Blanca-Negra: Η δικηγόρος που φτιάχνει t-shirt – και όχι μόνο!

Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Home » Νέοι Δημιουργοί » Blanca-Negra: Η δικηγόρος που φτιάχνει t-shirt – και όχι μόνο!

H Blanca-Negra γεννήθηκε και μεγάλωσε Θεσσαλονίκη, Τότε τη φώναζαν – και μάλλον οι φίλοι της ακόμη τη φωνάζουν Αυγή! Μετά από πέντε χρόνια δικηγορίας στην πατρίδα της αποφάσισε ότι δεν έκανε κάτι που την πάθιαζε και έτσι πλέον ζει στην Αθήνα όπου εργάζεται, τα τελευταία επτά χρόνια, ως νομικός στον τομέα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Με την άδειά της για τα δικά της προσωπικά δεδομένα ξέρουμε ότι συγκατοικεί με τον σύντροφό της και δύο γάτες. Πάντα τη χαλάρωνε η ζωγραφική, που ήταν το χόμπι της, και σχετικά πρόσφατα άρχισε να φτιάχνει illustrations  και prints που τα ανεβάζει στο καλλιτεχνικό της προφίλ Blanca-Negra στο insta. Εκεί την πετύχαμε και είδαμε το πάθος της για τη τη θηλυκή ενέργεια, τον έρωτα και αγαπημένες στιγμές της καθημερινότητας. Τα σχέδια της βγαίνουν σε posters, t-shirts, tote bags και hoodies, και μπορεί κανείς να τα βρει στο Astroneir Design Store

Της αρέσουν η Αθήνα, οι γάτες, το καλοκαίρι, τα νησιά, τα κοκτέιλ, ο ουρανός και η θάλασσα, η άνοιξη και οι παπαρούνες.

Ας γνωρίσουμε την Blanca-Negra  μέσα από τα δικά της λόγια!

Πώς ξεκίνησε η «περίπετειά» σου με το αντικείμενο σου;

Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ έχω καταλάβει ακριβώς. Πάντα μου άρεσε να ζωγραφίζω. Στην καραντίνα άρχισα να ασχολούμαι πιο έντονα και κάπως έτσι κάποια στιγμή ένιωσα ότι βρήκα τι θέλω να πω. Ειδικά όμως τον τελευταίο χρόνο ένιωσα ότι βρήκα και το προσωπικό μου στυλ. Από το 2019 είχα φτιάξει ένα προφίλ στο instagram για να ανεβάζω μόνο σχέδια και σκίτσα. Επειδή το αγόρι μου είναι illustrator πάντα με ωθούσε να ασχοληθώ πιο εντατικά και κάποια στιγμή μου πρότεινε να κάνω πόστερ κάποια σχέδια μου και να τα ανεβάσει στο e-shop του. Κάπως έτσι μου έδωσε μία γωνίτσα στο e-shop του και μετά ξεκλείδωσαν ένα σωρό ιδέες, για t-shirts, tote bags, hoodies. 

Αθήνα – Βερολίνο – Τόκυο – Νέα Υόρκη: Πού πιστεύεις θα είχες μεγαλύτερη ελευθερία να κάνεις αυτό που αγαπάς; 

Στην Αθήνα. Αρχικά την αγαπώ. Επίσης μου αρέσει να μοιράζομαι αυτά που ζω και νιώθω και να απευθύνομαι σε ανθρώπους με τους οποίους έχουμε κοινά βιώματα.

Ποιος σου έχει δώσει τη μεγαλύτερη βοήθεια και ποιος ή τι ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο που βρήκες στο δρόμο σου;

Τη μεγαλύτερη βοήθεια μου την έχει δώσει ο σύντροφος μου, ο οποίος όπως ανέφερα είναι γραφίστας και υπέρ ταλαντούχος illustrator (shout out to Astroneir Design). Με έχει βοηθήσει πολύ, παρακινώντας με αλλά και πρακτικά. Αν και αρχικά αντιδρούσα, πλέον τον ακούω με κλειστά μάτια γιατί αποδεδειγμένα έχει πάντα δίκιο!

Το μεγαλύτερο εμπόδιο θα πω ότι στάθηκε ο εαυτός μου και ιδίως η αναβλητικότητα μου. 

