Υλικά
- 700 gr στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε λωρίδες
- 3 πιπεριές χρωματιστές
- λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 γερή πρέζα καπνιστή πάπρικα
- 1 πρέζα κύμινο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- φρέσκος κόλιανδρος
- 3 λάιμ
- 8 μεσαίες τορτίγιες
- 300 gr γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση
- Πλένετε σχολαστικά όλα σας τα λαχανικά και τα κόβετε σε λωρίδες.
- Το ίδιο κάνετε και με το κοτόπουλο.
- Ρίχνετε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά σας, σε μια μεγάλη μπασίνα και προσθέτετε το ελαιόλαδο με τα καρυκεύματα. Ανακατεύετε πολύ καλά.
- Στο ταψί του φούρνου στρώνετε μια λαδόκολλα ( όχι απαραίτητα ) και μοιράζετε όλο το μείγμα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου, πάνω κάτω οι αντιστάσεις, για περίπου 40 λεπτά. ( ανάλογα τη δυναμική του φούρνου σας ) μην το παρακάνετε με το ψήσιμο, γιατί θα στεγνώσει.
- Ζεσταίνετε τις τορτίγιες σε αντικολλητικό ττηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία και τις σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα κουζίνας.
- Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο με τα λαχανικά, αφαιρείτε απο το ταψί και το σερβίρετε σε ένα βαθύ τηγάνι.
- Παίρνετε στο χέρι μια ζεστή τορτίγια, απλώνετε μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι και προσθέτετε όση γέμιση επιθυμείτε.
- Συνοδεύετε με λίγες σταγόνες λάιμ, φρέσκο κόλιανδρο, νάτσος και ( γουακαμόλε αν το προτιμάτε ).
