Pasta pomodoro – burrata

Home » Good Food Good Mood » Κατερίνα Λένη » Pasta pomodoro – burrata

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι, ή κάποιο άλλο ζυμαρικό  της αρεσκείας σας
  • 80 ml  ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 10-15 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 1-2 κολοκυθάκια μικρά
  • 1 γερή πρέζα ζάχαρη
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 1 κουτί κονκασέ ντομάτας
  • 1 βάζο τριμμένη ντομάτα
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αρωματικά βότανα όπως θυμάρι και βασιλικός
  • 1-2 μπάλες ιταλικό τυρί  μπουράτα, αλλιώς μοτσαρέλα

Εκτέλεση

  1. Πλένετε σχολαστικά κάτω από  τρεχούμενο κρύο νερό όλα σας τα λαχανικά και τα ψιλοκόβετε.
  2. Αν έχετε στη διάθεσή  σας τον κόπτη σπιράλ για λαχανικά, κόψτε τα κολοκύθια σας εκεί. Αλλιώς κόψτε τα σε μπαστουνάκια με το μαχαίρι ή  σε κυβάκια.
  3. Ξεπλύνετε τις ελιές καλαμών από την άλμη και αν έχουν τα κουκούτσια τους απλά αφαιρέστε τα και ψιλοκόψτε τις ελιές.
  4. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και τις ελιές και σοτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία. Με προσοχή για να μην καεί το σκόρδο και πικρίσει.
  5. Σβήστε με το λευκό κρασί και περιμένετε 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Προσθέστε στην κατσαρόλα το κονκασέ και την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, το μπούκοβο, τα φρέσκα αρωματικά και αλατοπιπερώστε. (  το κολοκυθάκι θα το προσθέσετε  λίγο πριν το τέλος, γιατί είναι πολύ ευαίσθητο και δεν θέλετε να παραβράσει, αλλά να κρατάει λίγο στο δάγκωμα )
  7. Σιγοβράστε τη σάλτσα ντομάτας σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να χυλώσει. Μπορείτε να προσθέσετε και ένα μικρό κομματάκι βούτυρο περίπου 50 gr  για να δώσετε μεγαλύτερο βάθος στη γεύση, ( προαιρετικά ).  Δοκιμάζετε και αν χρειαστεί, διορθώνετε τη γεύση με αλατοπίπερο.
  8. Τα κολοκύθια  προσθέστε τα στην σάλτσα ντομάτας τα τελευταία  10  λεπτά περίπου.
  9. Ταυτόχρονα βράζετε σε αλατισμένο νερό τα σπαγγέτι σας, πάντα al dente. Δεν θέλετε  τα ζυμαρικά σας  παραβρασμένα.
  10. Τέλος περιχύστε τα σπαγγέτι  με την σάλτσα ντομάτας, λίγες σταγόνες ωμό ελαιόλαδο και  φρέσκα βότανα.  Ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε ως εξής..
  11. Μπορείτε να χτίσετε σαν πύργο την μακαρονάδα σας όπως εγώ, αλλά η ποσότητα είναι σαφώς μεγαλύτερη.
  12. Κόβετε το τυρί μπουράτα  με τα χέρια σας και το μοιράζετε εδώ κι εκεί. ( έχει διαφορά η μπουράτα με την μοτσαρέλα.  Η μοτσαρέλα είναι πιο σφιχτή, ενώ η μπουράτα στο κέντρο της, είναι σαν κρέμα. Όποιο τυρί κι αν επιλέξετε, το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου νόστιμο )
Picture of Κατερίνα Λένη

Κατερίνα Λένη

Foodlover Private Dining- Mediterranean cuisine

Pasta pomodoro – burrata

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top