Λες πιο εύκολα: Συγγνώμη ή «άντε παράτα μας»;

Λέω και τα δυο εύκολα αλλά χρησιμοποιώ κυρίως το δεύτερο! 

Ο έρωτας στα χρόνια των σόσιαλ μίντια – Πώς σχολιάζεις την νέα συνθήκη;

Κάθε εποχή έχει τα δικά της. Τα social media δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσεις ανθρώπους που ίσως δεν θα συναντούσες ποτέ αλλιώς. Άρα, περισσότερες πιθανότητες να βρεις το perfect match σου! Είναι σαν να έχεις έναν ολόκληρο κόσμο από πιθανούς συντρόφους στο χέρι σου, κυριολεκτικά.

Από την άλλη μάλλον έχει χαθεί ένα μέρος της μαγείας και του αυθορμητισμού, όπως και το μυστήριο, καθώς πλέον μπορούμε ξεψαχνίζοντας ένα προφίλ να αποσπάσουμε ένα σωρό πληροφορίες για ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε καν.  Ωστόσο θεωρώ πως ο έρωτας μπορεί να σε βρει οπουδήποτε, στο δρόμο, στο μπαρ και πλέον και στο inbox σου, γιατί όχι;

Βλέπεις τηλεόραση ή προτιμάς πλατφόρμες; Τι σου αρέσει να βλέπεις/ τι είδες και το προτείνεις;

Τα guilty pleasures μου είναι η trash tv και τα teen drama series. Πρόσφατα είδα το Baby Reindeer, το οποίο το προτείνει όλη η υφήλιος. Αυτό το διάστημα βλέπω το The Rings of Power, έχει φοβερή ατμόσφαιρα.

Με τι έχεις κολλήσει κάποια στιγμή στη ζωή σου – ή είσαι κολλημένη τώρα;

Έχω κατά διαστήματα κολλήσει με video games! Είμαι πολύ επιρρεπής γι’ αυτό και γενικά τα αποφεύγω! Επίσης κολλάω  με content creators στο Tik Tok, τελευταία έχω κολλήσει με μια οικογένεια που ζει σε σκάφος και ταξιδεύει τον κόσμο. Κολλάω πολύ και με τραγούδια, είμαι το άτομο που μπορεί να ακούει ένα τραγούδι στο repeat για μέρες. 

Αν είχες ένα ξόρκι που μπορούσε να αλλάζει τα πάντα, τι θα άλλαζες στην Αθήνα; 

Αν είχα ένα ξόρκι που αλλάζει τα πάντα θα ήθελα να αλλάξω δύο πράγματα στην Αθήνα: Αρχικά θα εξαφάνιζα την κίνηση, την οποία θεωρώ ακραία και πολύ ψυχοφθόρα. Στη συνέχεια θα ήθελα να λύσω το θέμα της στέγασης, έτσι μαγικά να έχουμε όλοι επιλογές να νοικιάζουμε ή να αγοράζουμε σπίτια, τα οποία είναι σε καλή κατάσταση, στις περιοχές που θέλουμε και σε νορμαλ τιμές! Τρελό ε..;

Ποιο από τα σοσιαλ μίντια χρησιμοποιείς πιο πολύ και γιατί; 

Χρησιμοποιώ το instagram γιατί μου αρέσει η εικόνα γενικά, αλλά και ειδικά, καθώς οι δημιουργίες μου είναι εικόνες είναι το καλύτερο μέσο για να επικοινωνήσω αυτό που κάνω. Μου αρέσει αισθητικά το περιβάλλον του και τα features του και θεωρώ ότι είναι από τα λιγότερο τοξικά social media. 

Ποιες πέντε λέξεις σε περιέχουν και σε περιγράφουν καλύτερα;

Ενθουσιασμός,  Άγχος, Ανυπομονησία, Ευαισθησία και Αισιοδοξία 

Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Picture of Γιαννης Καφάτος
Γιαννης Καφάτος
Γιάννης Καφάτος: Μπαμπάς του Αντώνη και της Μαρίνας, δημοσιογράφος, πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών, λάτρης των βιβλίων, της μουσικής, των ταξιδιών, περιστασιακός tattoer και Dj

Blanca-Negra: Η δικηγόρος που φτιάχνει t-shirt – και όχι μόνο!

Most Popular
Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top