Τι μου έκρυβες πριν σε απομυθοποιήσω;

Home » Life » Τι μου έκρυβες πριν σε απομυθοποιήσω;

""Επιστολές στον ιδανικό άλλο! - Η Τζώρτζια Γεωργίου γράφει για τον έρωτα και τις σχέσεις!!!"

Κι από εκεί που του τραγουδούσες δυνατά «Μαζί σου και στην κόλαση θα πάω…» από χαρά και σε άκουγε όλο το τετράγωνο, τώρα σιγοτραγουδάς από μέσα σου και φοβάσαι μη βγει κι απ’ έξω σου το «Κόλαση έχει γίνει η ζωή μου»!

Τίποτε δεν μοιάζει σαν την πρώτη φορά! «Δεν είσαι αυτό που γνώρισα!», «Έχεις αλλάξει!» κι αλλά τόσα κλισέ που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν έχεις συνηθίσει, αν τον έχεις βαρεθεί, τι σε έχει κουράσει στα αλήθεια! Τι είναι αυτό που σε έχει κάνει να αντιλαμβάνεσαι τον χρόνο μαζί του να κυλάει αλλιώς και να βλέπεις πράγματα που στην αρχή νόμιζες πως δεν υπάρχουν; Γιατί σε ενοχλεί που αναπνέει δίπλα σου, ακόμη κι όταν μασάει τσίχλα;

Στο ερώτημα τι έχει πραγματικά συμβεί η απάντηση είναι μία και μοναδική!

Απομυθοποίηση

Ανακαλύπτοντας λοιπόν τις πραγματικές διαστάσεις του ιδανικού άλλου, αφαιρώντας όλα τα περιττά με τα οποία εσύ φρόντισες να τον στολίσεις και τη μυθική διάσταση που του έχεις προσδώσει, το να πέφτεις από μια δεκαώροφη πολυκατοικία μοιάζει σχεδόν ανώδυνο σε σύγκριση με το να μένεις αντιμέτωπος με τη γυμνή αλήθεια του άλλου. Ή μάλλον τη μόνη αλήθεια του, την οποία εσύ έχεις φροντίσει να κρύψεις ντύνοντάς τον με τα δικά σου «θέλω» και «πρέπει» σε σχέση με την ύπαρξη του άλλου μέσα στη σχέση.

Γιατί τα κλισέ τα οποία φρόντισες να αναπαράξεις, παρόλο που εσύ δεν πίστευες ποτέ πως θα το κάνεις, δεν έχουν καμία συνάφεια με την κατάσταση, όταν τα μόνα που έχουν αλλάξει στην πραγματικότητα είναι η δίκη σου θέση στον κύκλο, η δίκη σου οπτική και ο τρόπος που εσύ αποκωδικοποιείς πια τον άνθρωπο απέναντί σου.

Είναι η στιγμή που η πρώτη μέθη και η θολούρα που σε κρατούσαν ναρκωμένη τόσο καιρό, ο έρωτας, αρχίζουν να απομακρύνονται και βλέπεις πέρα από τα πράγματα πιο καθαρά – και τον ουρανό σφοντύλι! Γιατί το μοναδικό πράγμα που έχεις να διαπραγματευτείς τότε είναι αν μπορείς και θέλεις να είσαι με αυτό τον άνθρωπο που γνώρισες ή με αυτόν που πίστευες ότι έχεις γνωρίσει!

Έξοδος κινδύνου

Κι εσύ ακροβατείς μεταξύ του «ωθήσατε» και του «έλξατε» σε μια συνθήκη απόλυτου ρίσκου για τη θετική ή αρνητική έκβαση της μέχρι πρότινος νέας, εν δυνάμει πολλά υποσχόμενης σχέσης σου. Γιατί εκείνη η στιγμή, η στιγμή της ολοκληρωτικής αποκαθήλωσης του ιδανικού σου άλλου, είναι και το σημείο μηδέν για την έναρξη μιας σχέσης χωρίς το πέπλο της ωραιοποίησης και της εξιδανίκευσης! Η γυμνή αλήθεια βρίσκεται ακριβώς μπροστά σου κι εσύ καλείσαι να την αντιμετωπίσεις παίρνοντας την απόφαση αν θα πορευτείς μαζί του όπως πραγματικά είναι, γνωρίζοντάς τον από την αρχή, ή αν το «έλξατε» είναι η μόνη επιλογή, που θα σε ωθήσει κιόλας προς την έξοδο διαφυγής!

Picture of Τζώρτζια Γεωργίου

Τζώρτζια Γεωργίου

Η Τζώρτζια Γεωργίου σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο πανεπιστήμιο και κλασικό και σύγχρονο χορό στην ΚΣΟΤ (Κρατική σχολή Ορχηστρικής Τέχνης). Πρώην εστεμμένη ομορφιάς, νικήτρια του DWTS, με πολυετή εμπειρία σε ψυχαγωγικές εκπομπές σε τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Τι μου έκρυβες πριν σε απομυθοποιήσω;

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top