Υλικά
- Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
- 5 φέτες μπέικον
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουτί κονκασέ ντομάτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Θυμάρι και μαϊντανό φρέσκο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 αυγά οολόκληρα
- 100 gr καπνιστή γραβιέρα σε κυβάκια ή φέτα τριμμένη ( μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τυρί της επιλογής σας )
- φρέσκο ψωμί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Πλένετε σχολαστικά τα λαχανικά σας και τα ψιλοκόβετε.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, περιμένετε να ζεσταθεί και σοτάρετε το κρεμμύδι με τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε το μπέικον ψιλοκομμένο, τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά, ούτος ώστε να βγάλει όλο του το άρωμα και την γεύση.
- Συνεχίζετε με το κονκασέ ντομάτας, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την ζάχαρη.
- Ανακατεύετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζετε την σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου ( μέχρι να χυλώσει )
- Έπειτα ανοίγετε το καπάκι, μοιράζετε την γραβιέρα την οποία έχετε κόψει σε κυβάκια, εδώ κι εκεί.
- Κάνετε με ένα κουτάλι ( φωλιές ) για να ρίξετε τα αυγά και περιχύνετε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
- Κλείνετε και πάλι το καπάκι, χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να ψηθούν τα αυγά σας για λίγα λεπτά. ( ανάλογα την ρευστότητα που θέλετε να έχουν τα αυγά σας )
- Πασπαλίζετε με φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά και σερβίρετε με φρέσκο ψωμί.