Σεμιφρέντο φραμπουάζ cheesecake

Home » Good Food Good Mood » Κατερίνα Λένη » Σεμιφρέντο φραμπουάζ cheesecake

Υλικά για την βάση

  • 300 gr  μπισκότα τριμμένα τύπου oreo
  • 180 gr βούτυρο λιωμένο
  • 1 φόρμα με αποσπώμενη βάση

Εκτέλεση

  1. Περνάτε τα μπισκότα από το μούλτι, μέχρι να γίνουν σκόνη.
  2. Λιώνετε το βούτυρο και το ενσωματώνετε στα τριμμένα μπισκότα. ( Αν χρησιμοποιήσετε μπισκότα oreo που έχουν γέμιση, θα χρησιμοποιήσετε λιγότερο βούτυρο. Όμως, μπορείτε να επιλέξετε και διαφορετικά μπισκότα. Ότι προτιμάτε εσείς ) Ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Απλώνετε το μείγμα στην φόρμα σας και πατάτε με τα δάχτυλα ή με ένα κουτάλι, μέχρι να γίνει η βάση του cheesecake ομοιόμορφη και λεία.
  4. Έπειτα βάζετε την φόρμα στο ψυγείο να σφίξει, μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα.

Υλικά για την σάλτσα φραμπουάζ

  • 250 gr φρέσκα φραμπουάζ
  • Ο χυμός από 1 λάιμ
  • 60 gr ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση σάλτσας

  1. Ρίχνετε τα φρέσκα φραμπουάζ μαζί με την άχνη ζάχαρη και τον χυμό λάιμ σε ένα μούλτι και τα χτυπάτε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Αν θέλετε πιο λεία την υφή της σάλτσας, μπορείτε να την περάσετε από μια λεπτή σίτα. ( δεν είναι απαραίτητο αυτό το βήμα )
  3. Αφήνετε την σάλτσα φραμπουάζ στην άκρη, μέχρι να την χρειαστείτε  παρακάτω.

Υλικά για την κρέμα σεμιφρέντο

  • 500 ml κρέμα γάλακτος κρύα από το ψυγείο ( ιδανικά με 38% λιπαρά )
  • 400 gr τυρί Φιλαδέλφεια
  • 200 gr τυρί Μασκαρπόνε
  • 120 gr ζάχαρη άχνη
  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλας  ή φρούτα του δάσους (  την σκόνη )
  • 100 ml καυτό νερό

Εκτέλεση κρέμας

  1. Διαλύετε την σκόνη ( ζελέ ) φράουλας στα 100 ml καυτό νερό, ανακατεύετε πολύ καλά  και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει λίγο. ( όταν θα προσθέσετε στην κρέμα  το υγρό, δε θα πρέπει να είναι καυτό, αλλά χλιαρό )
  2. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί  με 60 gr  ζάχαρη άχνη και χτυπάτε  μέχρι να γίνει σαντιγί. ( η σαντιγί δεν θα πρέπει να γίνει πολύ σφιχτή, αλλά να είναι ανάλαφρη )
  3. Στη συνέχεια αν έχετε  δεύτερο κάδο, χτυπάτε τα τυριά μαζί με τα υπόλοιπα 60 gr άχνη ζάχαρη, για να αφρατέψουν. Όταν κρυώσει το ζελέ, το προσθέτετε στα τυριά και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθεί  στο μείγμα.
  4. Τμηματικά προσθέτετε στα τυριά την χτυπημένη σαντιγί και με μια μαρίζ, ανακατεύετε απαλά για να μην χάσετε τον όγκο.
  5. Όταν αποκτήσετε μια ανάλαφρη υφή στην κρέμα σας, ρίχνετε σε αυτό το μείγμα, 3-5 κουταλιές από την σάλτσα φραμπουάζ, για να την χρωματίσετε αλλά και να την αρωματίσετε. Ανακατεύετε απαλά.
  6. Έτοιμη και η κρέμα σας…

Επιπλέον υλικά για την σύνθεση

  • 250 gr φρέσκα φραμπουάζ
  • Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • Ξύσμα από 1 λάιμ

Εκτέλεση σύνθεσης

  1. Βγάζετε την βάση του cheesecake από το ψυγείο σας.
  2. Με μια μαρίζ ρίχνετε το 1/3 της κρέμας και απλώνετε  ομοιόμορφα.
  3. Μοιράζετε λίγα φρέσκα φραμπουάζ τα οποία μπορείτε  να κόψετε στη μέση, εδώ κι εκεί διάσπαρτα.
  4. Ρίχνετε λίγη από την σάλτσα  πάνω στην κρέμα, επίσης διάσπαρτα.
  5. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με την 2η στρώση και έπειτα, με την 3η στρώση.
  6. Ισιώνετε την κρέμα με μια μαρίζ πολύ καλά και σκεπάζετε με μαγειρική μεμβράνη.
  7.  ( κρατάτε απαραίτητα λίγη σάλτσα και λίγα φραμπουάζ για την διακόσμηση του γλυκού σας )
  8. Βάζετε το γλυκό σας στην κατάψυξη για όλο το βράδυ.
  9. Την επομένη, πριν αποφασίσετε να το απολαύσετε, θα το βγάλετε 1-2 ώρες πιο νωρίς από την κατάψυξη και θα το αφήσετε να πάρει θερμοκρασία. ( άλλωστε το σεμιφρέντο είναι κάτι ενδιάμεσο από παγωτό και γλυκό )
  10. Τέλος, διακοσμείτε με σάλτσα, φρέσκα φραμπουάζ, φύλλα δυόσμου και ξύσμα λάιμ.
Κατερίνα Λένη

Κατερίνα Λένη

Foodlover Private Dining- Mediterranean cuisine

Σεμιφρέντο φραμπουάζ cheesecake

Most Popular

Social Media

Get The Latest Updates

Εγγραφείτε στο UtopiaZone Newsletter

Scroll to Top