Jo Anto: προσπαθώ να προσαρμόζομαι στις εξελίξεις και τις ανάγκες της ψηφιακής εποχής

Home » Νέοι Δημιουργοί » Jo Anto: προσπαθώ να προσαρμόζομαι στις εξελίξεις και τις ανάγκες της ψηφιακής εποχής

"Η Jo Anto μέσα από τα δικά της λόγια…"

Αποφάσισα να γίνω μουσικός  όταν…
Πάντα αντιλαμβανόμουν μέσα μου, πως η μουσική είναι ο δρόμος που επιθυμώ να ακολουθήσω. Δεν μπορώ να εντοπίσω ένα συγκεκριμένο γεγονός που να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή μου. Αντιθέτως, θα έλεγα ότι οι συνολικές συνθήκες και οι συγκυρίες καθοδήγησαν τα βήματά μου προς αυτήν την καλλιτεχνική πορεία.

Η πρώτη μου συναυλία … έλαβε χώρα το 2011. Ήταν μια συναυλία αφιερωμένη στα δικαιώματα των παιδιών. Κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, ερμήνευσα το τραγούδι “Κάποτε θα έρθουν να σου πουν” του Παύλου Σιδηρόπουλου.

Περισσότερο από όλους με βοήθησε… η πίστη στον εαυτό μου, το αποφασιστικό πνεύμα μου και ο εγωισμός μου, εντός λογικών πλαισίων. Ο εγωισμός αποτελεί πάντα κίνητρο για να αφιερώνομαι στη δουλειά μου με αφοσίωση και να προσπαθώ διαρκώς για την ανάπτυξη και τη βελτίωση, με στόχο μια εξέλιξη προς μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου.

Αγαπημένος ξένος τραγουδιστής…
Είναι παρά πολλοί και γι’ αυτό θα προτιμήσω να μην επιλέξω έναν συγκεκριμένο. Θεωρώ ότι όλοι έχουν συνεισφέρει στη μουσική ταυτότητα με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Αγαπημένος Έλληνας τραγουδιστής…
Ισχύει αυτό ακριβώς που ανέφερα και για τους ξένους τραγουδιστές. Είναι πολλοί που με καθόρισαν και θα ήταν άδικο να επιλέξω ανάμεσα τους.

Η καλύτερη συναυλία που έχω πάει στη ζωή μου…
Η αξέχαστη συναυλία που έχω παρακολουθήσει στη ζωή μου ήταν το 2010, στην εκπληκτική εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου με τους Onirama, που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά της εξωτικής Κρήτης.

Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσει κάποιος…
Ένα βιβλίο που αναμφίβολα πρέπει να διαβάσει κάποιος είναι το “Σκέψου και Πλούτισε”. Αυτό το βιβλίο μετέτρεψε τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι πολλά πράγματα και προσέφερε μια σημαντική δόση ενδιαφέροντος στη ζωή μου.

 Ένα τραγούδι που όταν το ερμηνεύω ταξιδεύω…
Ένα τραγούδι που, όταν το ερμηνεύω, με μεταφέρει σε άλλα μέρη και χρόνους, είναι το “Μπορεί“, ένα τραγούδι που έχω γράψει η ίδια. Κάθε φορά που το παρουσιάζω, προσαρμόζω την ερμηνεία μου στις διάφορες καταστάσεις της ζωής μου και βυθίζομαι σε σκέψεις που μεταφέρουν την ψυχή μου σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο.

Συναυλία VS Στούντιο…
Συναυλία! Η αλληλεπίδραση με το κοινό, η ένταση και η χαρά που προκύπτουν είναι ζωτικής σημασίας και προσδίδουν ζωή σε όλους τους καλλιτέχνες επί σκηνής.

Αυτό που δεν αντέχω στην Ελλάδα …
Αν και αγαπώ πολύ τη χώρα μου, την Ελλάδα, και αναγνωρίζω τα πολλά της προτερήματα, υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα που με απασχολούν. Για παράδειγμα, η έλλειψη δεδομένης επαγγελματικής σταθερότητας για έναν καλλιτέχνη αποτελεί μια ανησυχία. Παρ’ όλα αυτά, κανένα μέρος δεν είναι τέλειο, και αυτές οι προκλήσεις αποτελούν μέρος της πραγματικότητας που δεν μπορεί να αποφευχθεί. Άλλωστε, και που υπάρχει η τέλεια συνθήκη;

Αν είχα ένα μαγικό ραβδί θα άλλαζα αύριο στο ελληνικό μουσικό στερέωμα…
Αν διέθετα ένα μαγικό ραβδί, θα άλλαζα τον τρόπο με τον οποίο παράγονται τα κομμάτια τα οποία γίνονται ευρέως γνωστά. Θα έδινα έμφαση στην ποιότητα της μουσικής, επενδύοντας λιγότερο στην ποσότητα, προκειμένου να δημιουργηθούν έργα που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική τους αξία και την διαχρονικότητα τους.

Αν μπορούσα να συνεργαστώ με οποιονδήποτε τραγουδιστή ή συνθέτη στον κόσμο, αυτός/-η θα ήταν…
η Demi Lovato, την οποία εκτιμώ απίστευτα  όχι μόνο ως εξαιρετική τραγουδίστρια αλλά και ως συνθέτρια. Επίσης, θα ήθελα πολύ, αν και αδύνατον, να συνεργαστώ με την Whitney Houston, την οποία θεωρώ ως τη μεγαλύτερη φωνή που έχει περάσει από τον πλανήτη Γη.

 «Ποστάρω άρα υπάρχω;» Ποια η σχέση σας με τα social;

Η παρουσία μου στα social media αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ψηφιακής μου εικόνας. Τα χρησιμοποιώ ενεργά για την προώθηση της δουλειάς μου και τη δημιουργία συνδέσεων. Παράλληλα, προσπαθώ να διατηρώ μια υγιή σχέση με τα social media, αφιερώνοντας χρόνο για αληθινές συνδέσεις και αποφεύγοντας την εξάρτηση. Είναι μια διαδικασία που διαμορφώνεται συνεχώς καθώς προσπαθώ να προσαρμόζομαι στις εξελίξεις και τις ανάγκες της ψηφιακής εποχής.

Info:

Επί του παρόντος, επικεντρώνομαι στην προετοιμασία του πρώτου μου EP, με τίτλο “Ο Κήπος των Χρωμάτων”, σε συνεργασία με την ομάδα μου. Ο στόχος μας είναι να προβάλλουμε αυτά τα κομμάτια όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Πέραν τούτου, ετοιμάζω live performances τα οποία θα ανακοινώσω σύντομα μέσω των social media μου. Ανυπομονώ να μοιραστώ τη μουσική μου με το κοινό και να προχωρήσω στην εξέλιξη της καλλιτεχνικής μου πορείας.

Picture of Γιαννης Καφάτος

Γιαννης Καφάτος

Γιάννης Καφάτος: Μπαμπάς του Αντώνη και της Μαρίνας, δημοσιογράφος, πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών, λάτρης των βιβλίων, της μουσικής, των ταξιδιών, περιστασιακός tattoer και Dj

Jo Anto: προσπαθώ να προσαρμόζομαι στις εξελίξεις και τις ανάγκες της ψηφιακής εποχής

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top