Eurovision 2024

Η Ειρήνη Καζάκου είδε την Καρέζη σε πρόβα και αποφάσισε να γίνει ηθοποιός

Home » Νέοι Δημιουργοί » Η Ειρήνη Καζάκου είδε την Καρέζη σε πρόβα και αποφάσισε να γίνει ηθοποιός

"Στο Utopia Zone πιστεύουμε ότι οι νέοι καλλιτέχνες αποτελούν μια ανάσα ζωής στη δύσκολη καθημερινότητά μας. Τους θαυμάζουμε για το πάθος και τη δύναμη με την οποία παλεύουν παρά τις αντίξοες συνθήκες. Τους αγαπάμε που πιστεύουν στη ζώνη της Ουτοπίας και που πολλές φορές καταφέρνουν να μας πάρουν και εμάς μαζί τους σ’ αυτή. Ίσως τελικά η ομορφιά να σώσει τον κόσμο."

Η Ειρήνη Καζάκου μέσα από τα δικά της λόγια…

Αποφάσισα να γίνω ηθοποιός όταν…με πήγαν σε μία πρόβα της «Ηλέκτρας» του Σοφοκλή και είδα την Καρέζη μαζί με τον χορό την ώρα της πρόβας. Με μάγεψε!

Η πρώτη μου παράσταση ήταν.. παιδικό θέατρο! “Ο βιολιστής της θάλασσας” του Τσάνεφ στο θέατρο Κνωσσός , βασισμένο σε λαϊκό ρώσικο παραμύθι, όπου παίζαμε μαύρο θέατρο!

Περισσότερο από όλους (στην υποκριτική) με βοήθησε…κάθε σκηνοθέτης και ηθοποιός που συνεργάζομαι! Από όλους έχω κάτι να πάρω.

Αγαπημένος ξένος ηθοποιός…. Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ! Από όταν τον είδα, παιδάκι, στο «Τσάπλιν», του έχω μια αδυναμία!

Αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός… Ορέστης Μακρής! Σε όλα του! Και ειδικά στο «Αμαξάκι»!

Η καλύτερη παράσταση που έχω δει στη ζωή μου… «Αγώνας νέγρου και σκύλων» του Κολτές, στο θέατρο Καρέζη, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Σωτηρίου, που έχω την τύχει να με σκηνοθετεί φέτος!

Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσει κάποιος… τα πάντα! Χα! Έχω μια αδυναμία στον Μάρκες και στον « Έρωτα στα χρόνια της χολέρας».

Ο ρόλος των ονείρων μου… πάντα ήθελα να παίξω τον Τειρεσία στην Αντιγόνη του Σοφοκλή! Εύχομαι!

Πρόβα VS παράσταση… η πρόβα είναι των ηθοποιών και η παράσταση του κοινού… Δεν μπορώ να απαντήσω, αλήθεια…

Αυτό που δεν αντέχω στην Ελλάδα …το πόσο ανοχύρωτη είναι απέναντι στις φυσικές καταστροφές…και η τσιμεντοποίησή της……

Αν είχα ένα μαγικό ραβδί θα άλλαζα αύριο στο ελληνικό θέατρο… την ανεργία!

Αν μπορούσα να συνεργαστώ με οποιονδήποτε σκηνοθέτη ή ηθοποιό στον κόσμο, αυτός/-η θα ήταν… «Written and directed by Quentin Tarantino!»

«Ποστάρω άρα υπάρχω;» Ποια η σχέση σας μέντα social; Πότε έτσι πότε αλλιώς…. Πάντως η επίσκεψη είναι καθημερινή… Εργαλείο δουλειάς σημαντικό και επικοινωνίας! Σίγουρα υπάρχουμε και χωρίς αυτό!

INFO

Από 13 Νοεμβρίου θα είμαι στο θέατρο Αλκμήνη, σε ένα συγκλονιστικό έργο του Ισπανού Πάκο Μπεθέρα, «Το Μικρό Πόνι» και σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Σωτηρίου. Ένα έργο για δύο πρόσωπα, δύο γονείς, που έρχονται αντιμέτωποι με τον εκφοβισμό που δέχεται ο 10χρονος γιος τους λόγω μιας τσάντας με το μικρό πονι με την οποία πηγαίνει στο σχολείο. Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα από τα οποία ο Μπεθέρα εμπνεύστηκε το έργο αυτό κι σκιαγράφησε με αριστοτεχνικό τρόπο τις παθογένειες της οικογένειας. Την σκηνή την μοιράζομαι με τον Παναγιώτη Τζαφέρη. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30!

Picture of Γιώτα Δημητριάδη

Γιώτα Δημητριάδη

Κάποτε, ο Ντοστογιέφσκι μας υποσχέθηκε ότι :"Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο"...Η μάχη όμως φαίνεται άνιση και ο ανταγωνισμός που δέχεται απέναντι από την αδικία, την ασχήμια και τη κακία, δύσκολα θα σημάνουν τη νίκη της. Για καλή της τύχη, όμως, έχει στο πλευρό της, ένα δυνατό σύμμαχο: την Τέχνη! Διάφορες μορφές της θα προσπαθήσουμε να ανακαλύπτουμε μαζί - εεε... εντάξει, το ομολογώ, υπάρχει μια αδυναμία σ' αυτή του θεάτρου. Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε καλύτερα αγαπημένους καλλιτέχνες αλλά και όσους μας εμπνέουν μέσα από τη στάση τους απέναντι στα πράγματα. Εξάλλου, για μένα, Utopia Zone είναι να βρίσκεσαι εκεί που θέλεις, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που σ' αγαπούν και σε φροντίζουν, όπως ο μικρός 🤴 το 🌹 του

Η Ειρήνη Καζάκου είδε την Καρέζη σε πρόβα και αποφάσισε να γίνει ηθοποιός

Most Popular

Social Media

Scroll to Top