Στράτος Κύρης: « Στα πέντε μου άκουσα μια φιλαρμονική και κατάλαβα τι θα κάνω στη ζωή μου»

Home » Νέοι Δημιουργοί » Στράτος Κύρης: « Στα πέντε μου άκουσα μια φιλαρμονική και κατάλαβα τι θα κάνω στη ζωή μου»

O Στράτος Κύρης μέσα από τα δικά του λόγια:

Αποφάσισα να γίνω μουσικός  όταν… στα πέντε μου είδα και άκουσα να παίζει μία φιλαρμονική ορχήστρα ένα πένθιμο σκοπό και αυτή η αίσθηση σφραγίστηκε όταν στις αρχές της εφηβείας μου άκουσα πρώτη φορά τους Doors.

 Η πρώτη μου συναυλία … ήταν το συγκρότημα «Τρύπες» στο κάστρο της Πάτρας κάπου μέσα στα 90’s.

Περισσότερο από όλους με βοήθησε… ο Φώντας Σακελλαρίου που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για τη μουσική και έχουμε βαδίσει μαζί όλα αυτά τα χρόνια.

 Αγαπημένος ξένος τραγουδιστής… Μου είναι αρκετά δύσκολο να ξεχωρίσω μόνο έναν. Ενδεικτικά θα πω Thom Yorke, Victoria Legrand, Stephin Merritt, Kazu Makino.

Αγαπημένος Έλληνας τραγουδιστής… Και πάλι δύσκολο να ξεχωρίσω. Ενδεικτικά η Νάνα Μούσχουρη, Αρλέτα, Φοίβος Δεληβοριάς, Παύλος Σιδηρόπουλος.

Η καλύτερη συναυλία που έχω πάει στη ζωή μου… Mary and The Boy σε ένα διαμέρισμα στη Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια στα τέλη των 00’s. Είχα μόλις έρθει από τη Πάτρα στην Αθήνα και για πρώτη φορά αισθάνθηκα πως είχα έρθει στο σωστό μέρος.

YouTube player

 

Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσει κάποιος… είναι το «Άρωμα Του Ονείρου» του Τομ Ρόμπινς.

 Ένα τραγούδι που όταν το ερμηνεύω ταξιδεύω… «Μία Αγάπη Για Το Καλοκαίρι» της Καίτης Χωματά, στην ακουστική μου κιθάρα, στο σπίτι.

YouTube player

 

Συναυλία VS Στούντιο… Και τα δύο έχουν τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά. Μου αρέσουν και τα απολαμβάνω εξίσου.

Αυτό που δεν αντέχω στην Ελλάδα … είναι η οπισθοδρομικότητα και οι αυξήσεις των τιμών.

Αν είχα ένα μαγικό ραβδί θα άλλαζα αύριο στο ελληνικό μουσικό στερέωμα… Τη δυσκολία βιοπορισμού ενός μουσικού και τον τρόπο αντιμετώπισης του.

 Αν μπορούσα να συνεργαστώ με οποιονδήποτε τραγουδιστή ή συνθέτη στον κόσμο, αυτός/-η θα ήταν… ο Μάνος Χατζιδάκις και οι Beatles.

 «Ποστάρω άρα υπάρχω;» Ποια η σχέση σας με τα social;

Θέλω να πιστεύω πως υπάρχεις κι αν δεν ποστάρεις. Αν πούμε πως ισχύει η φράση, θα πω πως υπάρχω και δεν υπάρχω. Υπάρχουν φορές που είμαι περισσότερο ανοιχτός και άλλες όχι και τόσο. Ανάλογα τη διάθεση.

INFO

Αυτή τη στιγμή ετοιμάζομαι για το παρθενικό live των 33 Lovers όπου θα πραγματοποιηθεί σε λίγο καιρό.

«33 Lovers»: To νέο σχήμα του τραγουδοποιού και πολυοργανίστα Στράτου Κύρη

Picture of Γιώτα Δημητριάδη

Γιώτα Δημητριάδη

Κάποτε, ο Ντοστογιέφσκι μας υποσχέθηκε ότι :"Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο"...Η μάχη όμως φαίνεται άνιση και ο ανταγωνισμός που δέχεται απέναντι από την αδικία, την ασχήμια και τη κακία, δύσκολα θα σημάνουν τη νίκη της. Για καλή της τύχη, όμως, έχει στο πλευρό της, ένα δυνατό σύμμαχο: την Τέχνη! Διάφορες μορφές της θα προσπαθήσουμε να ανακαλύπτουμε μαζί - εεε... εντάξει, το ομολογώ, υπάρχει μια αδυναμία σ' αυτή του θεάτρου. Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε καλύτερα αγαπημένους καλλιτέχνες αλλά και όσους μας εμπνέουν μέσα από τη στάση τους απέναντι στα πράγματα. Εξάλλου, για μένα, Utopia Zone είναι να βρίσκεσαι εκεί που θέλεις, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που σ' αγαπούν και σε φροντίζουν, όπως ο μικρός 🤴 το 🌹 του

Στράτος Κύρης: « Στα πέντε μου άκουσα μια φιλαρμονική και κατάλαβα τι θα κάνω στη ζωή μου»

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top