Good Food Good Mood Κατερίνα Λένη

Εύκολη και γρήγορη πατσαβουρόπιτα

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας, νωπό
  • 500 gr φέτα θρυμματισμένη
  • 15-20 ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • φρέσκα αρωματικά, μάραθος, μαϊντανός, δυόσμος
  • 1 πλάκα βούτυρο, 250 gr
  • 4 αυγά
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 150 ml γάλα πλήρες
  • 200 ml αναψυκτικό σόδα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγους σπόρους γλυκάνισου για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Πλένετε  σχολαστικά τα λαχανικά με τα μυρωδικά και τα ψιλοκόβετε.
  • Λιώνετε το βούτυρο.
  • Σε μια μπασίνα  ρίχνετε το γάλα, τα αυγά, το αλεύρι, την θρυμματισμένη-τριμμένη  φέτα, την σόδα και ανακατεύετε με ένα σύρμα πολύ καλά.
  • Προσθέτετε τα αρωματικά, τα ντοματίνια, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε.
  • Παίρνετε ένα ταψί και το αλείφετε με μπόλικο βούτυρο.
  • Ανοίγετε το πακέτο με το φύλλο κρούστας.
  • Αρχίζετε να αλείφετε με βούτυρο τα φύλλα, με την βοήθεια ενός πινέλου, να τα σουρώνετε και  να τα τοποθετείτε στο ταψί σας.
  • Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μεγάλο ταψί για να μην στριμώξετε τα φύλλα κρούστας. Να μπορούν να μείνουν αφράτα μεταξύ τους, για να απορροφήσουν και το μείγμα.
  • Τα περιχύνετε με το μείγμα που έχετε ετοιμάσει, προσεκτικά να πάει παντού. Αν χρειαστεί μπορείτε με ένα πιρούνι να μετακινήσετε  ελαφρώς τα φύλλα κρούστας για να σιγουρευτείτε πως μοιράστηκε σωστά το μείγμα.
  • Πασπαλίζετε με τους σπόρους γλυκάνισου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου, πάνω κάτω οι αντιστάσεις, για περίπου 40-50 λεπτά. Ανάλογα την δυναμική του φούρνου σας.
  • Επειδή το φύλλο κρούστας  είναι αρκετά ευαίσθητο, να το παρακολουθείτε για να μην σας αρπάξει.
  • Μόλις ψηθεί η πίτα και πάρει ωραίο χρώμα, την βγάζετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει, για να μπορείτε πιο εύκολα να την κόψετε.
  • Πασπαλίζετε με φρέσκα αρωματικά και λίγη τριμμένη φέτα.
Foodlover Private Dining- Mediterranean cuisine
X