του. Το Loverboy τότε θα αρχίσει να εκφράζει «ελευθεριακές» απόψεις περί ερωτικών συνευρέσεων και θα ζητήσει από το κορίτσι να βρεθεί με κάποιον δήθεν φίλο του «για να μου αποδείξεις ότι με αγαπάς» και ότι «δεν είναι το σεξ αυτό που ενώνει εμάς τους δύο»… Κρυφές βιντεοσκοπήσεις βοηθούν ώστε το κορίτσι να «δένεται» με τον κακοποιητή του και να αισθάνεται ενοχές για να ζητήσει βοήθεια…

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Κέντρο Διοτίμα» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Έμφυλης Βίας παρουσιάζει αυτές τις ημέρες την ψηφιακή καμπάνια ευαισθητοποίησης #ΑctNow που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος LILA και θα προβληθεί ταυτόχρονα σε Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα και Βέλγιο.

Η καμπάνια #ActNow περιλαμβάνει τρία βίντεο που στόχο έχουν να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν όλα τα άτομα σχετικά με αφανείς μορφές έμφυλης βίας, τονίζοντας τη σημασία της υποστήριξης των επιζωσών από την κοινότητα και την ανάγκη να πάρουμε θέση όταν γινόμαστε μάρτυρες κακοποιητικών συμπεριφορών.

  • Αν αναγνωρίζεις τα red flags, μίλησε σε κάποιο ενήλικο άτομο που εμπιστεύεσαι ή/και σε εξειδικευμένους φορείς, όπως το Κέντρο Διοτίμα.
    Κάλεσε την πανελλαδική Γραμμή SOS 15900 ή/και το Κέντρο Διοτίμα:
    ▪️ Αττική: Δευτέρα-Παρασκευή, 10-6, 210 3244380
    ▪️ Κεντρική Μακεδονία: Δευτέρα-Παρασκευή, 10-2, 2310 534445

Δείτε το βίντεο για το «φαινόμενο loverboy» από το Κέντρο Διοτίμα:

YouTube player
Picture of Δημήτρης Καλαντζής

Δημήτρης Καλαντζής

Από τη Νεφελοκοκκυγία του Αριστοφάνη και την Πολιτεία του Πλάτωνα μέχρι τις πολιτικές θεωρίες του 19ου αιώνα οι Ουτοπίες προσέφεραν στους ανθρώπους διεξόδους ανάτασης και αισιοδοξίας. Αποτελούσαν προτάσεις ιδανικών κόσμων, όπου το άδικο έδινε τη θέση του στο δίκαιο, η ειρήνη επικρατούσε του πολέμου, η ισότητα της ανισότητας, οι ευκαιρίες μοιράζονται το ίδιο σε όλους και το καλό νικούσε πάντα στο τέλος το κακό. Η Ουτοπία παραμένει μέχρι τις μέρες μας έμπνευση, ελευθερία φαντασίας, δίψα για αλλαγές προς έναν καλύτερο κόσμο χωρίς καταναγκασμούς και αγκυλώσεις, χωρίς «αυτό δεν γίνεται». Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε μαζί εξαιρετικούς ανθρώπους που έχουν πάρει πρωτοβουλίες για να αλλάξουν τα πράγματα, να δείξουν ότι «αυτό γίνεται», αρκεί να το πιστέψεις και να το προσπαθήσεις. Θα μιλήσουμε με χαρισματικά πρόσωπα αλλά και καθημερινούς ανθρώπους που είτε μόνοι, είτε σε ομάδες κοιτούν προς το φως και πράττουν για ένα καλύτερο αύριο. Θα μάθουμε επίσης να μοιραζόμαστε τον κόσμο μας με τα άλλα είδη του ζωικού κόσμου. Σκυλάκια, γατάκια, άλογα, πουλιά, όλα τα υπέροχα πλάσματα που μας μαθαίνουν να αγαπάμε, να συνδεόμαστε και να σεβόμαστε τη σοφία της ύπαρξης σε έναν αλληλένδετο κόσμο, που έχει ανάγκη από αρμονία περισσότερο από ποτέ. Επιβιβαστείτε!

Έχεις ακούσει για το «φαινόμενο loverboy»; (Video)

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top