Happy Hair Holidays – Προετοιμασία για τις Γιορτές

Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Home » Κόμης Εγκώμιον » Happy Hair Holidays – Προετοιμασία για τις Γιορτές

Έχοντας λιγότερο από έναν μήνα μπροστά μας για την έναρξη της εορταστικής περιόδου, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την προετοιμασία των μαλλιών για τις γιορτές.

Έχω δει ότι το 95% των ανθρώπων – και λίγο ενδέχεται να λέω – θέλουν στις γιορτές να έχουν όμορφα και περιποιημένα μαλλιά και για αυτό σκέφτηκα να σας μεταφέρω την εμπειρία μου πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί, ανάλογα με την περίπτωση.

Για τους άνδρες ή τα άτομα που εκφράζονται ως άνδρες τα πράγματα είναι κάπως πιο απλά. Όσον αφορά του κούρεμά , χρειάζεται να το φρεσκάρετε μέσα στην εβδομάδα πριν την εορταστική περίοδο και αν έχετε γένια το ίδιο να κάνετε και με τα γένια σας.

Στην περίπτωση που κάνετε εργασίες όπως χρώμα ή θεραπείες, τότε καλό θα ήτανε να φροντίσετε έγκαιρα το ραντεβού σας.

Με τα θηλυκά μαλλιά τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να υπολογιστεί είναι το πότε θα γίνει το χρώμα, είτε είναι βαφή, είτε είναι ανταύγειες, είτε οτιδήποτε άλλο.

Σε περίπτωση που σκοπεύετε να κάνετε κάποια μικρή ή μεγαλύτερη αλλαγή στο χρώμα, καλό είναι αυτό να γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου, έτσι ώστε να έχετε το χρονικό περιθώριο να κάνετε διορθώσεις ή αλλαγές στην περίπτωση που δεν σας αρέσει τελικά η αλλαγή. Φυσικά το σωστό είναι να το συζητήσετε με τον τεχνίτη που θα επιμεληθεί του χρώματός σας, προκειμένου να ενημερωθείτε για όλες τις πιθανές εναλλακτικές.

Αν όμως επαναλάβετε το χρώμα που κάνετε πάντα, προτείνω να το φρεσκάρετε πολύ κοντά στις γιορτές. Εάν είναι βαφή, θα έλεγα τις 3-4 ημέρες πριν ή ακόμη και την παραμονή της εκάστοτε γιορτής που σας ενδιαφέρει. Βέβαια αυτό εξαρτάται και από τις εξόδους ή υποχρεώσεις που έχετε και φυσικά από το χρόνο σας.

Εάν η τεχνική εργασία που επιλέγετε είναι ανταύγειες ή μπαλαγιάζ ή κάτι άλλο, αυτή θα μπορούσε να γίνει ένα 15ήμερο πριν τις γιορτές ώστε να αποφύγετε τον συνωστισμό στο κομμωτήριο. Στην περίπτωση που χρειαστεί μπορείτε να κάνετε ένα ρανσάζ για φρεσκάρισμα πιο κοντά στις γιορτινές ημέρες.

Όσον αφορά το κούρεμά σας, εάν τα μαλλιά σας είναι κοντά, προτείνω να τα κόψετε το πολύ 10 ημέρες πριν τις γιορτές για να είναι το σχήμα τους φρέσκο και περιποιημένο. Τα πιο μακριά μαλλιά μπορείτε να τα κόψτε και από αρχές Δεκεμβρίου, πάλι για να αποφύγετε τον συνωστισμό.

Τέλος μην παραλείψετε να κλείσετε εγκαίρως το ραντεβού σας για χτένισμα τις παραμονές. Στην περίπτωση που σκέπτεστε να κάνετε κάποιο βραδινό χτένισμα ή κάποιο πιάσιμο το οποίο δεν έχετε ξανακάνει, θα ήταν καλό κανονίσετε ένα ραντεβού στις αρχές του Δεκεμβρίου για να κάνετε ένα δοκιμαστικό ώστε να είστε πιο σίγουρες για το αποτέλεσμα. 

Όλα τα παραπάνω είναι καλό να τα θυμηθούμε και λίγο ως πολύ έχουμε αναπτύξει το προσωπικό μας πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίοι τα οργανώνουμε. Όμως, είναι αυτά τα πιο σημαντικά στα εορταστικά μαλλιά; Η απάντηση είναι: “όχι βέβαια”!

Το πλέον σημαντικό είναι τα μαλλιά μας να είναι σε καλή υγεία.

Για αυτό τον λόγο, χρειάζεται να φροντίσετε από τις αρχές του Δεκεμβρίου να κάνετε κάποια θεραπεία. Είτε για ενυδάτωση, είτε για θρέψη, είτε κατά του φριζαρίσματος ή για την ενδυνάμωση της μπούκλας ή εν πάση περιπτώσει για οτιδήποτε μπορεί να χρειάζονται τα μαλλιά σας. Οι θεραπείες αυτές γίνονται βέβαια πάντα με τη συμβουλή κάποιου ειδικού που να γνωρίζει πολύ καλά τις θεραπείες καθώς και για τη συντήρηση της υγείας των μαλλιών κατά τη διάρκεια των εορτών. Συχνά αγοράζουμε ενυδατικά έλαια ή προϊόντα για λάμψη από μόνοι μας και καταλήγουμε με το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό.

Όπως έχουμε ξαναπεί και δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ, ότι όσο καλό χρώμα ή όσο καλό κούρεμα ή όσο καλό χτένισμα και να σας έχουν κάνει, εάν η πρώτη ύλη, δηλαδή η τρίχα σας, γενικότερα τα μαλλιά σας, δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση, το αποτέλεσμα δεν θα καταφέρει ποτέ να δείξει άριστο.

Στην περίπτωση που δεν ξέρετε σε ποιόν να απευθυνθείτε για την θεραπευτική περιποίηση των μαλλιών σας, σας προτείνω να επικοινωνήσετε με την αγαπημένη σας εταιρία προϊόντων και καλλυντικών για μαλλιά και να τους ζητήσετε να σας προτείνουν εκείνοι που μπορείτε να απευθυνθείτε για να εξασφαλίσετε τις σωστές συμβουλές άλλα και σωστή εφαρμογή των θεραπευτικών διαδικασιών για εσάς. Προσωπικά είμαι εδώ για όλους που θέλουν οποιαδήποτε συμβουλή, μέσω των προσωπικών μου λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης, αλλά βεβαίως και μέσω της Utopia Zone.

Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Picture of Minos At
Minos At
Minos Haircut Metrics

Happy Hair Holidays – Προετοιμασία για τις Γιορτές

Most Popular
Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top
Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι για τα άρθρα μας ?

Εγγραφείτε στο newsletter