Γιάννης Βασιλώττος: «Ως καλλιτέχνες έχουμε υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους που μας παρακολουθούν»

Home » Νέοι Δημιουργοί » Γιάννης Βασιλώττος: «Ως καλλιτέχνες έχουμε υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους που μας παρακολουθούν»

"Ο Γιάννης Βασιλώττος μέσα από τα δικά του λόγια.."

Αποφάσισα να γίνω μουσικός όταν…o παιδικός και αδερφικός μου  φίλος με παρότρυνε να γραφτούμε σε μουσικό γυμνάσιο/λύκειο. Πριν από αυτή την στιγμή θυμάμαι τον εαυτό μου να βάζω στο CD player τα δισκάκια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου που είχε ο θείος μου και με μια σκούπα στο χέρι για κιθάρα  να υποκρίνομαι πως βρίσκομαι  σε σκηνή και να τραγουδάω.

Η πρώτη μου συναυλία ήταν …νομίζω σε ένα φεστιβάλ στο χωριό μου.

Περισσότερο από όλους με βοήθησε ..η οικογένεια μου φυσικά που πίστεψε σε μένα και στα όνειρα μου, ακόμα και αν αυτά ήταν πολύ θολά και μακρινά. Δεν ήταν καθόλου για εύκολο ένα παιδί από την επαρχία που δεν είχε φύγει ποτέ από το μέρος του να κάνει ένα τέτοιο βήμα. Το ρίσκο ήταν τεράστιο. Η οικονομική κατάσταση δεν βοηθούσε. Δεν ήμουν και κανένα παιδί θαύμα. Οπότε γενικά τα πρώτα χρόνια υπήρχε ένας μετεωρισμός.

Αγαπημένος ξένος τραγουδιστής .. δεν έχω αγαπημένους τραγουδιστές. Μου αρέσει ό,τι είναι καλό στην τέχνη.

Αγαπημένος Έλληνας τραγουδιστής.. και πάλι θα πω πως δεν έχω αγαπημένους.  Αν όμως πρέπει να διαλέξω κάποιον αυτός είναι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γιατί τα τραγούδια του είναι αυτά που έχω στη μνήμη μου σαν πρώτα ακούσματα.

Η καλύτερη συναυλία που έχω πάει στη ζωή μου… ήταν σαφώς του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Το πιο πιθανό είναι να ήταν μια απλή συναυλία. Απλώς ήταν η πρώτη συναυλία που πήγα στη ζωή μου και άκουγα ζωντανά τον καλλιτέχνη που είχα όλη μέρα να παίζει στο σπίτι.

Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσει κάποιος είναι… ο «Δρόμος του ειρηνικού πολεμιστή».

Ένα τραγούδι που όταν το ερμηνεύω ταξιδεύω είναι… το «Ήτανε μια φορά» που έγραψε ο Ξαρχάκος μαζί με τον Φέρρη και ερμήνευσε ο Νίκος Ξυλούρης.

Συναυλία VS Στούντιο… Θα πω συναυλία για την ενέργεια που δημιουργείται ανάμεσα σε αυτούς που βρίσκονται στη σκηνή και σε αυτούς που είναι κάτω από τη σκηνή. Η συναυλία είναι κάτι ζωντανό όπως μια θεατρική παράσταση.

YouTube player

Αυτό που δεν αντέχω στην Ελλάδα είναι… ότι επικρατεί μια λανθασμένη αντίληψη, όχι απ’ όλους φυσικά, πως το να είσαι καλλιτέχνης δεν είναι ακριβώς επάγγελμα.

Αν είχα ένα μαγικό ραβδί θα άλλαζα αύριο στο ελληνικό μουσικό στερέωμα… Το τι θεωρείται ποιητικός στίχος. Γιατί η μουσική από μόνη της είναι μια χαρά. Δεν ενοχλεί κανέναν σε όποιο είδος ή ύφος κι αν ανήκει. Αλλά ο στίχος δεν μπορεί να προωθεί τα μηνύματα  που προωθεί η τραπ. Σαν καλλιτέχνες έχουμε υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους που μας παρακολουθούν, είτε είναι πέντε είτε είναι πέντε εκατομμύρια. Δημιουργούμε αντιλήψεις. Πρέπει να προσέχουμε. Η τέχνη πρέπει να εξελίσσει τον Θεατή/ακροατή προς το καλύτερο.

Αν μπορούσα να συνεργαστώ με οποιονδήποτε τραγουδιστή ή συνθέτη στον κόσμο,αυτός/-η θα ήταν…  Ο Θάνος Μικρούτσικος.

«Ποστάρω άρα υπάρχω;» Ποια η σχέση σας με τα social; Έχω μια καλή σχέση με τα social αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχω επειδή ποστάρω. Τα social βοηθάνε στην προώθηση  κάποιας δουλειάς και πολύ εύκολα πλέον.

INFO

Βρίσκομαι σε μια περίοδο συγκέντρωσης και συγκομιδής στίχων και μουσικής. Θέλω στον κοντινό μέλλον να βγάλω ένα δίσκο με τα τραγούδια μου.

Ο Γιάννης Βασιλώττος θα συμμετέχει στη μουσική συναυλία «Να μην Ξεχάσω να θυμάμαι», στο Major Seven την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου.

Major Seven, Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο

Προσέλευση: 21:00

Έναρξη 22:00 Κρατήσεις: 6949207008

Picture of Γιώτα Δημητριάδη

Γιώτα Δημητριάδη

Κάποτε, ο Ντοστογιέφσκι μας υποσχέθηκε ότι :"Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο"...Η μάχη όμως φαίνεται άνιση και ο ανταγωνισμός που δέχεται απέναντι από την αδικία, την ασχήμια και τη κακία, δύσκολα θα σημάνουν τη νίκη της. Για καλή της τύχη, όμως, έχει στο πλευρό της, ένα δυνατό σύμμαχο: την Τέχνη! Διάφορες μορφές της θα προσπαθήσουμε να ανακαλύπτουμε μαζί - εεε... εντάξει, το ομολογώ, υπάρχει μια αδυναμία σ' αυτή του θεάτρου. Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε καλύτερα αγαπημένους καλλιτέχνες αλλά και όσους μας εμπνέουν μέσα από τη στάση τους απέναντι στα πράγματα. Εξάλλου, για μένα, Utopia Zone είναι να βρίσκεσαι εκεί που θέλεις, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που σ' αγαπούν και σε φροντίζουν, όπως ο μικρός 🤴 το 🌹 του

Γιάννης Βασιλώττος: «Ως καλλιτέχνες έχουμε υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους που μας παρακολουθούν»

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top