Ελένη Λαγού: Οι συναυλίες είναι μια ιδιαίτερη μορφή επικοινωνίας

Home » Νέοι Δημιουργοί » Ελένη Λαγού: Οι συναυλίες είναι μια ιδιαίτερη μορφή επικοινωνίας

Αποφάσισα να ασχοληθώ με τη μουσική όταν…

Όταν ήμουν 11 χρονών ήθελα να μάθω κιθάρα. Ο κόσμος της μουσικής με μάγεψε αμέσως και κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι. Για την απόφαση να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη μουσική έπαιξαν ρόλο πολλά πράγματα. Συναυλίες, αγαπημένοι καλλιτέχνες, δάσκαλοι, κυρίως όμως η εσωτερική επιθυμία που υπήρχε μέσα μου από νωρίς. Όταν τραγούδησα πρώτη φορά μπροστά σε κόσμο επιβεβαιώθηκα.

Η πρώτη μου συναυλία…

Η πρώτη μου εμφάνιση ήταν σε ένα μπαράκι στο χωριό μου το 2011.

Περισσότερο από όλους (στο τραγούδι) με βοήθησε

Είχα την τύχη να συναντήσω πολύ αξιόλογες δασκάλες φωνητικής που με βοήθησαν πολύ να κατευθυνθώ με ασφάλεια στους δρόμους της εξερεύνησης αυτου του πολυδιάστατου οργάνου, της φωνής. Φυσικά, οι ατελείωτες ώρες προσωπικής δουλειάς και μελέτης ήταν που με βοήθησαν να κατανοήσω και να ανακαλύψω τη δική μου φωνή.

Αγαπημένος ξένος τραγουδιστής

Ο Freddie Mercury

Αγαπημένος Έλληνας τραγουδιστής

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Η καλύτερη συναυλία που έχω πάει στη ζωή μου

The Cranberries

Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσει κάποιος

«Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» του Νίκου Καζαντζάκη

Ένα τραγούδι που όταν το ερμηνεύω ταξιδεύω

«Ανάθεμα τον αίτιο»

Συναυλία VS στουντιο

Απολαμβάνω και τα δύο το ίδιο αλλά με διαφορετικό τρόπο. Αν πρέπει οπωσδήποτε να διαλέξω κάποιο θα πω συναυλία γιατί είναι μια πολύ ιδιαίτερη και μοναδική μορφή επικοινωνίας που με γεμίζει και δεν ξέρω αν θα το άλλαζα.

Αυτό που δεν αντέχω στην Ελλάδα

Είναι πολλά. Αναφερόμενη σε ανθρώπινο επίπεδο είναι η έλλειψη σεβασμού προς το διαφορετικό από τον εαυτό. Η μεγάλη ενασχόληση με τη ζωή του άλλου και ο «κοινωνικός σχολιασμός» για τον τρόπο που ζει, κινείται, τρώει κλπ. Η απαράδεκτη οδική συμπεριφορά και η έλλειψη οδικής παιδείας και από οδηγούς και από πεζούς. Η έλλειψη ομαδικότητας και η επικράτηση του «εγώ». Έχουμε ευθύνη όλοι για τη μέρα που ξημερώνει, και αν όντως μας ενδιαφέρει να έχουμε καλύτερη ζωή πρέπει να κοιτάμε τις πράξεις μας, τις απλές, καθημερινές πράξεις, με σεβασμό στην ελευθερία του συνανθρώπου μας.

Αν είχα ένα μαγικό ραβδί θα άλλαζα αύριο στο ελληνικό μουσικό στερέωμα…

Το πώς αντιμετωπίζεται κάποιος νέος ήχος. Το ελληνικό κοινό είναι κάπως δύσκολο. Δύσκολο στο νέο. Βέβαια συμβάλλουν σε αυτό και τα μέσα που προβάλλεται η μουσική, ραδιόφωνο, τηλεόραση κλπ. Όταν ένα κοινό έχει εκπαιδευτεί με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, δύσκολα μπορεί να κινηθεί κάπως διαφορετικά.

Αν μπορούσα να συνεργαστώ με οποιονδήποτε τραγουδιστή ή συνθέτη στον κόσμο, αυτός/-η θα ήταν…

Ευανθία Ρεμπούτσικα

«Ποστάρω άρα υπάρχω;» Ποια η σχέση σας μέντα social;

Δεν είναι καλή. Συνήθως ανεβάζω κάτι όταν έχω να παρουσιάσω κάτι σχετικό με τη μουσική, είτε κάποια εμφάνιση, είτε κάποιο νέο τραγούδι. Αυτό δε γίνεται συχνά γιατί οι ρυθμοί μου είναι αργοί. Μου λένε πολλοί να ανεβάζω πιο συχνά για να χτίσω σχέση με το κοινό, να μη με ξεχνούν και διάφορα τέτοια. Από την άλλη εγώ θεωρώ ότι μια ουσιαστική σχέση χτίζεται μέσα από άλλους τρόπους.

INFO (Που εμφανίζεσαι, επόμενα σχέδια)

Ετοιμάζουμε με τους συνεργάτες μου ένα live για το χειμώνα το οποίο θα ανακοινωθεί λίγο αργότερα. Στο μεταξύ υπάρχουν μελλοντικά σχέδια για νέες ηχογραφήσεις.

Picture of Γιώτα Δημητριάδη

Γιώτα Δημητριάδη

Κάποτε, ο Ντοστογιέφσκι μας υποσχέθηκε ότι :"Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο"...Η μάχη όμως φαίνεται άνιση και ο ανταγωνισμός που δέχεται απέναντι από την αδικία, την ασχήμια και τη κακία, δύσκολα θα σημάνουν τη νίκη της. Για καλή της τύχη, όμως, έχει στο πλευρό της, ένα δυνατό σύμμαχο: την Τέχνη! Διάφορες μορφές της θα προσπαθήσουμε να ανακαλύπτουμε μαζί - εεε... εντάξει, το ομολογώ, υπάρχει μια αδυναμία σ' αυτή του θεάτρου. Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε καλύτερα αγαπημένους καλλιτέχνες αλλά και όσους μας εμπνέουν μέσα από τη στάση τους απέναντι στα πράγματα. Εξάλλου, για μένα, Utopia Zone είναι να βρίσκεσαι εκεί που θέλεις, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που σ' αγαπούν και σε φροντίζουν, όπως ο μικρός 🤴 το 🌹 του

Ελένη Λαγού: Οι συναυλίες είναι μια ιδιαίτερη μορφή επικοινωνίας

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top