Υλικά
- 300 gr κουβερτούρα υγείας
- 300 gr βούτυρο
- 500 gr τυρί Φιλαδέλφεια
- 250 gr ζάχαρη άχνη
- 3 βανίλιες σε σκόνη
- 5 αυγά ολόκληρα
- 400 gr κεράσια φρέσκα χωρίς τα κουκούτσια ή βύσσινο κομπόστα
- 80 gr άγλυκο κακάο
- 200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση σοκολατένιου μείγματος
- Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα υγείας μαζί με το βούτυρο, ανακατεύετε και μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, τα κατεβάζετε από το μπεν μαρί και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς, πριν το προσθέσετε στο μείγμα των αυγών.
- Χτυπάτε 3 ολόκληρα αυγά μαζί με 125 gr ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζετε με το άγλυκο κακάο.
- Έπειτα, προσθέτετε την λιωμένη κουβερτούρα σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών και συνεχίζετε να χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα.
- Τέλος, ρίχνετε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε. Έτοιμο το 1ο μείγμα.

Εκτέλεση τυρένιου μείγματος
- Χτυπάτε στο μίξερ τα 500 gr τυρί Φιλαδέλφεια, με 125 gr ζάχαρη άχνη, τα 2 αυγά και τις 3 βανίλιες, μέχρι να αφρατέψουν. Έτοιμο και το 2ο μείγμα.

Σύνθεση γλυκού
- Σε ένα ταψί μακρόστενο ή πυρέξ, ρίχνετε λίγες σταγόνες λάδι, απλώνετε με το πινέλο και σκεπάζετε με μια λαδόκολλα αρκετά πιο μεγάλη από το ταψί σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να βγάλετε το γλυκό μόλις ψηθεί πολύ πιο εύκολα, χωρίς να χαλάσετε το σχήμα του.
- Πρώτα θα απλώσετε με την βοήθεια μιας μαρίζ, το σοκολατένιο μείγμα στον πάτο του ταψιού.
- Θα ρίξετε τα μισά κεράσια από πάνω, εδώ κι εκεί, ( αλλιώς το βύσσινο κομπόστα )
- Σκεπάζετε με το μείγμα τυριού και απλώνετε τα υπόλοιπα κεράσια από πάνω.
- Ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου, στον αέρα, για 35 λεπτά με το ρολόι. Μην το αφήσετε παραπάνω χρόνο στον φούρνο, διότι θα στεγνώσει.
- Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει και το σερβίρετε οπως επιθυμείτε…
- Με παγωτό, με άχνη ζάχαρη ή και με λιωμένη κουβερτούρα από πάνω..

