Υλικά για τη ζύμη

- 500 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, 200 gr
- 1 αυγό ολόκληρο
- 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 gr βούτυρο κρύο σε κυβάκια
- 4 κουταλιές της σούπας νερό κρύο

Εκτέλεση ζύμης

- Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το νερό και αρχίζετε να χτυπάτε με τον γάντζο.
- Μόλις αρχίσουν τα υλικά να ομογενοποιούνται, προσθέτετε και το νερό για να βοηθήσει τη ζύμη να δέσει καλύτερα. Εξαρτάται βέβαια πάντα από το αλεύρι, διότι διαφέρουν. Αν λοιπόν δεν δέσει η ζύμη σας εύκολα, βοηθήστε με το νερό.
- Μόλις δέσει η ζύμη σας, θα την βγάλετε από τον κάδο, θα την πλάσετε σε μια μπάλα και θα την τυλίξετε με μαγειρική μεμβράνη.
- Θα την αφήσετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες περίπου. Μπορείτε την ζύμη, να την φτιάξετε και από το προηγούμενο βράδυ και να την χρησιμοποιήσετε την επόμενη ημέρα.
- Έως ότου ξεκουραστεί η ζύμη, εσείς θα φτιάξετε την γέμιση για τα πιτάκια σας..

Υλικά για την γέμιση
- 600 gr Ανθότυρο
- 2-3 αυγά ολόκληρα
- Λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, 10 περίπου στο σύνολο
- Φρέσκα αρωματικά, μάραθος και δυόσμος ή βασιλικός
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 αυγό με 2 κουταλιές της σούπας γάλα, για την επάλειψη
- Σουσάμι και μαραθόσπορο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση γέμισης
- Πλένετε τα φρέσκα αρωματικά πολύ καλά και τα ψιλοκόβετε μαζί με τη λιαστή ντομάτα.
- Σε μια μεγάλη μπασίνα θρυμματίζετε το τυρί και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε με μια μαρίζ πολύ καλά. Έτοιμη η γέμιση και πάμε να φτιάξουμε τα πιτάκια μας..

Εκτέλεση για τα πιτάκια
- Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και αλευρώνετε ελαφρώς τον πάγκο της κουζίνας σας.
- Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε την ζύμη όσο σας παίρνει, όχι όμως πολύ λεπτή. Δεν θέλετε να ανοίξετε φύλλο για πίτα, αλλά να φτιάξετε πιτάκια.
- Μόλις κρίνετε πως η ζύμη σας έχει ανοίξει αρκετά, με τη βοήθεια ενός στρογγυλού κουπάτ φτιάχνετε κυκλάκια. Αν δεν έχετε κουπάτ, μπορείτε εύκολα να κόψετε τη ζύμη με ένα ποτήρι.
- Η ζύμη που θα περισσέψει από τα κυκλάκια, θα την ζυμώσετε και θα επαναλάβετε την ίδια διαδικασία, ανοίγοντάς την πάλι με τον πλάστη και κόβοντάς τη με κουπάτ, μέχρι να σωθεί η ζύμη.
- Τα κυκλάκια που θα έχετε κόψει, καλό είναι να τα σκεπάσετε για να μην στεγνώσουν, όσο εσείς θα γεμίζετε τα πιτάκια σας.
- Θα παίρνετε έναν κύκλο στο χέρι σας, θα βάζετε από μια κουταλιά της σούπας γέμιση, θα περνάτε τις άκρες με λίγο νερό και θα το κλείνετε. Θα πατάτε με ένα πιρούνι, αν χρειαστεί, περιμετρικά τις άκρες για να κλείσει και να βγει πιο όμορφο το σχήμα.
- Απλώνετε σε ταψί μια λαδόκολλα και αραδιάζετε πάνω τα πιτάκια σας, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
- Με ένα πινέλο τα αλείφετε με το αυγό και το γάλα και τα πασπαλίζετε με σουσάμι ή μαραθόσπορο.
- Τέλος ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς κελσίου στον αέρα για περίπου 20 λεπτά. Ανάλογα την δυναμική του φούρνου σας. Αν κρίνετε πως χρειάζονται επιπλέον χρόνο, τα αφήνετε λίγο ακόμη.
- Έτοιμα τα τυροπιτάκια σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ζύμη κουρού και με διαφορετικές γεμίσεις φυσικά.
