Τι είναι το Haircut Design

Home » Κόμης Εγκώμιον » Τι είναι το Haircut Design

Όταν με ρωτούν ποιο είναι το επάγγελμά μου, δεν λέω κομμωτής, αλλά Haircut Designer ή στα ελληνικά, Σχεδιαστής Κουρεμάτων. Δεν το κάνω από αλαζονεία, αλλά επειδή πραγματικά έχει μεγάλη διαφορά η ειδικότητα του Haircut Designer από αυτή του κουπέρ.

Τι είναι λοιπόν το Haircut Design και σε τι διαφέρει από το απλό κούρεμα;

Δύο είναι τα βασικά σκέλη που το ξεχωρίζουν.

Το πρώτο είναι ότι ένας Haircut Designer έχει εκπαιδευτεί να χρησιμοποιεί συγκεκριμένες τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους ώστε να μπορεί να δημιουργήσει για εσάς ακριβώς το κούρεμα που θέλετε σε κάθε λεπτομέρεια με μόνο στόχο να είστε χαρούμενη και ικανοποιημένη. Σέβεται απολύτως την επιθυμία σας για το στυλ και το μήκος που θέλετε να έχετε και στόχος του είναι να μην παρεκκλίνει από αυτό. Δεν πρόκειται να σας πιέσει να κάνετε κάτι που δεν θέλετε και να σας πει τι νομίζει ότι σας πηγαίνει, διότι η αλήθεια είναι ότι όπως έχουμε πει το γούστο είναι κυρίως υποκειμενικό και μόνο στο επίπεδο προσωπομετρίας αντικειμενικό. Η προσωπομετρία όμως είναι η επιστήμη που θα χρησιμοποιήσει ένας Haircut Designer για να βοηθηθεί ώστε να προσαρμόσει απολύτως στο πορτρέτο σας το κούρεμα που σας πηγαίνει.

Πρέπει να καταλάβουμε μια για πάντα ότι το απολύτως επιτυχημένο κούρεμα είναι αυτό που θα σας κάνει να φύγετε χαρούμενη από τα χέρια του ανθρώπου που σας κουρεύει. Πρέπει να είναι ακριβώς όπως το θέλετε, άρτια υλοποιημένο, εύκολο στη διαχείρισή του και σύγχρονο, γιατί ακόμη και όταν αναπαράγουμε κάποια παλαιότερη μόδα άλλης δεκαετίας, όπως γίνεται συχνά, πρέπει να έχει την πνοή της τρέχουσας εποχής.

Το δεύτερο σκέλος του Haircut Design είναι ο ουσιαστικός σχεδιασμός του κουρέματος, το αρχιτεκτονικό του σχέδιο αποτυπωμένο στο χαρτί. Αυτό δημιουργείται στο τέλος του κουρέματος, αφού ο Haircut Designer κατανοήσει την επιθυμία σας, την προσαρμόσει νοερά, μέσα στο μυαλό του επάνω σας και βεβαίως αφού την υλοποιήσει. Η συγκεκριμένη διαδικασία απαιτεί υψηλή εκπαίδευση στο γραμμικό σχέδιο.

Κάποιος θα ρωτήσει ποιος ο λόγος να έχω το ουσιαστικό haircut design/αρχιτεκτονικό σχέδιο του κουρέματός μου; Ο λόγος είναι απλός: για να μπορεί να επαναληφθεί με κάθε λεπτομέρεια αυτούσιο το κούρεμα ακόμη και αφού περάσουν πολλά χρόνια από τον ίδιο ή άλλον εκπαιδευμένο Haircut Designer. Είναι το ίδιο σαν να έχει κάποιος το αρχιτεκτονικό σχέδιο ενός κτιρίου και το δώσει σε κάποιον κατασκευαστή.

Βέβαια στην περίπτωση του κουρέματος θα γίνει με ίδιο άλλα θα έχει το feeling ή τον αέρα του εκάστοτε Haircut Designer. Για να μπορέσει κανείς να το καταλάβει τολμώ να το συγκρίνω με ένα μουσικό έργο, όπως πχ την Ενάτη Συμφωνία του Beethoven. Ενώ η παρτιτούρα είναι πάντα η ίδια, η εκτέλεσή του από μαέστρο σε μαέστρο έχει διαφορά, ένα διαφορετικό ταμπεραμέντο.

Έχω μερικές πελάτισσες που μου έχουν ζητήσει να τους σχεδιάσω το Haircut Design τους για λόγους διασφάλισης της ποιότητας στην επανάληψη, αλλά υπάρχουν και κάποιες κυρίες που θέλουν από όλα τα κουρέματα τα σχέδια τους για να τα κρατούν σε αρχείο συνοδευόμενα και από τις φωτογραφίες των εκάστοτε κουρεμάτων περικειμένου να μπορούν να τα επαναλάβουν όποτε θέλουν μέσα σε μεγάλο βάθος χρόνου και με όποια σειρά επιθυμούν.

Μια άλλη πρωτότυπη προσέγγιση είναι η χρήση του Haircut Design ως έργο τέχνης, όπως έγινε στην περίπτωση μιας συγκεκριμένης κυρίας, η οποία είχε ένα πολύ θεαματικό Haircut Design. Μου ζήτησε αν γίνεται να το επεξεργαστούμε ανάλογα και να το μεγεθύνουμε προκειμένου να το βάλει στο σαλόνι της ως έργο τέχνης. Ήτανε καταπληκτική ιδέα και ιδιαίτερη τιμή μου που το κάναμε.

Αυτό όπως που παραδέχονται όλες όσες το έχουν βιώσει, είναι ότι σαν εμπειρία και μόνο το να δεις το σχέδιο του κουρέματος σου αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσεις.

Picture of Minos At

Minos At

Minos Haircut Metrics

Τι είναι το Haircut Design

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top