Βαγγέλης Λαζόπουλος: «Η μουσική είναι ελευθερία»

Home » Νέοι Δημιουργοί » Βαγγέλης Λαζόπουλος: «Η μουσική είναι ελευθερία»

O Βαγγέλης Λαζόπουλος δεν είναι μόνο τραγουδιστής. Είναι μουσικός και δάσκαλος φωνητικής με έδρα την Αθήνα. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στη συνέχεια αποφοίτησε από το τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff στη Σχολή Μωραΐτη.

Το άγχος τον κατατρύχει πάντα, όπως μας λέει, αλλά οι επιλογές του εκπέμπουν ήθος και καλλιτεχνική ωριμότητα.

Η αγάπη του για τη μουσική ξεκίνησε από μικρή ηλικία, οδηγώντας τον σε σπουδές πιάνου, κλαρινέτου και φωνητικής. Έχει εμφανιστεί ως σολίστας σε μουσική παραγωγή του El Sistema Greece και του Athens 9.84 στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Ας γνωρίσουμε τον Βαγγέλη Λαζόπουλο μέσα από τα δικά του λόγια.

Πώς ξεκίνησε η περιπέτειά σου με τη μουσική;

Η μουσική ξεκίνησε για εμένα από νωρίς, περίπου στα πέντε μου. Σπουδές στο ωδείο, οι οποίες συνεχίστηκαν και μετά. Πριν από λίγο καιρό η πρώτη μου δασκάλα μουσικής βρήκε σε ένα τετράδιο την πρώτη σύνθεση που είχα κάνει σε αυτή την ηλικία σε ένα παιδικό ποίημα. Όταν μου το έστειλε συγκινήθηκα αρκετά. Ήταν κάτι τόσο φυσιολογικό που ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα γινόταν η βασική μου εργασία. Η μουσική είναι ελευθερία και στην περίπτωσή μου αυτός ο δρόμος εμφανίστηκε μπροστά μου από νωρίς και ευτυχώς επέλεξα να τον ακολουθήσω.

Αθήνα – Βερολίνο – Τόκιο – Νέα Υόρκη: Πού πιστεύεις θα είχες μεγαλύτερη ελευθερία να κάνεις αυτό που αγαπάς;

Η αναμενόμενη απάντηση θα ήταν η Νέα Υόρκη. Μεγάλες ευκαιρίες, όνειρα… Δεν θα άλλαζα την Αθήνα με καμία άλλη πόλη. Αν έχεις πίστη, εργατικότητα και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις, θα νιώσεις παντού ελεύθερος και σίγουρος, με μικρότερες ή μεγαλύτερες δυσκολίες στον δρόμο σου.

Ποιος σου έχει δώσει τη μεγαλύτερη βοήθεια και ποιος ή τι ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο που βρήκες στον δρόμο σου;

Η οικογένεια, οι φίλοι και κάποιοι φωτεινοί δάσκαλοι που συνάντησα στα χρόνια είναι οι πρώτοι που μου έρχονται στο μυαλό. Χωρίς αυτές τις βάσεις δεν θα μπορούσα να ακολουθήσω τίποτε από αυτά που θέλησα.

Όσον αφορά το μεγαλύτερο εμπόδιο, σίγουρα θα σου πω τον ίδιο μου τον εαυτό. Πολλές τρικλοποδιές και ανασφάλειες, οι οποίες όμως ξεθωριάζουν με ένα απλό «είμαστε μαζί σου» όλων αυτών που ανέφερα παραπάνω.

Λες πιο εύκολα συγγνώμη ή «άντε παράτα μας»;

Η ειλικρίνεια της συγγνώμης έχει τρομερή δύναμη και λυτρώνει με κάποιον τρόπο αυτόν που τη λέει. Πλέον επιλέγω αυτό και όχι τον εύκολο δρόμο του «άντε παράτα μας».

Ο έρωτας στα χρόνια των social media. Πώς σχολιάζεις τη νέα συνθήκη;

Σίγουρα υπάρχει, ή τουλάχιστον ελπίζω να υπάρχει. Η ταχύτητα και η ευκολία που σου δίνουν τα μέσα αυτά μπορεί όντως να ξεθωριάζουν τον έρωτα ή να τον κάνουν να μη φαίνεται ως έρωτας. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις στον κανόνα και πάντα θα υπάρχουν κάποιοι πιο ρομαντικοί σε αυτό τον χαοτικό κόσμο των social media.

Τι βλέπεις στην τηλεόραση;

Η αλήθεια είναι ότι τηλεόραση δεν βλέπω μέσα στη μέρα. Αυτό που κάνω όταν ξυπνάω είναι ότι βάζω ραδιόφωνο μέσω της τηλεόρασης, άρα κατά κάποιον τρόπο είναι ανοιχτή αρκετά μέσα στη μέρα, με διαφορετικό τρόπο.

Με τι έχεις κολλήσει κάποια στιγμή στη ζωή σου ή είσαι κολλημένος τώρα;

Κολλάω τρομερά με τραγούδια. Μπορεί να υπάρξουν περίοδοι στη ζωή μου που θα ακούω ένα τραγούδι ασταμάτητα μέσα στη μέρα – το ίδιο ξανά και ξανά χωρίς να το βαριέμαι.

Αν είχες ένα ξόρκι που μπορούσε να αλλάζει τα πάντα, τι θα άλλαζες στην Αθήνα;

Σίγουρα την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας τις ώρες αιχμής. Όσο μπορώ αποφεύγω να κινούμαι με το αυτοκίνητο αυτές τις ώρες. Θα ήθελα και περισσότερο πράσινο. Τώρα που το σκέφτομαι, πριν από λίγο καιρό έγινε ένα μικρό μαγικό. Έκανα μια αίτηση στον δήμο που μένω για αναπλήρωση κάποιων δέντρων μπροστά από το σπίτι μου και ύστερα από λίγες μέρες τα δέντρα φυτεύτηκαν.

Μήπως τελικά έχω αυτό το ξόρκι; Στην κίνηση δεν έχει πιάσει βέβαια!

Ποιο από τα social media χρησιμοποιείς πιο πολύ και γιατί;

Σίγουρα το TikTok είναι το νούμερο 1 μέσο αυτήν τη στιγμή. Δεν το καταλαβαίνω βέβαια. Πώς γίνεσαι viral εκεί; Περισσότερο χρησιμοποιώ το Instagram και το Facebook, αλλά και πάλι μη φανταστείς κανέναν κολλημένο σε αυτά. Σίγουρα πέρασα αυτήν τη φάση αλλά πλέον είναι περισσότερο εργαλείο δουλειάς.

Ποιες πέντε λέξεις σε περιέχουν και σε περιγράφουν καλύτερα;

Αποφασιστικότητα, συνέπεια, στοχοπροσήλωση, ειλικρίνεια και άγχος. Θα μπορούσαν και οι πέντε να ήταν η λέξη άγχος, αλλά αγχώθηκα όταν το σκέφτηκα και έτσι είπα να γράψω άλλες τέσσερις.

Ακούστε το τραγούδι του Βαγγέλη Λαζόπουλου Στην Αιώρα του Καιρού από το άλμπουμ «Κάπου ανάμεσα»

YouTube player
Picture of Γιαννης Καφάτος

Γιαννης Καφάτος

Γιάννης Καφάτος: Μπαμπάς του Αντώνη και της Μαρίνας, δημοσιογράφος, πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών, λάτρης των βιβλίων, της μουσικής, των ταξιδιών, περιστασιακός tattoer και Dj

Βαγγέλης Λαζόπουλος: «Η μουσική είναι ελευθερία»

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top