Βασιλική Κούλη: «Η ενέργεια και η ποικιλομορφία του συνόλου πάντα με μαγεύει»

Home » Νέοι Δημιουργοί » Βασιλική Κούλη: «Η ενέργεια και η ποικιλομορφία του συνόλου πάντα με μαγεύει»

Αποφάσισα να γίνω ηθοποιός όταν… η καρδιά και το μυαλό ταύτισαν τον παλμό τους. Η καρδιά μου άρχισε να μαγεύεται στα εφηβικά μου χρόνια, που τότε απλά ζητούσα την συνύπαρξη και το παιχνίδι ως ένα κομμάτι της αγαπημένης μου ερασιτεχνικής ομάδας. Στα 21 μου, η επιθυμία της καρδιάς έγινε συνειδητή απόφαση και η αρχή για τα ωραιότερα χρόνια της ζωής μου.

Η πρώτη μου παράσταση ήταν το… «Ζητείται Κλόουν Ηλικιωμένος» του Ματέι Βισνιεκ σε σκηνοθεσία Μαρίας Τσομπανάκου. Μια αγαπημένη συνύπαρξη ανθρώπων, μας οδήγησε στο υπέροχο αυτό έργο και στο θέατρο Άβατον. Δεν είχα ακόμα ολοκληρώσει τις σπουδές μου, αλλά είχα έντονα την ανάγκη να εξερευνήσω και να αφεθώ.

Περισσότερο από όλους (στην υποκριτική) με βοήθησε…η πρώτη μου θεατρική αγκαλιά, οι Ονειρωδοί μου, και οι δάσκαλοι μου στην Δραματική Σχολή. Οι Ονειρωδοί με ενέπνευσαν με όλη την αθωότητα που χρειάζεται ώστε να είμαι πάντα παιδί και να ονειρεύομαι και η Δραματική Σχολή μου έμαθε πως να διαβάζω και να αναζητάω ουσιαστικά, εις βάθος.

Αγαπημένος ξένος ηθοποιός… Meryl Streep. Κάθε ταινία της ταινία, ένα μικρό διαμαντάκι, κάθε της ρόλος, ένα μικρό μάθημα υποκριτικής.

Αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός… Ελένη Ράντου και Μαρία Καβογιάννη.

Η καλύτερη παράσταση που έχω δει στη ζωή μου..  «Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι» του Μάριους φον Μάγενμπουργκ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή.

Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσει κάποιος… την «Μικρή Λέξη Αγάπη» του Αύγουστου Κορτώ. Δυο υπέροχες γυναίκες, η Νάντια (Δαλκυριάδου) και η Αγγελική (Ξένου), η Αγγελική και η Νάντια, μου έκαναν φέτος την τιμή να ανήκω στη θεατρική απόδοση του συγκλονιστικού αυτού βιβλίου στο θέατρο Από Κοινού. Ξεκινούσα να διαβάζω το βιβλίο και οι εικόνες του, μου κάρφωναν την ψυχή. Ιστορία βγαλμένη μέσα από τη ζωή και πέρα για πέρα αληθινή.

Ο ρόλος των ονείρων μου θα ήταν… κάποια γυναίκα από τον χορό στις Βάκχες του Ευριπίδη. Η ενέργεια και η ποικιλομορφία του συνόλου πάντα με μαγεύει.

Πρόβα VS παράσταση: Πρόβα. Παράσταση. Πρόβα. Παράσταση. Δεν νομίζω ότι μπορώ να αποφασίσω. Άλλες ποιότητες, άλλα συναισθήματα, άλλη αγωνία.

Αυτό που δεν αντέχω στην Ελλάδα… είναι πως καθημερινά ψάχνουμε όλα αυτά που μπορούν να μας διχάσουν ενώ ζούμε από θαύμα και κάθε μας μέρα είναι ένας αγώνας επιβίωσης. Είναι αναγκαίο να αναζητήσουμε την ομορφιά στους ανθρώπους δίπλα μας. Στα μάτια τους, στις μικρές εκείνες στιγμές που μπορούν να δώσουν τόση δύναμη.

Αν είχα ένα μαγικό ραβδί θα άλλαζα αύριο στο ελληνικό θέατρο… τις κλειστές του πόρτες. Θα άνοιγα την αγκαλιά του, για όλους όσους ψάχνουν να κουρνιάσουν στη φωλιά του.

Αν μπορούσα να συνεργαστώ με οποιονδήποτε σκηνοθέτη ή ηθοποιό στον κόσμο, αυτός/-η θα ήταν… κάθε σκηνοθέτης ή ηθοποιός που υπάρχει στον κόσμο. Ο ποιητής μας Γιώργος Σεφέρης έχει πει: «Σ’ αυτόν τον κόσμο που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει να αναζητήσουμε τον άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται»

«Ποστάρω άρα υπάρχω;» Ποια η σχέση σας με τα social; Αναπνέω, αγαπάω, νοιάζομαι, φροντίζω, προσέχω, φιλάω, αγκαλιάζω, κλαίω, πονάω άρα υπάρχω. Οφείλουμε να συμβαδίζουμε με την εποχή μας. Αρμονική θα την χαρακτήριζα.

 INFO (Από τον Νοέμβριο έχω την χαρά να βρίσκομαι στο Θέατρο Από κοινού στην “Μικρή Λέξη Αγάπη” του Αύγουστου Κορτώ σε διασκευή και σκηνοθεσία της Νάντιας Δαλκυριάδου κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και από Τρίτη 23 Ιανουαρίου και κάθε Τρίτη στις 21:15 στο Θέατρο Αλκμήνη ήρθε η ώρα να γελάσουμε ή να κλάψουμε με την εργασιακή μας κατάντια στην κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία “Interview” της ομάδας ΕΜΕΙΣ).

Picture of Γιώτα Δημητριάδη

Γιώτα Δημητριάδη

Κάποτε, ο Ντοστογιέφσκι μας υποσχέθηκε ότι :"Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο"...Η μάχη όμως φαίνεται άνιση και ο ανταγωνισμός που δέχεται απέναντι από την αδικία, την ασχήμια και τη κακία, δύσκολα θα σημάνουν τη νίκη της. Για καλή της τύχη, όμως, έχει στο πλευρό της, ένα δυνατό σύμμαχο: την Τέχνη! Διάφορες μορφές της θα προσπαθήσουμε να ανακαλύπτουμε μαζί - εεε... εντάξει, το ομολογώ, υπάρχει μια αδυναμία σ' αυτή του θεάτρου. Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε καλύτερα αγαπημένους καλλιτέχνες αλλά και όσους μας εμπνέουν μέσα από τη στάση τους απέναντι στα πράγματα. Εξάλλου, για μένα, Utopia Zone είναι να βρίσκεσαι εκεί που θέλεις, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που σ' αγαπούν και σε φροντίζουν, όπως ο μικρός 🤴 το 🌹 του

Βασιλική Κούλη: «Η ενέργεια και η ποικιλομορφία του συνόλου πάντα με μαγεύει»

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top