Ανακούφιση στην Ιαπωνία μετά τα πρώτα χιόνια που έντυσαν την κορυφή του εμβληματικού όρους Φούτζι, αυτού του μοναδικού βουνού – ηφαιστείου που δεσπόζει στο φυσικό τοπίο, 110 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο. Ήταν η πρώτη χρονιά τα τελευταία 130 χρόνια που το όρος Φούτζι άργησε τόσο πολύ να υποδεχτεί τα πρώτα χρόνια, που συνήθως ξεκινούν με το τέλος του καλοκαιριού.
Η μοναδική ομορφιά του συμμετρικού βουνού / ηφαιστείου
Το όρος Φούτζι, είναι το ψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας με ύψος 3.776 μέτρα και έχει μία συμμετρικότητα που κάνει μοναδική την ομορφιά του. Δεν υπάρχει Ιάπωνας ή επισκέπτης της χώρας που να μην έχει φωτογραφηθεί με φόντο το Φούτζι, που σε συνδυασμό με τις ανθισμένες κερασιές την Άνοιξη είναι η καλύτερη διαφήμιση του φυσικού τοπίου της χώρας.
Στις 29 Οκτωβρίου του 2024, η κορυφή του κατέκτησε ένα αρνητικό ρεκόρ: Αυτό της απουσίας χιονιού έπειτα 130 χρόνια, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Το προσωπικό στο τοπικό Μετεωρολογικό Γραφείο στο Κόφου, το οποίο ανακοινώνει την πρώτη χιονόπτωση στο Όρος Φούτζι κάθε χρόνο από τότε που άρχισαν να τηρούνται αρχεία το 1894, διέκρινε λίγο χιόνι μόλις στα τέλη Οκτωβρίου.
Η κλιματική κρίση ανεβάζει τη θερμοκρασία σε όλη τη χώρα
Οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες σημαίνει ότι οι βροχοπτώσεις δεν μετατράπηκαν σε χιόνι τον Οκτώβριο όταν η μέση θερμοκρασία στην κορυφή άγγιξε υψηλό ρεκόρ 1,6 βαθμούς Κελσίου, σε σχέση με τον προηγούμενο Οκτώβριο όπου η μέση θερμοκρασία ήταν -2, έδειξαν τα επίσημα στοιχεία.
Το θερμότερο καλοκαίρι στην Ιαπωνία φέτος ανέβασε τη μέση θερμοκρασία σε εθνικό επίπεδο από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο κατά 1,76 βαθμούς Κελσίου περισσότερο από το συνηθισμένο.