Καρμπονάρα ιταλική

Home » Good Food Good Mood » Κατερίνα Λένη » Καρμπονάρα ιταλική

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 200 gr Guanciale σε κυβάκια, ( χοιρινά μάγουλα)
  • 200 gr Pecorino romano, τριμμένο
  • 5 κρόκους αυγών
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το guanciale σε μικρά κυβάκια και τρίβετε το pecorino.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με περίπου 4 λίτρα νερό και μια χούφτα αλάτι, βράζετε τα σπαγγέτι για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία σας. Τα ζυμαρικά θα πρέπει να είναι al dente.
  3. Ταυτόχρονα βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι στην εστία και σοτάρετε το guanciale σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, χωρίς όμως να καεί. Αποσύρετε από την φωτιά και κρατάτε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα.
  4. Σε μια μεγάλη μπασίνα, χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με το pecorino  με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σταδιακά προσθέτετε και από μια κουτάλα από τον ζωμό όπου βράζουν τα ζυμαρικά σας και αυτό για να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά και να παστεριωθούν. Εννοείται και για να δημιουργηθεί αυτή η υπέροχη κρέμα, που όλοι μας ξέρουμε και αγαπάμε…
  5. Αυτό  το βήμα θα το εκτελέσετε σιγά σιγά και με μεγάλη προσοχή, για να μην καταλήξουν σε ομελέτα οι κρόκοι σας.
  6. Μόλις τα σπαγγέτι είναι al dente, τα στραγγίζετε και τα προσθέτετε στο τηγάνι με το guanciale. ( κρατάτε βέβαια λίγο από τον ζωμό για να δέσετε καλύτερα την σάλτσα, αν χρειαστεί )
  7. Απομακρύνετε το τηγάνι  από την φωτιά και περιχύνετε με την κρέμα που έχετε ετοιμάσει. Προσθέτετε λίγο ακόμη από τον ζωμό όπου έβρασαν τα σπαγγέτι, αν κρίνετε πως η κρέμα σας είναι πολύ παχύρευστη.
  8. Ανακατεύετε με μαλακές κινήσεις και κυκλικές μέχρι να χυλώσει η καρμπονάρα σας.
  9. Δοκιμάζετε και αν χρειαστεί διορθώνετε την γεύση με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  10. Σερβίρετε αμέσως όπως είναι ζεστή η καρμπονάρα σας.

Tip

  • Αν θέλετε επιπλέον απογείωση αυτού του υπέροχου πιάτου  ή εναλλακτική, προσθέστε στο τέλος λίγο φρέσκο θυμάρι και φλοίδες τρούφας με λίγες σταγόνες λάδι.  ( μην πέσετε αμέσως να με φάτε για την τρούφα. Υπάρχουν στο εμπόριο μικρά βαζάκια με φλοίδες τρούφας μέσα σε λάδι, οι οποίες  δεν είναι τόσο ακριβές όσο η φρέσκια τρούφα ) αυτό βέβαια προαιρετικά για όποιον θέλει το κάτι παραπάνω..
Κατερίνα Λένη

Κατερίνα Λένη

Foodlover Private Dining- Mediterranean cuisine

Καρμπονάρα ιταλική

Most Popular

Social Media

Get The Latest Updates

Εγγραφείτε στο UtopiaZone Newsletter

Scroll to Top