Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του Φίλιππου Τσαγκρίδη στο Κουκάκι, Gallina, που μπήκε επάξια στον γαστρονομικό χάρτη του fine dining της Αθήνας.
Με το που μπαίνεις στο χώρο γίνεται αντιληπτό ότι είναι όλα μελετημένα. Αρχής γενομένης από μεταξωτό χαλί που δεσπόζει στο τοίχο, το έργο “Sexist” και το εντυπωσιακό Tube Light.

Ο ιδιαίτερος χώρος επιμελήθηκε από τους διακεκριμένους αρχιτέκτονες Ελένη Πεταλωτή και Λεωνίδα Τραμπούκη με σπουδαία παρουσία σε Νέα Υόρκη και Ελλάδα.

Η κουζίνα του Gallina έχει επιρροές από τη Γαλλία, την Ελλάδα και στοιχεία από τη Σκανδιναβία. Το λεγόμενο mind behind είναι ο σεφ Χρήστος Χίττος με αρωγό τον Παύλο Κυριάκη. Πιάτα με άθφονη φαντασία που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, ζεστή ατμόσφαιρα και άψογη εξυπηρέτηση καθιστούν το Gallina μία must επιλογή.
Μπορεί το Gallina να μετρά 365 μέρες ζωής αλλά οι ετικέτες κρασιών από όλο τον κόσμο, που μπορεί κανείς ξεπερνάνε τις 500 με έμφαση στα κρασιά ήπιας παρέμβασης. Στο χώρο επίσης υπάρχει κελάρι με μοναδικές και σπάνιες ετικέτες που πλασιώνουν κάλλιστα ιδιαίτερες στιγμές πολλών επισκεπτών.

Η λίστα εμπλουτίζεται συνεχώς, και αυτό επικοινωνείται με τον καλύτερο τρόπο από την άρτια καταερτισμένη και ευγενέσταστη sommelier που βρίσκεται στη σάλα του Gallina, Ελπίδα Λυκούδη.
Το εστιατόριο Gallina Athens βρίσκεται στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 49 στη περιοχή Κουκάκι.
Μερικά από signature πιάτα του Gallina:




