Γρήγορο πεϊνιρλί

Home » Good Food Good Mood » Κατερίνα Λένη » Γρήγορο πεϊνιρλί

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 1  φιλέτο κοτόπουλο, βραστό ή ψητό ξεψαχνισμένο
  • 200 gr Κατίκι Δομοκού
  • 150 gr  τριμμένα κίτρινα τυριά, της αρεσκείας σας
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1  πρέζα μπούκοβο
  • 1  πρέζα κάρυ
  • λίγα ντοματίνια
  • 1  πρέζα ζάχαρη
  • λίγες σταγόνες ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Για την συνταγή αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κοτόπουλο το οποίο σας έχει μείνει από την προηγούμενη ημέρα. Αλλιώς μπορείτε να βράσετε το φιλέτο κοτόπουλο ή να το ψήσετε και έπειτα να το ξεψαχνίσετε.
  2. Εφόσον λοιπόν έχετε έτοιμο το κοτόπουλο, το ρίχνετε μέσα σε μια μεγάλη μπασίνα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ντοματίνια, την ζάχαρη και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε πολύ καλά.
  3. Στη συνέχεια βγάζετε τη σφολιάτα από το ψυγείο. Το πακέτο σφολιάτας έχει 2 φύλλα μέσα. Το κάθε φύλλο θα το χωρίσετε μια φορά στη μέση ούτως ώστε να σας βγάλει 4 πεϊνιρλί στο σύνολο.
  4. Παίρνετε το κάθε κομμάτι σφολιάτας, στρίβετε τις άκρες προς τα μέσα και ενώνετε τις γωνίες για να δημιουργήσετε τις γνωστές βαρκούλες.
  5. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα κομμάτια σφολιάτας και γεμίζετε με την γέμιση. Τόσο απλά.
  6. Αν θέλετε σε αυτό το σημείο μπορείτε να αλείψετε την σφολιάτα με λίγο αυγό για να πάρει πιο ωραίο χρώμα, χωρίς να είναι απαραίτητο.
  7. Απλώνετε  σε ταψιά με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου, πάνω κάτω οι αντιστάσεις,  για περίπου 30-35 λεπτά, ανάλογα την δυναμική του φούρνου σας.
  8. Όσο ψήνονται τα πεϊνιρλί στον φούρνο μπορείτε να περάσετε τα ντοματίνια, τα οποία έχετε κόψει στη μέση, με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη από ένα τηγάνι, για να τα καραμελώσετε.
  9. Μόλις ψηθούν τα πεϊνιρλί τα αποσύρετε από τον φούρνο και σερβίρετε ζεστά με τα καραμελωμένα ντοματίνια από πάνω.
  10. Τόσο απλά και γρήγορα μπορείτε να ετοιμάσετε και εσείς τα πεϊνιρλί και να τα απολαύσετε με τους αγαπημένους σας.
Picture of Κατερίνα Λένη

Κατερίνα Λένη

Foodlover Private Dining- Mediterranean cuisine

Γρήγορο πεϊνιρλί

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top