Μπρουσκέτες με κρέμα αβοκάντο και αυγά ποσέ

Home » Good Food Good Mood » Κατερίνα Λένη » Μπρουσκέτες με κρέμα αβοκάντο και αυγά ποσέ

Υλικά για την κρέμα αβοκάντο

  • 2-3 μέτρια αβοκάντο, καθαρισμένα και ώριμα
  • λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
  • ο χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα αβοκάντο και αφαιρείτε το κουκούτσι τους.
  2. Σε ένα μούλτι ρίχνετε μέσα όλα τα υλικά και τα χτυπάτε, μέχρι να γίνουν κρέμα. Δοκιμάζετε και αν χρειαστεί διορθώνετε την γεύση, με αλάτι,  πιπέρι και οξύτητα.
  3. Μπορείτε να περάσετε την κρέμα από λεπτή σίτα, για να τελειοποιήσετε την υφή της. Δεν είναι όμως απαραίτητο.
  4. Αφήνετε στην άκρη μέχρι να ολοκληρώσετε και τις υπόλοιπες παρασκευές.

Υλικά για τα αυγά ποσέ

  • 4-6 αυγά, ανάλογα την ποσότητα των ατόμων
  • 1.000 ml νερό
  • 60-80 ml  ξύδι

Εκτέλεση

  1. Παίρνετε μια μεσαία κατσαρόλα και γεμίζετε με νερό και ξύδι. Αφήνετε το νερό να κοχλάσει,  σε μέτρια ταχύτητα.
  2. Σπάτε τα αυγά  με προσοχή σε μικρά ατομικά σκεύη το καθένα και ανακατεύετε με ένα σύρμα το νερό στην κατσαρόλα.
  3. Ρίχνετε τα αυγά τμηματικά μέσα στο νερό με προσοχή για να μην σπάσουν  και βράζετε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα, για 3-4 λεπτά το πολύ.
  4. Αφαιρείτε τα ποσαρισμένα αυγά με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
  5. Μπορείτε να κόψετε  με ένα ψαλίδι κουζίνας, τα ( κρόσσια των αυγών )  κυρίως για αισθητικούς λόγους.
  6. Η αλήθεια είναι πως χρειάζονται 2-3 δοκιμές, μέχρι να αποκτήσετε καλύτερη αίσθηση με τα ποσέ αυγά.  Μην πτοείστε αν δε σας βγουν τέλεια  με την πρώτη φορά. Δεν έγινε και κάτι..

Υλικά σύνθεσης

  • 4-6 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
  • 1-2 ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
  • λίγες σταγόνες εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρέσκα αρωματικά, βασιλικός και άνηθος

Εκτέλεση

  1. Φρυγανίζετε το ψωμί  και αλείφετε την κάθε φέτα ψωμιού  με μπόλικη κρέμα αβοκάντο.
  2. Από πάνω τοποθετείτε λίγες ροδέλες φρέσκιας ντομάτας, 1 αυγό ποσέ ή και 2.
  3. Περιχύνετε με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με φρέσκα ααρωματικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Ελαφρύ, νόστιμο και υγιεινό.
Κατερίνα Λένη

Κατερίνα Λένη

Foodlover Private Dining- Mediterranean cuisine

Μπρουσκέτες με κρέμα αβοκάντο και αυγά ποσέ

Most Popular

Social Media

Get The Latest Updates

Εγγραφείτε στο UtopiaZone Newsletter

Scroll to Top