Good Food Good Mood Κατερίνα Λένη

Ο (πάντα επίκαιρος και γευστικός) καγιανάς… αλλιώς

Υλικά

  • Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 5 φέτες μπέικον
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτί κονκασέ ντομάτας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Θυμάρι και μαϊντανό φρέσκο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 αυγά οολόκληρα
  • 100 gr καπνιστή γραβιέρα  σε κυβάκια ή  φέτα τριμμένη ( μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τυρί της επιλογής σας )
  • φρέσκο ψωμί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Πλένετε σχολαστικά τα λαχανικά σας και τα ψιλοκόβετε.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, περιμένετε να ζεσταθεί και σοτάρετε το κρεμμύδι με τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτετε το μπέικον ψιλοκομμένο, τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά, ούτος ώστε να βγάλει όλο του το άρωμα και την γεύση.
  4. Συνεχίζετε με το κονκασέ ντομάτας, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την ζάχαρη.
  5. Ανακατεύετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζετε την σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου (  μέχρι να χυλώσει )
  6. Έπειτα ανοίγετε το καπάκι, μοιράζετε την γραβιέρα την οποία έχετε κόψει σε κυβάκια, εδώ κι εκεί.
  7. Κάνετε με ένα κουτάλι ( φωλιές ) για να ρίξετε τα αυγά και περιχύνετε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
  8. Κλείνετε και πάλι το καπάκι, χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να ψηθούν τα αυγά σας για λίγα λεπτά. ( ανάλογα την ρευστότητα που θέλετε να έχουν τα αυγά σας )
  9. Πασπαλίζετε με φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά και σερβίρετε με φρέσκο ψωμί.
Foodlover Private Dining- Mediterranean cuisine
X