Good Food Good Mood Κατερίνα Λένη

Παγωτό oreo σε 2 εκδοχές, χωρίς παγωτομηχανή

Υλικά

  • 500 gr τυρί μασκαρπόνε
  • 500 ml κρέμα γάλακτος ( ιδανικά 38% λιπαρά ) κρύα από το ψυγείο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 λοβό βανίλιας ή 3 βανίλιες σε σκόνη
  • 1 πρέζα ανθό αλατιού
  • 200 γρ. κουβερτούρα υγείας ψιλοκομμένη, ( για την σοκολατένια εκδοχή )
  • 1 συσκευασία μπισκότα oreo, διπλή
  • Επιπλέον,  μια στενόμακρη φόρμα και αντικολλητικό χαρτί

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μούλτι ρίχνετε τα μπισκότα oreo και τα χοντροκόβετε. ( δε θέλετε να γίνουν σκόνη αλλά ούτε και πολύ μεγάλα κομμάτια. Κάτι ενδιάμεσο ) κρατάτε 4-5 μπισκότα για την διακόσμηση του παγωτού.
  2. Χαράζετε τον λοβό βανίλιας κατά μήκος και αφαιρείτε τα σπόρια του. Ρίχνετε  στον κάδο του μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με τα σπόρια της βανίλιας και τα χτυπάτε σε σφιχτή σαντιγί.
  3. Σε μια άλλη μπασίνα  αφρατεύετε το τυρί μασκαρπόνε.
  4. Με μια σπάτουλα ενσωματώνετε  σταδιακά και με κυκλικές κινήσεις την σαντιγί, στο τυρί μασκαρπόνε.
  5. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτετε σταδιακά και με μικρή ροή το ζαχαρούχο γάλα. Ταυτόχρονα ανακατεύετε με απαλές κινήσεις και με μια μαρίζ το μείγμα σας.
  6. Σε αυτό το σημείο αν το παγωτό σας θέλετε να είναι σοκολατένιο πρέπει να προσθέσετε την λιωμένη κουβερτούρα. ( την κουβερτούρα την λιώνετε σε μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει λιγάκι, πριν την προσθέσετε στο υπόλοιπο μείγμα σας )
  7. Ετοιμάζετε μια μακρόστενη φόρμα και με ένα πινέλο αλείφετε λίγες σταγόνες λάδι για να μπορέσει να κολλήσει καλύτερα η λαδόκολλα. ( ειδάλλως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα σκεύος, το οποίο κλείνει πολύ καλά )
  8. Καλό θα είναι η λαδόκολλα να είναι αρκετά μεγαλύτερη ούτως ώστε να σκεπάσει το παγωτό σας, σε περίπτωση που δεν έχετε άλλο σκεύος.
  9. Ξεκινάτε  να απλώνετε λίγο από το μείγμα σας μέσα στη φόρμα πασπαλίζοντας ταυτόχρονα με μπισκότο oreo. Φτιάξτε όσες στρώσεις θέλετε εναλλάσσοντας την κρέμα με το μπισκότο.
  10. Τέλος πασπαλίζετε με τον  ανθό αλατιού και τα χοντροκομμένα μπισκότα oreo.
  11. Σκεπάζετε με την λαδόκολλα ή κλείνετε το σκεύος με το καπάκι  και το βάζετε στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα.
  12. Καλό είναι πριν απολαύσετε το παγωτό σας να το έχετε βγάλει από την κατάψυξη για να έχει μαλακώσει λίγο και να μπορείτε να το σερβίρετε πιο εύκολα.
Foodlover Private Dining- Mediterranean cuisine
X