Μιχάλης Σεβαστέρης: Ένας βίγκαν κωμικός αυτοσυστήνεται και …αυτό-τρολάρεται!

Home » Νέοι Δημιουργοί » Μιχάλης Σεβαστέρης: Ένας βίγκαν κωμικός αυτοσυστήνεται και …αυτό-τρολάρεται!

Ο Μιχάλης Σεβαστέρης γεννήθηκε 5 Μαρτίου 1994 στο Μαρούσι. Μεγάλωσε στην Κυψέλη με τη γιαγιά του. Στα 19 του λόγω ενός τραυματισμού που τον ανάγκασε να μείνει για αρκετό καιρό στο κρεβάτι, καταπιάστηκε με το online poker και ασχολήθηκε με αυτό μέχρι τα 24 όπου βρήκε και τη μεγάλη του αγάπη, το σταντ απ κόμεντι. Πέρα από την κωμωδία, του αρέσει πολύ η γυμναστική (οκ αναγκαστικά κάνει ασκήσεις φυσικοθεραπείας για να μην ξαναμείνει κατάκοιτος) το γράψιμο όλων των ειδών και η ανάγνωση μυθιστορημάτων. Επίσης είναι βίγκαν. Είναι ακόμα βίγκαν. Όπως λέγεται και η σόλο του παράσταση που παρουσιάζει κάθε Παρασκευή στο Losantzele Comedy Club.

Πώς ξεκίνησε η «περίπετειά» σου με το αντικείμενο σου;

Είχαμε βγάλει ένα βιντεάκι με το σχολείο που ρωτάγανε τον καθένα μας τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε. Είχα πει “θέλω να γίνω ηθοποιός σαν τον Jim Carrey”. Ούτε ηθοποιός έγινα κι απ’ τον Jim Carrey πήρα μόνο την κατάθλιψη. Αλλά συνέχισε να με γοητεύει η κωμωδία. Πιο πολύ άρχισα να βλέπω με μία τότε σχέση μου και όταν χωρίσαμε κάπως μου μπήκε το μικρόβιο να θέλω να δοκιμάσω κι εγώ. Στην αρχή δεν είχα το θάρρος και απλά πήγαινα και έβλεπα παραστάσεις αλλά στην πραγματικότητα τις έβλεπα για να νιώσω σιγά-σιγά πιο άνετα και να μη με τρομάζει τόσο η σκέψη του να ανέβω στη σκηνή. Είδα ότι ο φόβος μου δε φεύγει με αυτό τον τρόπο και είπα yolo. Ανέβηκα στο πρώτο open mic μου, πήγε μετριοκαλά και έκτοτε είμαι ερωτευμένος με αυτή την τη μορφή τέχνης και δεν περνάει μέρα που να μην κάνω κάτι σχετικό με την κωμωδία.

Αθήνα – Βερολίνο – Τόκυο – Νέα Υόρκη: Πού πιστεύεις θα είχες μεγαλύτερη ελευθερία να κάνεις αυτό που αγαπάς;

Σίγουρα θα είχα περισσότερες ευκαιρίες στη Νέα Υόρκη αλλά μου αρέσει πολύ να παίζω στα ελληνικά οπότε θα διάλεγα την Αθήνα. Όποτε συναναστρέφομαι στα αγγλικά και έχω μια βαρετή συζήτηση συνέχεια σκέφτομαι “κανονικά τώρα θα ήμουν αστείος στη μητρική μου γλώσσα”

Ποιος σου έχει δώσει τη μεγαλύτερη βοήθεια και ποιος ή τι ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο που βρήκες στο δρόμο σου;

Κάποια άτομα που με βοήθησαν αρκετά και μου έδωσαν ευκαιρίες ήταν ο Λάμπρος Φισφής, ο Βύρωνας Θεωδορόπουλος και ο Ηλίας Φουντούλης. Με βοήθησε και ο θείος μου γιατί είναι τζογαδόρος και μου δίνει έμπνευση.

Από εμπόδια, ένας βαρύς τραυματισμός μου με είχε κάνει να μην μπορώ καν να κάτσω να γράψω. Αλλά πέρα απ’ αυτό, το σταντ απ είναι ένα μαγικό και ευχάριστο ταξίδι μέχρι τώρα.

Λες πιο εύκολα: Συγγνώμη ή «άντε παράτα μας»;

Ανάλογα πώς πήγε η παράστασή μου εκείνη τη μέρα! Αν πάει καλά, θυμίζω τη Μητέρα Τερέζα. Αν δεν πάει καλά θυμίζω την Τερέζα την κατσαρίδα.

Ο έρωτας στα χρόνια των σόσιαλ μίντια – Πώς σχολιάζεις την νέα συνθήκη;

Πιο πολύ μου λείπει το ότι πριν τα social media ήταν πιο δύσκολο να δεις τον άλλον. Σου έλειπε και δημιουργούσε μία μαγεία και ανυπομονησία. Τώρα μιλάμε σε όποιον θέλουμε με ένα κλικ. Δε λέω, βοηθητικό σε περίπτωση που μας χτυπήσει αμάξι αλλά το πληρώνουμε με μειωμένη ρομαντικότητα.

Τι βλέπεις στην τηλεόραση;

Είμαι περίεργος σε αυτά που βλέπω. Θέλω να μην ξέρω τίποτα. Ούτε την πλοκή, ούτε καν ποιοι παίζουν. Θέλω απλά να ξέρω και να έχω ακούσει από άλλους ότι είναι εξαιρετικό. Έχω να δω τρέιλερ απ’ το πρώτο Scary Movie που είχα δει μικρός.

Με τι έχεις κολλήσει κάποια στιγμή στη ζωή σου – ή είσαι κολλημένος τώρα;

Έχω κολλήσει με ανθρώπους, videogames, σειρές. Αυτή τη στιγμή είμαι κολλημένος μόνο με το σταντ απ.

Αν είχες ένα ξόρκι που μπορούσε να αλλάζει τα πάντα, τι θα άλλαζες στην Αθήνα;

Όσο σκέφτομαι τις επιλογές, μου φαίνεται αστείο που θα χρειαζόμουν ένα ξόρκι απλά για να γίνουν στην Αθήνα τα αυτονόητα που θα έπρεπε να έχουν γίνει και θα γινόντουσαν σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Ελπίζω να μην είναι ο Χάρι Πότερ ο μόνος που μπορεί να μας σώσει.

Ποιο από τα σοσιαλ μίντια χρησιμοποιείς πιο πολύ και γιατί;

Το ίνσταγκραμ γιατί νομίζω είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος συνδυασμός όλων των άλλων. Και τα βιντεάκια σου βλέπεις και με τους ανθρώπους που θες μιλάς και φλερτάρεις. Είναι το ίνσταγκραμ το παντοπωλείο των social media;

Ποιες πέντε λέξεις σε περιέχουν και σε περιγράφουν καλύτερα;

Αυτοκαταστροφικός, περίεργος, ακίνητος, βίγκαν. Έγραψα μόνο 4 γιατί είμαι αυτοκαταστροφικός.

YouTube player

1. #ΜιχάληςΣεβαστέρης 2. #Μαρούσι 3. #Κυψέλη 4. #OnlinePoker 5. #ΣταντΑπΚόμεντι 6. #Γυμναστική 7. #Γράψιμο 8. #ΑνάγνωσηΜυθιστορημάτων 9. #Βίγκαν 10. #LosantzeleComedyClub

Μιχάλης Σεβαστέρης: Ένας βίγκαν κωμικός αυτοσυστήνεται και …αυτό-τρολάρεται!

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top