Υλικά για την κρέμα αβοκάντο
- 2-3 μέτρια αβοκάντο, καθαρισμένα και ώριμα
- λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
- ο χυμός από 1 λεμόνι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα αβοκάντο και αφαιρείτε το κουκούτσι τους.
- Σε ένα μούλτι ρίχνετε μέσα όλα τα υλικά και τα χτυπάτε, μέχρι να γίνουν κρέμα. Δοκιμάζετε και αν χρειαστεί διορθώνετε την γεύση, με αλάτι, πιπέρι και οξύτητα.
- Μπορείτε να περάσετε την κρέμα από λεπτή σίτα, για να τελειοποιήσετε την υφή της. Δεν είναι όμως απαραίτητο.
- Αφήνετε στην άκρη μέχρι να ολοκληρώσετε και τις υπόλοιπες παρασκευές.

Υλικά για τα αυγά ποσέ
- 4-6 αυγά, ανάλογα την ποσότητα των ατόμων
- 1.000 ml νερό
- 60-80 ml ξύδι
Εκτέλεση
- Παίρνετε μια μεσαία κατσαρόλα και γεμίζετε με νερό και ξύδι. Αφήνετε το νερό να κοχλάσει, σε μέτρια ταχύτητα.
- Σπάτε τα αυγά με προσοχή σε μικρά ατομικά σκεύη το καθένα και ανακατεύετε με ένα σύρμα το νερό στην κατσαρόλα.
- Ρίχνετε τα αυγά τμηματικά μέσα στο νερό με προσοχή για να μην σπάσουν και βράζετε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα, για 3-4 λεπτά το πολύ.
- Αφαιρείτε τα ποσαρισμένα αυγά με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
- Μπορείτε να κόψετε με ένα ψαλίδι κουζίνας, τα ( κρόσσια των αυγών ) κυρίως για αισθητικούς λόγους.
- Η αλήθεια είναι πως χρειάζονται 2-3 δοκιμές, μέχρι να αποκτήσετε καλύτερη αίσθηση με τα ποσέ αυγά. Μην πτοείστε αν δε σας βγουν τέλεια με την πρώτη φορά. Δεν έγινε και κάτι..

Υλικά σύνθεσης
- 4-6 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
- 1-2 ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
- λίγες σταγόνες εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- φρέσκα αρωματικά, βασιλικός και άνηθος
Εκτέλεση
- Φρυγανίζετε το ψωμί και αλείφετε την κάθε φέτα ψωμιού με μπόλικη κρέμα αβοκάντο.
- Από πάνω τοποθετείτε λίγες ροδέλες φρέσκιας ντομάτας, 1 αυγό ποσέ ή και 2.
- Περιχύνετε με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με φρέσκα ααρωματικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ελαφρύ, νόστιμο και υγιεινό.