Τάρτα μελιτζάνας με χαλούμι

Home » Good Food Good Mood » Κατερίνα Λένη » Τάρτα μελιτζάνας με χαλούμι

Υλικά

  • ½  πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
  • 3-4 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες ( ιδανικά στο μαντολίνο) σε πολύ λεπτές φέτες
  • 400 g  Κατίκι Δομοκού
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 10-15 ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • Αρωματικά βότανα, όπως φασκόμηλο και δεντρολίβανο ψιλοκομμένα
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200-250 g Χαλούμι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100-150 ml ελαιόλαδο ή βούτυρο για τα φύλλα και τις μελιτζάνες

Εκτέλεση

  1. Ξεκινήστε καθαρίζοντας πολύ καλά όλα σας τα λαχανικά.
  2. Ψιλοκόψτε τα ντοματίνια και τα αρωματικά  βότανα.
  3. Σε μια μεγάλη μπασίνα ρίξτε μέσα το Κατίκι Δομοκού, τα αυγά, τα ντοματίνια, τα αρωματικά βότανα, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατέψτε πολύ καλά.
  4. Πάρτε τις μελιτζάνες και αν έχετε μαντολίνο κόψτε τις κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες. Έπειτα κόψτε αυτές τις φέτες μια φορά στη μέση, πάντα κατά μήκος. ( αν δεν έχετε μαντολίνο, προσπαθήστε με ένα μαχαίρι να κόψετε όσο το δυνατόν πιο λεπτές τις μελιτζάνες όπως και το χαλούμι, πάντα κατά μήκος για να μπορέσετε  να χτίσετε περιμετρικά την τάρτα σας και να της δώσετε σχήμα σαν τριαντάφυλλο )
  5. Συνεχίστε με  ένα ταψάκι ή  μια ταρτιέρα αν έχετε και αλείψτε με ελαιόλαδο ή βούτυρο για να αρχίσετε να απλώνετε τα φύλλα κρούστας.
  6. Κάθε φύλλο που θα απλώνετε θα το ραντίζετε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο ή βούτυρο, για να γίνει η βάση σας ωραία τραγανή.
  7. Τα φύλλα κρούστας θα τα χτίζετε εναλλάξ σαν σταυρό και αυτό μόνο, αν είναι μεγάλο το ταψάκι σας, για να καλύψετε  τα τοιχώματά του περιμετρικά.
  8. Μόλις ολοκληρώσετε τα φύλλα κρούστας, καλύπτετε με την γέμιση όλο σας το ταψί και απλώνετε με μια σπάτουλα.
  9. Σε αυτό το σημείο αρχίζετε σταδιακά να χτίζετε γύρω γύρω από την άκρη του ταψιού προς το κέντρο  τις μελιτζάνες σας, δίνοντας ένα σχήμα τριαντάφυλλου.
  10. Μόλις ολοκληρώσετε το σχήμα σας, ενδιάμεσα από τις μελιτζάνες θα αρχίσετε να βάζετε και το χαλούμι, εδώ κι εκεί μοιράζοντάς το σε όλο το ταψί.
  11. Τέλος με ένα πινέλο ραντίζετε τις μελιτζάνες επιφανειακά με ελαιόλαδο ή  βούτυρο για να τις βοηθήσετε να ψηθούν καλύτερα.
  12. Αλατοπιπερώνετε.
  13. Με ένα ψαλίδι της κουζίνας σας κόβετε γύρω γύρω τα περισσεύματα από το φύλλο κρούστας, αφήνοντας  λίγο να προεξέχει και δίνοντας ομοιόμορφο στρογγυλό αποτέλεσμα. Με το πινέλο ραντίζετε τα φύλλα που προεξέχουν με ελαιόλαδο ή βούτυρο.
  14. Ψήνετε την τάρτα σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου, πάνω κάτω οι αντιστάσεις, για περίπου 60-70 λεπτά, ανάλογα την δυναμική του φούρνου σας.
  15. Μόλις ψηθεί η τάρτα και πάρει ωραίο χρώμα, αποσύρετε από τον φούρνο.
  16. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει για να μπορέσει να κοπεί καλύτερα και χρησιμοποιείτε  απαραίτητα  κοφτερό μαχαίρι για την μεριδοποίηση.
Κατερίνα Λένη

Κατερίνα Λένη

Foodlover Private Dining- Mediterranean cuisine

Τάρτα μελιτζάνας με χαλούμι

Most Popular

Social Media

Get The Latest Updates

Εγγραφείτε στο UtopiaZone Newsletter

Scroll to Top