“Κόμης Εγκώμιον” by Minos

Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Home » Κόμης Εγκώμιον » “Κόμης Εγκώμιον” by Minos

Σε αυτή τη στήλη, την οποία ονόμασα “Κόμης Εγκώμιον”, θα συζητάμε οτιδήποτε μπορεί να αφορά τα μαλλιά μέσα από πολλές μορφές προσέγγισης και από διαφορετικά πρίσματα.

Τι συμβολίζουν λοιπόν τα μαλλιά για όλους τους ανθρώπους; Αν και τα μαλλιά παίζουν σημαντικό ρόλο και για τους άνδρες, εγώ προσεγγίζω το θέμα με μια θηλυκή αισθητική γιατί η πλειοψηφία της πελατείας μου είναι γυναίκες και γενικά άτομα με αυτού του είδους την αισθητική.

Έχω ρωτήσει πολλές φορές, ποιος είναι τελικά ο λόγος που κουρεύουμε ή εν γένει περιποιούμαστε τα μαλλιά μας. Οι απαντήσεις που πήρα ήταν πολλές. Όπως, για να είναι πρακτικά, για να είναι υγιή, για να είναι μοντέρνα, για να μου πηγαίνουν, για να αλλάξω λίγο κι άλλες πολλές. Αν προσέξουμε λίγο θα καταλήξουμε στον ίδιο, έναν και μοναδικό λόγο. Όλα αυτά τα άτομα υπονοούσαν ότι κόβουν τα μαλλιά τους για να βλέπουν επάνω τους αυτό που θέλουν και τους φτιάχνει τη διάθεση. Άρα ο μοναδικός λόγος που κάνουμε ένα κούρεμα είναι για να φτιάξει η ψυχολογία μας.

Ειδικά λοιπόν για τις γυναίκες, τα μαλλιά είναι ένα είδος ρούχου, το οποίο το φοράνε ακόμα και όταν δεν φοράνε τίποτε άλλο και πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες τις κάθε μίας ξεχωριστά. Αυτό το ρούχο λοιπόν το ονομάζω «το αιώνιο φόρεμά σας».

Άλλες γυναίκες θέλουν να είναι πρακτικό, άλλες μοντέρνο, άλλες να ταιριάζει στο dress code της εργασίας τους κτλ. 

Παρατηρούμε λοιπόν ότι η αισθητική στις περισσότερες περιπτώσεις είναι υποκειμενική. Αυτό λοιπόν με κάνει να διαφωνώ εντόνως με τους συναδέλφους μου, που προσπαθούν να επιβληθούν στις πελάτισσές τους και να τις πείσουν ότι αυτοί ξέρουν τι τους πηγαίνει. 

Αυτή είναι μια εξαιρετικά ξεπερασμένη προσέγγιση, διότι στην εποχή μας, δίνουμε μεγάλη σημασία στην ψυχολογία και την αισθητική της εκάστοτε γυναίκας.

Εμείς οι κομμωτές, οφείλουμε να σεβόμαστε απόλυτα την επιθυμία της κάθε γυναίκας που περιποιούμαστε και αφού την βοηθήσουμε να μας εξηγήσει τι κούρεμα θέλει, να το προσαρμόσουμε στα χαρακτηριστικά της. Τόσο στο πορτρέτο της, όσο και στην ψυχολογία της. Δυστυχώς έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις γυναικών που έφυγαν από το κομμωτήριο κλαίγοντας, είτε γιατί τα μαλλιά τους κόπηκαν πολύ, είτε γιατί κόπηκαν σε εντελώς άλλο σχήμα από αυτό που ήθελαν.

«ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.»

Εδώ έχω την ανάγκη να κάνω μια παρομοίωση και να απευθυνθώ σε πρώτο πρόσωπο σε όλες της γυναίκες.

Ας φανταστούμε λοιπόν ότι πηγαίνετε στην μπουτίκ ενός πολύ μεγάλου οίκου μόδας για να αγοράσετε ένα βραδινό φόρεμα. Οι άνθρωποι που θα σας εξυπηρετήσουν θα φροντίσουν να μάθουν τι ακριβώς επιθυμείτε, πως φαντάζεστε τον εαυτό σας. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται κάποιος να σας επιβάλει τη γνώμη του, ούτε καν ο ίδιος ο σχεδιαστής του οίκου. Ο μόνος λόγος για να σας πουν ποιο φόρεμα θα σας πήγαινε θα ήταν αν εσείς τους είχατε ζητήσει τη γνώμη τους. Ακόμη και τότε όμως δεν θα επέμεναν, αν αυτά που σας πρότειναν δεν σας άρεσαν, αντίθετα, θα φρόντιζαν να φέρουν στα μέτρα σας το φόρεμα που εσείς θα επιλέξετε.

Τα μαλλιά λοιπόν που είναι το αιώνιο φόρεμά σας, το φόρεμα που φοράτε ακόμη και όταν δεν φοράτε τίποτε άλλο πρέπει να είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σας.

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι ο μόνος άνθρωπος που ξέρει πως πρέπει να είναι «το αιώνιο φόρεμά σας» είστε εσείς!

Εμείς πρέπει απλά να το φέρουμε στα μέτρα σας.

Με χαρά θέλω να ακούσω/διαβάσω ερωτήσεις ή τυχόν σχόλια σας.

Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Picture of Minos At
Minos At
Minos Haircut Metrics

“Κόμης Εγκώμιον” by Minos

Most Popular
Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top
Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι για τα άρθρα μας ?

Εγγραφείτε στο newsletter