Κέικ λεμονιού με φραμπουάζ

Home » Good Food Good Mood » Κατερίνα Λένη » Κέικ λεμονιού με φραμπουάζ

Υλικά για την ζύμη

  • 150 gr  βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 gr ζάχαρη
  • 4 αυγά ολόκληρα
  • 200 ml  κεφίρ
  • Το ξύσμα και ο χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 400 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κεσεδάκια φρέσκα φραμπουάζ
  • Λίγο βούτυρο για την φόρμα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  3. Στη συνέχεια το κεφίρ μαζί με το ξύσμα λεμονιού.
  4. Τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τον χυμό λεμονιού.
  5. Ανακατεύτε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  6. Βουτυρώνετε μια φόρμα και ρίχνετε με μια κουτάλα λίγη από την ζύμη του κέικ. Προσθέτετε διάσπαρτα λίγα φρέσκα φραμπουάζ.
  7. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να σωθεί η ζύμη και τα φρέσκα φραμπουάζ. Χτυπάτε 2-3 φορές την φόρμα στον πάγκο σας, για να απλωθεί ομοιόμορφα η ζύμη.
  8. Ψήνετε το κέικ λεμονιού σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου, στον αέρα, για περίπου 50-60 λεπτά. Ανάλογα την δυναμική του φούρνου σας.
  9. Μπορείτε να κάνετε την δοκιμή, μπήγοντας ένα ξυλάκι, μέσα  στο κέικ. Αν αυτό βγαίνει καθαρό, σημαίνει πως το κέικ σας, είναι έτοιμο.
  10. Μόλις ψηθεί, αποσύρετε την φόρμα από τον φούρνο και την αφήνετε για 30 λεπτά τουλάχιστον να κρυώσει. Την αναποδογυρίζετε με προσοχή για να μην καταστραφεί το κέικ  σε μια σχάρα, όπου και θα περιχύσετε με το γλάσο.

Υλικά για το γλάσο

  • 300 gr ζάχαρη άχνη
  • Ο χυμός απο 1-2 λεμόνια

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε σε μια μπαςίνα την μισή άχνη ζάχαρη και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Ανακατεύτε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν  τα υλικά μεταξύ τους.
  2. Συνεχίζετε προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά. Σε αυτό το σημείο να σας πω, πως θα πρέπει να προσθέτετε το υγρό στοιχείο στην άχνη ζάχαρη, πάντα προσεκτικά και τμηματικά.
  3. Ανάλογα την ρευστότητα που θέλετε στο γλάσο σας.
  4. Όσο περισσότερο υγρό στοιχείο, τόσο πιο ρευστό θα βγει το γλάσο. Αυτό είναι στη δική σας ευχέρεια, πως το προτιμάτε.
  5. Περιχύνετε το κέικ με το γλάσο, διακοσμείτε με λίγα φρέσκα φραμπουάζ και ξύσμα λεμονιού.
  6. Το άρωμά του, θα σας μαγέψει..
Picture of Κατερίνα Λένη

Κατερίνα Λένη

Foodlover Private Dining- Mediterranean cuisine

Κέικ λεμονιού με φραμπουάζ

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top